Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

All star με γκολ και ανθρωπιά!

Ο Κώστας Φρατζέσκος μιλάει για τη μικτή των παλαιμάχων που θα δώσει το δικό της ματς για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς.


Οταν θέλει η Ελλάδα μπορεί, είναι το σύνθημα που δίνει ο Κώστας Φραντζέσκος εν όψει του φιλανθρωπικού αγώνα 7×7 που γίνεται την προσεχή Παρασκευή στο κλειστό του ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή γνωστών βετεράνων ποδοσφαιριστών από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο νυν προπονητής της Κ17 του Παναθηναϊκού, που συντονίζει την All Star Ελλάδας (με την οποία θα αγωνιστούν -μεταξύ άλλων- οι Νικοπολίδης, Ζαγοράκης, Γεωργάτος, Νταμπίζας, Τσιάρτας, Σαραβάκος και άλλοι), μιλάει στην «Espresso της Κυριακής» για τον σκοπό του παιχνιδιού που είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά των πληγέντων κατοίκων της Κεφαλλονιάς από τον καταστροφικό σεισμό.


Ποιο μήνυμα στέλνουν οι βετεράνοι με τη συμμετοχή τους;
Ολοι οι παλιοί ποδοσφαιριστές συμμετέχουμε σε παιχνίδια που έχουν σκοπό να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό μας. Είτε είναι ένας είτε είναι μια ολόκληρη πόλη. Αυτό είναι το κοινωνικό έργο που παράγει ο αθλητισμός. Και φυσικά δεν είναι το κίνητρο αν θα κερδίσεις ή θα πάρεις έναν τίτλο. Αυτό πιστεύω ότι είναι το μεγαλύτερο πρωτάθλημα που μπορείς να πάρεις.


Ως συντονιστής της ελληνικής All Star είδατε προθυμία από τους συναδέλφους σας;
Ναι, όταν τους εξήγησα για ποιο σκοπό γίνεται ο αγώνας, δεν βρήκα καμία αντίρρηση. Ισα ίσα, με ευχαρίστηση προσφέρθηκαν να παίξουν. Απλώς υπήρξαν κάποια παιδιά που ενώ είπαν αρχικά «ναι», λόγω της δουλειάς τους θα λείπουν εκτός Ελλάδας κι έτσι μπήκαν άλλοι στη θέση τους με μεγάλη προθυμία.


Ρίχνοντας μια ματιά στις συμμετοχές, τα ονόματα αποτελούν «εγγύηση» για να δει ο κόσμος θέαμα. Ετσι δεν είναι;
Σίγουρα θα απολαύσει ο κόσμος θέαμα. Θα το ευχαριστηθεί και θα περάσει μια γεμάτη βραδιά, γιατί οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 5.00 το απόγευμα και υπολογίζουμε να ολοκληρωθούν γύρω στις 11.00 το βράδυ.


Είναι ένας ξεχωριστός αγώνας, αφού -αν δεν κάνω λάθος- δεν έχετε ξαναπαίξει σε κλειστό γήπεδο. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία;
Πράγματι, δεν έχει ξανασυμβεί να «μεταμορφωθεί» ένα κλειστό μπάσκετ σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Θα είναι όντως μια ξεχωριστή εμπειρία. Εγώ τη βιώνω και ως εξέλιξη, αφού είμαι στο ΟΑΚΑ και βλέπω τις εργασίες. Κάνουν σημαντικό έργο τα παιδιά του ΟΑΚΑ και τους ευχαριστώ πολύ, γιατί το κάνουν αφιλοκερδώς.


Περιμένετε κόσμο στο γήπεδο, αν και λόγω κρίσης είναι μια εποχή δύσκολη για τους περισσότερους Ελληνες;
Είναι δύσκολα, αλλά μην ξεχνάμε ότι πιο δύσκολα είναι για τους ανθρώπους στην Κεφαλλονιά. Πιστεύω ότι ο Ελληνας, στις δύσκολες ώρες, ο ένας βοηθά τον άλλον. Πρέπει να βοηθήσουμε. Το εισιτήριο είναι μόλις 5 ευρώ, όσο περίπου δίνει κάποιος για να πιει έναν καφέ σε μια καφετέρια. Εύχομαι να είναι γεμάτο το γήπεδο, υπολογίζουμε γύρω στις 15.000. Να δώσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί.


Μιλήσατε για μήνυμα. Επειδή στο ελληνικό ποδόσφαιρο βλέπουμε αυτό το διάστημα ένα «πολεμικό» κλίμα, τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν ώστε να δουν κάποιοι με άλλο μάτι το ποδόσφαιρο;
Είναι ένα παιχνίδι που δεν έχει σκοπιμότητες και συμφέρον. Δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Γι’ αυτό λέω ότι ο κόσμος θα το ευχαριστηθεί, θα δει διαφορετικά πράγματα από πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές. Ερχονται παιδιά από το εξωτερικό με μεγάλη ευχαρίστηση να βοηθήσουν. Αρκεί να σου πω ότι δύο πολύ μεγάλα ονόματα με τους οποίους ήρθα σε επαφή, ο Ρουί Κόστα και ο Βίτορ Μπαΐα, είπαν αμέσως «ναι», απλώς εξήγησαν ότι επειδή είναι και οι δύο μάνατζερ και μπορεί εκείνη την ημέρα να βρίσκονται σε κάποιες συναντήσεις, ίσως δεν καταφέρουν να έρθουν.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...