Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Αρωμα» Τσιτσάνη πάνω στη σκηνή!

Προάγγελος των συναυλιών που θα είναι αφιερωμένες στον λαϊκό βάρδο η συνύπαρξη δύο μεγάλων φωνών.


Με ένα μοναδικό ρεσιτάλ ερμηνείας επί σκηνής επιβεβαιώθηκε πλήρως το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso της Κυριακής» της περασμένης εβδομάδας που ήθελε την παγκοσμίου φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου να συνεργάζεται με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, με αφορμή το σπουδαίο μουσικό έργο του Βασίλη Τσιτσάνη. Οι δύο κορυφαίες τραγουδίστριες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται η Νατάσα Θεοδωρίδου με τον Στέλιο Ρόκκο και να χαρίσουν σε όσους βρίσκονταν εκεί δυνατές και συγκινητικές στιγμές.


Τη Σόνια Θεοδωρίδου συνόδευε ο σύζυγός της και παγκοσμίου φήμης μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης, εμπνευστής της μουσικής συνάντησης των δύο γυναικών, ο οποίος μαζί με τον Κώστα Καραφώτη θα παρουσιάσει σε συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό τα τραγούδια του θρυλικού συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη. Μόλις η Νατάσα Θεοδωρίδου είδε σ’ ένα από τα πρώτα τραπέζια τη σοπράνο με τη διάσημη παρέα της την καλωσόρισε, ενώ την παρουσίασε διά μικροφώνου και στον κόσμο. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του προγράμματός της η λαϊκή τραγουδίστρια δεν δίστασε να ανακοινώσει το επόμενο τολμηρό μουσικό της βήμα, δηλώνοντας σίγουρη πως θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, αφού το επιμελούνται και το ετοιμάζουν σπουδαίοι καλλιτέχνες.


Την ίδια στιγμή στράφηκε προς την αγαπημένη της φίλη Σόνια Θεοδωρίδου, ζητώντας της να τραγουδήσουν μαζί το θρυλικό τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη, «Συννεφιασμένη Κυριακή». Η χαμηλών τόνων σοπράνο, μη θέλοντας να της χαλάσει το χατίρι, δέχτηκε και καταχειροκροτήθηκε από το ενθουσιασμένο κοινό, που αρκετά λεπτά ήταν όρθιο και αποθέωνε τις δύο κορυφαίες φωνές. Η Νατάσα Θεοδωρίδου δεν παρέλειψε να κάνει και χιούμορ λόγω της συνωνυμίας τους, λέγοντας: «Είδατε για να σε λένε Θεοδωρίδου; Η μια τραγουδάει ψηλά και άλλη χαμηλά… στη μέση δεν έχουμε».


Αυτό το διάστημα η Σόνια και η Νατάσα Θεοδωρίδου με τον Κώστα Καραφώτη βρίσκονται σε πρόβες, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα που θα παρουσιάσουν να είναι τέλειο. Οι τρεις ερμηνευτές δέχτηκαν με χαρά από την πρώτη κιόλας στιγμή την πρόταση που τους έγινε, αφού έτσι τους δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψουν στον χρόνο και να συστήσουν στους νεότερους το σπουδαίο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη… αλλιώς!


Τους τρεις καταξιωμένους τραγουδιστές εκτός από την Orchestra Mobile, τη διεθνούς φήμης συμφωνική ορχήστρα που θα διευθύνει ο Θεόδωρος Ορφανίδης, θα πλαισιώνει χορωδία σαράντα ατόμων, αλλά και μετρ του μπουζουκιού. Η αφορμή στον εμπνευστή του μεγαλόπνοου σχεδίου δόθηκε με τη συμπλήρωση φέτος των τριάντα χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου Βασίλη Τσιτσάνη, που υπήρξε ο συνθέτης ο οποίος ξεκαθάρισε γλωσσικά το ελληνικό τραγούδι από το παρεξηγημένο μέχρι τότε ρεμπέτικο.



 


Επιστολή διαμαρτυρίας για την ΚΟΘ


Αγανακτισμένοι εμφανίζονται μέσα από την επιστολή διαμαρτυρίας που κατέθεσαν προς το υπουργείο Πολιτισμού οι κορυφαίοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.


Οπως εξηγούν στην επιστολή τους, η οποία εκτός από το υπουργείο Πολιτισμού, είχε αποδέκτη και το διοικητικό συμβούλιο της ορχήστρας, η πολύμηνη απουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή και αρχιμουσικού Αλέξανδρου Μυράτ από τα καθήκοντά του έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της. Η δυσαρέσκεια των μουσικών πηγάζει επίσης και από το γεγονός πως τους τελευταίους μήνες για τα μουσικά έργα που παρουσιάζουν τη διεύθυνση της ορχήστρας αναλαμβάνουν συνεχώς διαφορετικά πρόσωπα, με σπουδαία μεν καλλιτεχνική εμπειρία, αλλά χωρίς τη στήριξη του αρχιμουσικού τους Αλέξανδρου Μυράτ.


Αρκεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στην ηλεκτρονική σελίδα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα προκειμένου να διαπιστώσει πως ο καλλιτεχνικός διευθυντής της έχει αρκετό διάστημα να διευθύνει την ορχήστρα.


Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες, με απόφαση του ειδικού ταμείου οργάνωσης συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, ακυρώθηκαν λόγω οικονομικών δυσκολιών -όπως ανακοινώθηκε εκ των υστέρων- και τρεις πολύ σημαντικές προγραμματισμένες συναυλίες για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014, τη διεύθυνση των οποίων είχε αναλάβει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Αλέξανδρος Μυράτ. Πολλοί υποστηρίζουν πως η μη συμμετοχή του καλλιτεχνικού διευθυντή στα δρώμενα της ΚΟΘ οφείλεται και στο γεγονός πως τον ερχόμενο Μάιο λήγει το συμβόλαιό του, με αποτέλεσμα να μην τον ενδιαφέρει άμεσα η επανατοποθέτησή του και πάλι στην ίδια θέση.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...