Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Εβαλαν τέλος στον εφιάλτη

Σύλληψη του φερόμενου ως δράκου της Θεσσαλονίκης από άνδρες της Αστυνομίας.


Τέλος στην αρρωστημένη δράση του επίδοξου δράκου που εδώ και τέσσερις μήνες έστηνε καρτέρι και επιχειρούσε να βιάσει ανυπεράσπιστες γυναίκες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης κατάφεραν να βάλουν οι διωκτικές Αρχές.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για έναν 31χρονο «αιώνιο» φοιτητή του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης και άνεργο, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από εκτενή έρευνα των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.


Ο 31χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση, φέρεται να επιτέθηκε σε συνολικά εννιά γυναίκες με σκοπό να ικανοποιήσει τις διαστροφικές του ορέξεις. Ωστόσο την τελευταία στιγμή το έβαζε στο πόδια… Εφτά από τα θύματά του είχαν καταφύγει στην Αστυνομία εξιστορώντας τις εφιαλτικές στιγμές που είχαν ζήσει στα χέρια του, ενώ ο ίδιος ανακρινόμενος ομολόγησε δύο ακόμα επιθέσεις για τις οποίες δεν υπάρχει καταγγελία…


Ο 31χρονος φοιτητής, ο οποίος ζούσε μόνος του στη συμπρωτεύουσα, φέρεται να ξεκίνησε τη δράση του τον Νοέμβριο του 2013. Επέλεγε γυναίκες οι οποίες κινούνταν μόνες τους κυρίως -μεταμεσονύκτιες και πρώτες πρωινές ώρες- στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης.


Επειτα, χωρίς να γίνει αντιληπτός, τις ακολουθούσε μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών όπου διέμεναν. Εκεί, προσποιούμενος τον ένοικο, έμπαινε μαζί τους στο κτίριο και με τη χρήση σωματικής βίας προσπαθούσε να ικανοποιήσει πάνω τους τις σεξουαλικές του ορέξεις. Ομως, μόλις τα θύματά του άρχισαν να καλούν σε βοήθεια έντρομος το έβαζε στα πόδια και χανόταν μέσα στη νύχτα.


«Οι αστυνομικές Αρχές είχαν συνολικά εφτά πανομοιότυπες καταγγελίες θυμάτων, ωστόσο ο ίδιος ομολόγησε άλλες δύο με τη σύλληψή του. Η δράση του συλληφθέντος διήρκησε από τον περασμένο Νοέμβριο έως και την προχθεσινή σύλληψή του, δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης» ανέφερε στην «Espresso» αξιωματικός της Ασφάλειας και πρόσθεσε: «Διέμενε μόνος του εδώ και αρκετά χρόνια στη Θεσσαλονίκη, καθώς σπούδαζε, ενώ οι γονείς του, οι οποίοι τον συντηρούσαν οικονομικά, είναι από γειτονική πόλη».


Οι Αρχές πάντως φοβούνται ότι ο αριθμός των γυναικών που έπεσαν στα χέρια του είναι ακόμη μεγαλύτερος. Για τον λόγο αυτό η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνιστά στις γυναίκες που έχουν δεχθεί παρόμοια επίθεση ή έχουν κακοποιηθεί να ενημερώσουν τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, κάνοντάς τους σαφές ότι διατηρείται η ανωνυμία των καταγγελλόντων. Παράλληλα, προτείνει σειρά μέτρων προστασίας σε γυναίκες που κινούνται μόνες τη νύχτα (αποφυγή σκοτεινών δρόμων, αποφυγή auto-stop κ.ά., όπως να δείχνουν αυτοπεποίθηση και να είναι δραστήριες).



ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...