Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Εδεσαν» την κόζα νόστρα της Μεσσηνίας

Οκτώ συλλήψεις έπειτα από επιχείριση της Αστυνομίας. Εγκέφαλος φέρεται ο σκληρός κακοποιός Βασίλης Βαρελάς.

Ισχυρό χτύπημα στη μαφία της νύχτας, σε αδίστακτο κύκλωμα νονών που δρούσε στην Καλαμάτα και είχε γίνει φόβος και τρόμος για τους καταστηματάρχες της περιοχής, κατάφεραν οι διωκτικές Αρχές. Μάλιστα αρχηγός της ελληνικής κόζα νόστρα φέρεται να είναι ο κασκαντέρ του Τσακ Νόρις, ο διαβόητος κακοποιός Βασίλης Βαρελάς.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 52χρονος Βασίλης Βαρελάς πάσχει από σοβαρή μορφή καρκίνου στον λάρυγγα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα μεταφέρεται στο νοσοκομείο προκειμένου να λάβει την απαραίτητη θεραπεία. Μάλιστα για να μιλήσει χρησιμοποιεί ειδικό μηχάνημα φωνής (λαρυγγόφωνο), το οποίο προσαρμόζει στον λαιμό του όταν χρειάζεται να επικοινωνήσει. Παρ’ όλα αυτά, η ασθένειά του φαίνεται σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές πως δεν στάθηκε εμπόδιο στο να δίνει μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα οδηγίες από κινητό τηλέφωνο στους ανθρώπους του στην Καλαμάτα, ώστε να εκβιάζουν τους καταστηματάρχες που είχαν πιάσει στα πλοκάμια τους.


Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε όταν ιδιοκτήτες καταστημάτων, μη αντέχοντας άλλο την πίεση και τη θηλιά που τους είχαν περάσει στον λαιμό οι δράστες, κατέφυγαν στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και κατήγγειλαν τα όσα εφιαλτικά ζούσαν. Απεγνωσμένοι, ανέφεραν ότι δεν άντεχαν να πληρώνουν άλλο τον «κεφαλικό φόρο» που τους είχαν επιβάλει οι μπράβοι της περιοχής.


Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες, ενώ επιστρατεύτηκε και ο υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ. Ετσι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν έκπληκτοι πως ο Βασίλης Βαρελάς φέρεται για ακόμη μία φορά πως είναι πίσω από τη μαφία που «λυμαίνεται» την Καλαμάτα. Μεγάλη επίσης εντύπωση τους έκανε και το γεγονός πως κατά την αστυνομία, συντόνιζε τις δράσεις των κακοποιών με το ειδικό μηχάνημα φωνητικής λειτουργίας ανά χείρας, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποίησε το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν συνολικά οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και ο γιος υπευθύνου ασφαλείας τραπεζικού υποκαταστήματος στην Καλαμάτα, όπου το 2006 είχε διαπραχθεί ληστεία με λεία-μαμούθ.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ


Μέχρι 250 ευρώ (την εβδομάδα) η ταρίφα


Εβδομαδιαίο «κεφαλικό φόρο» είχε επιβάλει σε δεκάδες καταστηματάρχες της Καλαμάτας η αδίστακτη συμμορία, την οποία φέρεται να είχε δημιουργήσει μέσα από τις φυλακές της Κέρκυρας ο γνωστός κακοποιός Βασίλης Βαρελάς. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ιδιοκτήτες καταστημάτων από το ιστορικό κέντρο της πόλης καλούνταν να πληρώνουν στους μπράβους ποσά που κυμαίνονταν από 150 έως και 250 ευρώ την εβδομάδα για «προστασία». Μάλιστα, οι τελευταίοι «έκοβαν» την ταρίφα, ανάλογα με την κίνηση και την πελατεία του καταστήματος. Ωστόσο, στην περίπτωση που κάποιο από τα θύματα της μαφίας τολμούσε να αντιδράσει στην επιβολή του «κεφαλικού φόρου», οι μπράβοι φρόντιζαν να τον συνετίσουν με ξυλοδαρμούς ή ακόμα και με την τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών στο κατάστημά του.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι οκτώ συλληφθέντες είχαν πλησιάσει εδώ και μήνες δεκάδες ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, καφέ-μπαρ, ακόμη και κεντρικών ζαχαροπλαστείων, και τους είχαν επιβάλει με τη βία την «προστασία» του «μεγάλου αφεντικού». Αλλωστε το όνομα του Βαρελά στη Μεσσηνία ακόμη και στο άκουσμά του προκαλεί τρόμο.


Από κασκαντέρ στις ταινίες του Τσακ Νόρις αδίστακτος και νονός της νύχτας


Από το Κολοσσαίο της Ρώμης, όπου ντουμπλάριζε ως κασκαντέρ τις επικίνδυνες σκηνές στην επική μάχη μεταξύ του Τσακ Νόρις και του Μπρους Λι, αδίστακτος κακοποιός και νονός της νύχτας στην Καλαμάτα.


Ο λόγος για τον κακοποιό και κρατούμενο στις φυλακές της Κέρκυρας Βασίλη Βαρελά, ο οποίος έπειτα από την καριέρα του στο Χόλιγουντ ως ακριβοπληρωμένου κασκαντέρ στις ταινίες του Τσακ Νόρις, ακολούθησε άλλου είδους «καριέρα» στην Ελλάδα, διαπράττοντας ποινικά αδικήματα που αφορούν σχεδόν το σύνολο του Ποινικού Κώδικα.


Ομως η πλέον αποτρόπαια πράξη την οποία φέρεται να έχει διαπράξει ο Βασίλης Βαρελάς είναι η ηθική αυτουργία στη δολοφονία του μικρού Κέρι, ενός παιδιού 2,5 ετών, με κίνητρο το γεγονός πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του 35χρονου πατέρα του, Φιλίπ Μεσάι.


Το «προβατάκι», όπως φέρεται να αποκαλούσε ο Βασίλης Βαρελάς το άτυχο αγοράκι στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τους φυσικούς αυτουργούς της αποτρόπαιας πράξης, ήταν παιδί Αλβανού που είχε στενή σχέση με τη συμμορία του πρώην κασκαντέρ στη διακίνηση κοκαΐνης στην περιοχή.


«Μπιλ ο Καναδός»


Ηταν Νοέμβριος του 2011, όταν ο «Μπιλ ο Καναδός», όπως ήταν το προσωνύμιο του Βασίλη Βαρελά, κατάλαβε πως ο 35χρονος Αλβανός συνεργάτης του Φιλίπ Μεσάι κάνει επικίνδυνους ελιγμούς αυτονόμησης από την ομάδα του.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αμέσως έδωσε εντολή να βγει από τη μέση. Ετσι, όταν οι δύο πληρωμένοι δολοφόνοι έκλεισαν ραντεβού με τον Μεσάι, ο τελευταίος πήρε μαζί τον γιο του για «ασπίδα». Τα πτώματα του πατέρα και του σφαγιασμένου παιδιού είχαν βρεθεί λίγη ώρα αργότερα στα νερά του Πάμισου ποταμού στη Μεσσήνη.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...