Βρήκαν και άλλα χαρτονομίσματα

Στην πιάτσα τα λύτρα από την απαγωγή Παναγόπουλου.

Τα λύτρα από την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου «ξεπλύθηκαν» στην Ελλάδα και ήδη πολλά από τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, από τα συνολικά 32.000.000 ευρώ που δόθηκαν στους απαγωγείς, κυκλοφορούν στην πιάτσα!

Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ., καθώς κατά καιρούς βρίσκονται είτε σε τραπεζικά υποκαταστήματα είτε σε χέρια ιδιωτών -εν αγνοία τους βέβαια- προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τα λύτρα-μαμούθ που έδωσε η οικογένεια του γνωστού εφοπλιστή για την απελευθέρωσή του.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», σε τραπεζικό υποκατάστημα της Αθήνας εντοπίστηκαν πρόσφατα συνολικά 10.000 ευρώ, τα οποία προέρχονταν από τα λύτρα της απαγωγής του γνωστού εφοπλιστή, όταν επιχειρηματίας πήγε στην τράπεζα προκειμένου να κάνει ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού για τις ανάγκες της επιχείρησής του. Οταν ο ταμίας έβαλε τα χρήματα για να τα μετρήσει στο μηχάνημα, είδε ότι τα περισσότερα από τα χαρτονομίσματα ήταν προσημειωμένα και προέρχονταν από τα λύτρα που είχε δώσει η οικογένεια στους καταδικασμένους πλέον κακοποιούς για να απελευθερώσουν τον άνθρωπό τους.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι από τα στοιχεία που τους έδωσαν οι τραπεζικοί ανακάλυψαν ότι τα χαρτονομίσματα είχαν φτάσει στα χέρια φρουτέμπορα από τη βόρεια Ελλάδα, έπειτα από την πώληση μεγάλης ποσότητας εμπορεύματος σε άλλο επιχειρηματία. Βέβαια, οι άνθρωποι ουδεμία σχέση είχαν με την υπόθεση.

Ωστόσο, οι σποραδικές ανακαλύψεις χρηματικών ποσών από τα λύτρα της απαγωγής που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2009 έχουν τη σημασία τους, καθώς έπειτα από τόσα χρόνια οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι τα λύτρα έχουν «ξεπλυθεί» και μάλιστα στην εγχώρια αγορά και ίσως έχουν ήδη φορέσει τον… μανδύα των «επιχειρηματικών επενδύσεων».

Μάλιστα, από κάποιες πληροφορίες που φτάνουν κατά καιρούς στα γραφεία της Ασφάλειας, τα λύτρα «ξεπλύθηκαν» με μικρότερο αντίτιμο, δηλαδή οι δράστες της απαγωγής έδωσαν 32.000.000 και πήραν πίσω κάτι λιγότερο από 20.000.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί κατά καιρούς διάφορα ποσά με προσημειωμένα χαρτονομίσματα από την απαγωγή Παναγόπουλου, συνολικού ύψους 100.000 ευρώ. Τα περισσότερα χαρτονομίσματα έχουν βρεθεί στην Κρήτη σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ σε μια περίπτωση εντοπίστηκε άτομο το οποίο πλήρωσε τη διαμονή του σε ξενοδοχείο πολυτελείας του νησιού με προσημειωμένα χρήματα. Ομως, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, είχε πάρει τη δεσμίδα των χρημάτων από έμπορο της περιοχής, στον οποίο είχε πουλήσει προϊόντα από την επιχείρησή του. Επίσης, ούτε ο έμπορος γνώριζε την προέλευση των χαρτονομισμάτων.

Τέλος, χρήματα από τα λύτρα της απαγωγής έχουν βρεθεί και στη βόρεια Ελλάδα, τη Στερεά και βέβαια στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