Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Καλά κρασιά…

Το ταξίδι της Αννας Ασημακοπούλου στην Κρήτη, οι αγνόπιτες και τα δώρα που της έκαναν οι τοπικοί οινοπαραγωγοί.


Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και θύμισες από τη φιλοξενία των Κρητικών επέστρεψε η Αννα Ασημακοπούλου από το Ηράκλειο Κρήτης όπου βρέθηκε ως προσκεκλημένη για την κοπή πίτας σε κομματική εκδήλωση.


Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ταξίδεψε μαζί με τον υπεύθυνο του εκλογικού αγώνα του κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος θα δώσει τη μάχη του σταυρού στις ευρωεκλογές. «Αν κατέβω κι εγώ θα παίξουμε δίδυμο» έλεγε χαριτολογώντας η Αννα Ασημακοπούλου, η οποία δεν θα αρνηθεί να αφήσει τη βουλευτική έδρα και να είναι υποψήφια, αν της το ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς.


Αλλωστε οι Βρυξέλλες είναι γνώριμο έδαφος για εκείνην, καθώς επί χρόνια εργαζόταν εκεί ως εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. στο πρόγραμμα έρευνας και τεχνολογίας. Στην Κρήτη πάντως η κυρία Ασημακοπούλου πήρε μια μικρή γεύση από τη διαφορετική αυτή μάχη του σταυρού που θα κληθούν να δώσουν οι υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές, καθώς δεν απευθύνονται πλέον στην εκλογική τους περιφέρεια, αλλά σε όλη τη χώρα.


Στην κομματική εκδήλωση της έκαναν πάντως ένα συμβολικό δώρο, ένα κόσμημα-σφήκα που κρατά ένα δοχείο μέλι και συμβολίζει την εργατικότητα. Μαζί με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον Μάξιμο Σενετάκη (τον έτερο βουλευτή Ηρακλείου) η κυρία Ασημακοπούλου κάθισε στην πλατεία Λιονταριών για κρητική μπουγάτσα, χωρίς να αποκαλύψει ωστόσο αν της άρεσε πιο πολύ από την αντίστοιχη γιαννιώτικη. Πάντως στην Κρήτη ανακάλυψε και τις αγνόπιτες, όταν σε ταβέρνα στους Ανω Ασίτες έφτιαξαν τις συγκεκριμένες πίτες, ειδική παραγγελία για τη «γαλάζια» εκπρόσωπο.


Μεταξύ άλλων, επισκέφτηκε την έκθεση κρασιών ΟΙΝΟΤΙΚΑ στις Μαλάδες μαζί με τον Μάξιμο Σενετάκη, ο οποίος γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθέναν τους συμπατριώτες του, τη συμβούλεψε να μη «λέει» όχι όταν της προσφέρουν κρασί. Πάντως πολλοί οινοπαραγωγοί προσφέρθηκαν να της δώσουν κρασιά και για την Αθήνα, τα οποία όμως της τα κράτησαν τελικά στο αεροδρόμιο, καθώς δεν επιτρεπόταν να τα πάρει μαζί της στην πτήση της επιστροφής για την πρωτεύουσα. Θα φροντίσουν ωστόσο να της τα στείλουν.


Καμμένος με hi-tech τσιγάρο


Στο περίπτερο της Βουλής εντοπίσαμε τον Πάνο Καμμένο. Είχε σταθεί για να αγοράσει χαρτομάντιλα, αλλά ο υπεύθυνος βιάστηκε να του δώσει ένα πακέτο τσιγάρα, όπως συνήθως. «Δεν θέλω τσιγάρα» του έκοψε τη φόρα ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., αποκαλύπτοντας πως μετρά οκτώ ημέρες που έκοψε το  κάπνισμα. Τουλάχιστον το συμβατικό τσιγάρο. Γιατί στην τσέπη του έχει πλέον ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, το οποίο πιστεύει ότι θα τον βοηθήσει να απεξαρτηθεί από την κακή συνήθεια πιο ομαλά. Αλλωστε το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι και πιο hi-tech, όπως επισήμανε συνεργάτης του.


Η… ανακάλυψη της Αντωνίου


Κάποτε οι βουλευτές είχαν ο καθένας από ένα κλειδάκι προκειμένου να κρατούν τα προσωπικά τους αντικείμενα κλειδωμένα σε ένα συρταράκι κάτω από το έδρανό τους στην Ολομέλεια. Στη συνέχεια οι περισσότεροι απέκτησαν γραφεία εντός Βουλής, οπότε τα συρτάρια αυτά έπαψαν να τα χρησιμοποιούν, ούτε πλέον κλειδώνονται.


Η «γαλάζια» βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, παρότι έχει καθημερινή παρουσία στο Κοινοβούλιο, δεν είχε δει καν ότι υπήρχαν συρτάρια στα έδρανα. Το άκουσε τυχαία από την ξεναγό, ενώ συνόδευε τον γιο της στην Ολομέλεια, ο οποίος είχε έρθει με το σχολείο του επίσκεψη στη Βουλή. Οταν κάθισε λοιπόν στο έδρανό της, άνοιξε το συρτάρι της και βρήκε μια μισθολογική κατάσταση πρώην βουλευτή.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...