Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Με «άρωμα» ιστορίας!

Περιήγηση στα πλακόστρωτα σοκάκια των Σπετσών με γερές δόσεις φιλοξενίας και γεύσεις από την κουζίνα της θάλασσας.

Περιήγηση στα πλακόστρωτα σοκάκια των Σπετσών με γερές δόσεις φιλοξενίας και γεύσεις από την κουζίνα της θάλασσας


Η καλοκαιρία τελικά μάς χτύπησε για τα καλά την πόρτα και μάλλον ήρθε ο καιρός να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε και να προγραμματίζουμε εαρινές αποδράσεις. Η ελληνική εξοχή αλλά και τα νησιά μας κατά τη διάρκεια της άνοιξης συνθέτουν μια μοναδική παλέτα χρωμάτων, που εύκολα ξυπνά όλες τις αισθήσεις μας, έτσι ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε τα αγαθά της γενναιόδωρης ελληνικής φύσης.


Γαλαζοπράσινα τοπία, δέντρα που αγγίζουν το νερό, παλιά αρχοντικά, γραφικές ψαροταβέρνες και πλακόστρωτα σοκάκια… Πού αλλού; Στις Σπέτσες, ένα νησί όπου μπορείς να περάσεις εξίσου όμορφα όλες τις εποχές του χρόνου. Την άνοιξη αυτή ταξιδέψτε στον Αργοσαρωνικό και βιώστε τη μοναδική γοητεία του. Περπατήστε στα σκοτεινά σοκάκια της μνήμης σας και θυμηθείτε όλη την Ιστορία σε Σπέτσες και Υδρα, εκεί όπου επανδρώθηκε ο πρώτος στόλος ενάντια στην Τουρκοκρατία, όπου γεννήθηκαν και διέπρεψαν τρομεροί καπεταναίοι και πλοιοκτήτες.


Σημάδια της Ιστορίας, τα μεγάλα αρχοντικά και καπετανόσπιτα, χαρακτηριστικά του τοπίου, τα οποία υποδηλώνουν τα μεγαλεία που έζησε το νησί, αλλά και τον ρόλο που διαδραμάτισε στην πορεία της νεότερης Ελλάδος.


Πού θα μείνετε


«Poseidon Grand»: Στο απόλυτο old school «Poseidon Grand», το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού, το service του ήταν πάντα καλό και η θέα μαγευτική. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του σε ταξιδεύει στην Côte d’Azur. Η κοσμοπολίτικη λάμψη του από το 1914, που άνοιξε τις πόρτες του και φιλοξένησε ένα σωρό μέλη της υψηλής κοινωνίας και της βασιλικής οικογένειας, συναρπάζει. Εκτός από τα δωμάτια με θέα θάλασσα ή κήπο, θα έχετε και αρκετές επιλογές φαγητού, από sushi έως και δημιουργική ελληνική κουζίνα με φρέσκα τοπικά υλικά από τον βιολογικό λαχανόκηπο του ξενοδοχείου. Ιδανικό για ρομαντικό δείπνο.


«Οrloff resort»: Στο παλιό λιμάνι του νησιού, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της αρχοντικής αισθητικής και της ιστορικής παράδοσης του τόπου, γεννήθηκε με πολύ μεράκι το «Οrloff resort», με στόχο τη δημιουργία ενός ήρεμου χώρου για τη χαλάρωση του βλέμματος και την ξεκούραση του σώματος. Μίνιμαλ, λιτά, σύγχρονα δωμάτια, ένα αρκετά καλό εστιατόριο και χώροι που αποπνέουν φρεσκάδα. Εδώ μπορείτε να έρθετε μόνο και μόνο για να φάτε στο εστιατόριό του.


«Zoe’s Club»: Ενα μικρό, πολυτελές συγκρότημα με διαμερίσματα και μεζονέτες πρώτης κατηγορίας, με το κάθε διαμέρισμα να είναι ξεχωριστά σχεδιασμένο και εξοπλισμένο. Βρίσκεται σε απόσταση πέντε λεπτών με τα πόδια από το λιμάνι Ντάπια και αποτελείται από ένα τεράστιο κτίριο που υπήρχε από τον 19ο αιώνα καθώς και από δύο πιο πρόσφατες προσθήκες. Διατηρεί τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα των Σπετσών, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά υλικά, όπως βυζαντινό κεραμίδι στέγης, κεραμιδόπλακες και τερακότα στα πατώματα των δωματίων και τοπικό μάρμαρο στους τοίχους και στα πατώματα.


