Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Μια ντίβα στην Αθήνα

Η Ναταλί Μπάιγ στην τελετή έναρξης του φετινού φεστιβάλ.

Μια γνήσια ντίβα του γαλλικού σινεμά εδώ και μερικές ημέρες «βολτάρει» στην Αθήνα. Μιλάμε για την ανάδοχο του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, τη Γαλλίδα ηθοποιό Ναταλί Μπάιγ, η οποία βρίσκεται στα μέρη μας τιμώντας τη διοργάνωση που φέτος την έχρισε «νονά» του. Η κομψή πρωταγωνίστρια ταινιών όπως «Μια πορνογραφική σχέση» και μούσα του Φρανσουά Τριφό έδωσε το «παρών» στην εναρκτήρια τελετή της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Καθισμένη στην πρώτη σειρά, δίπλα στον πρόεδρο της φετινής κριτικής επιτροπής, διεθνούς φήμης ηθοποιό Γιώργο Χωραφά, αλλά και τον σκηνοθέτη Τζαλίλ Λεσπέρ, η Ναταλί Μπάιγ σαγήνευσε τους πάντες με τη γαλλική φινέτσα και χάρη της.

Μετά τους καθιερωμένους λόγους των επισήμων, η ηθοποιός, που έχει συμμετάσχει σε πάνω από 90 ταινίες και σίριαλ, ανέβηκε στο πόντιουμ και μίλησε για τους ιδιαίτερους δεσμούς που διατηρεί με τη χώρα μας, θυμίζοντας σε όλους τους παρευρισκομένους ότι ήταν παρούσα και το 2000 ξανά στην Αθήνα, στην πρώτη διοργάνωση του Γαλλόφωνου Φεστιβάλ από το Γαλλικό Ινστιτούτο. «Είναι εξαιρετικό που ένας τέτοιος θεσμός εξακολουθεί να υπάρχει» σημείωσε. Οπως έχει δηλώσει και η ίδια μάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξή της, η πρώτη επίσκεψή της στην Ελλάδα έγινε στα 11 της χρόνια, καθώς ο παππούς της ήταν καθηγητής γαλλικών στη χώρα μας.

Χθες στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Theo Angelopoulos έλαβε χώρα μια ειδική βραδιά αφιερωμένη στην πολυβραβευμένη ηθοποιό, κατά τη διάρκεια της οποίας τής απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο. Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση, η οποία ολοκληρώνεται στις 26 Μαρτίου, θα φιλοξενεί και ένα πλούσιο αφιέρωμα με το κινηματογραφικό έργο της. Ανάμεσα στις ταινίες που θα δούμε είναι και το φιλμ «Μια πορνογραφική σχέση», για το οποίο απέσπασε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Ο πολυσυζητημένος σκηνοθέτης πίσω από την ταινία του «Yves Saint Laurent»

Από τις πλέον πολυσυζητημένες παρουσίες της εναρκτήριας τελετής ήταν εκείνη του Γαλλοαλγερινού σκηνοθέτη και ηθοποιού Τζαλίλ Λεσπέρ, του οποίου η ταινία «Yves Saint Laurent» άνοιξε και την αυλαία της διοργάνωσης προχθές στη Στέγη. Ο γοητευτικός σκηνοθέτης καθόταν στο πλευρό της Μπάιγ, ενώ ήταν εκείνος που προλόγισε το φιλμ του πριν από την προβολή του. Η ταινία που προκάλεσε αίσθηση και σημείωσε 14.000.000 δολάρια εισπράξεις στο γαλλικό box office παρουσιάζει τη ζωή του μεγάλου Γάλλου μόδιστρου και τον έρωτά του για τον Πιερ Μπερζέ, με τον οποίο δημιούργησαν από κοινού τον περίφημο οίκο Yves Saint Laurent, που έγραψε τη δική του ιστορία στον κόσμο της μόδας.

Ποιος είναι όμως ο Τζαλίλ Λεσπέρ, του οποίου η εμφάνιση δεν πέρασε απαρατήρητη από το γυναικείο κοινό προχθές; Ο δημιουργός άρχισε την καριέρα του ως ηθοποιός προτού βρεθεί τελικά στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Αξιοσημείωτοι κινηματογραφικοί ρόλοι του ήταν στις ταινίες «Resources humaines» (η ερμηνεία του εκεί του χάρισε και ένα βραβείο Σεζάρ ως ο πλέον ταλαντούχος ηθοποιός της γενιάς του), «Sade» και «Virgil». Το φιλμ «Yves Saint Laurent» είναι η τρίτη σκηνοθετική δουλειά του.

Και ο Louis Lak με πασούμια

Με παπούτσια που θύμιζαν… Βερσαλίες εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης του Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου ο Λάκης Γαβαλάς. Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας φόρεσε πατούμενο σε στιλ πασούμι (αγαπημένη τάση της μόδας την περασμένη σεζόν), με κέντημα σε χρυσούς και μπεζ τόνους, φέρνοντάς μας στο μυαλό κάτι από Λουδοβίκο XIV.

ΓΙΩΤΑ ΒΑΖΟΥΡΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...