«Νησιά»: Πρόκειται για ένα συγκρότημα παραδοσιακών κατοικιών το οποίο βρίσκεται πάνω στη θάλασσα, 500 μέτρα από την Ντάπια. Σχεδιασμένο και χτισμένο με τη μοναδική αρχιτεκτονική των γραφικών και κοσμοπολίτικων Σπετσών, το παραδοσιακό συγκρότημα «Νησιά» αποτελείται από ένα αναπαλαιωμένο κτίριο των αρχών του 20ού αιώνα, χαρακτηρισμένο ιστορικό μνημείο του νησιού, και από νεόκτιστες κατοικίες υψηλών προδιαγραφών ειδικά διαμορφωμένες με μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη πραγματικότητα.


Πού να φάτε


Στον Ταρσανά, πάνω στο νερό, στο παλιό λιμάνι θα φάτε φρέσκο ψάρι και θα απολαύσετε ψαρικά και μεζέδες, ώσπου να πέσει ο ήλιος. Στην περιοχή της Κουνουπίτσας άλλο ένα ψαράδικο, ο Πατράλης, γνωστός όχι μόνο για το μπαλκόνι πάνω στη θάλασσα, αλλά και για τα εκλεκτά ολόφρεσκα ψάρια και την άψογη αστακομακαρονάδα του. Στην Εξέδρα, πάνω στη θάλασσα, θα βρείτε αυτή την οικογενειακή ψαροταβέρνα με μαγειρευτά, ιδιαίτερες φρέσκες σαλάτες και ψάρια. Στον Καπελογιάννη, στο παλιό λιμάνι, θα πάτε εάν θέλετε κλασικό ουζερί σε συνδυασμό με περατζάδα. Τέλος, για κρεατικά και μαγειρευτά κατευθυνθείτε πίσω από το παλιό λιμάνι, στο Παχνί.


Τοπικά προϊόντα


Τα αμυγδαλωτά έτσι όπως φτιάχνονται στις Σπέτσες, χωρίς βούτυρο και αβγά, δεν χαλάνε και μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο διάστημα. Ξεκίνησαν σαν τροφή για τα πληρώματα των εμπορικών ιστιοφόρων των Σπετσών, που διέσχιζαν τη Μεσόγειο για μήνες. Σήμερα στις Σπέτσες θα βρείτε πολλά εργαστήρια που φτιάχνουν αμυγδαλωτά και άλλα τοπικά γλυκίσματα. Πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε.


Τα spots


Στη Σπηλιά του Μπεκίρη, με πρόσβαση από την παραλία των Αγ. Αναργύρων. Εκεί θα δείτε σταλακτίτες, σταλαγμίτες, και μία πολύ μικρή αμμουδερή χαριτωμένη παραλία. Επίσης, πεταχτείτε μέχρι τον φάρο μετά το παλιό λιμάνι και χαθείτε στα σοκάκια, ανακαλύπτοντας τα μαγευτικά αρχοντικά και τα καπετανόσπιτα – το καθένα έχει και τη δική του ιστορία.


Επισκεφτείτε το Μουσείο της Μπουμπουλίνας και στη συνέχεια κάντε μία βόλτα με άμαξα.


Ψώνια


Στο On the Deck και το Τhe Closet θα βρείτε φοβερά σανδάλια και θα κάνετε κανονικό shopping, ενώ από παραδοσιακά μαγαζάκια όπως το Isola di Spezie μπορείτε να προμηθευτείτε αρωματικά μέλια, περίεργα λάδια, μπαχάρια.


Editors TIPS


Στις Σπέτσες θα πάτε οδικώς αυτή την περίοδο μέχρι την Κόστα και από εκεί απέναντι με water taxi. Το κόστος είναι 20 ευρώ.


Στο Πόρτο Χέλι μπορείτε να μείνετε στα μοναδικά «Aman Resorts», όπου θα βιώσετε πρώτης τάξης hospitality και κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν δεν χάνεστε στο σπα του resort, μπορείτε να πεταχτείτε απέναντι στο νησί.



Οσο καλός και αν φαίνεται ο καιρός μην ξεγελιέστε, η υγρασία παραμονεύει. Τελευταία λέξη της μόδας και σύμμαχός σας στο υγρό αεράκι είναι τα bomber jackets. Η καλύτερη επιλογή φέτος είναι από τον σχεδιαστή Jonathan Saunders. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το www.pretaporter.com



Στο «Poseidon Grand» μπορείτε να κάνετε μια κράτηση για δείπνο στο Freud Oriental, σε περίπτωση που θα σας λείψει η κοσμική Αθήνα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...