Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τους πήραν με τα μπουκάλια!

Ξεχειλίζει η οργή από τους συγγενείς των θυμάτων του μοιραίου Μπόινγκ.

Η θλίψη έγινε πλέον ασυγκράτητη οργή για τους συγγενείς των θυμάτων του μοιραίου Μπόινγκ, το οποίο -όπως όλα δείχνουν- κατέληξε στα παγωμένα νερά του Ινδικού Ωκεανού.


Μάλιστα ίσως ποτέ δεν εντοπιστούν τα συντρίμμια του, δεδομένου ότι το βάθος εκεί φθάνει έως και τα οκτώ χιλιάδες μέτρα. Ενα ηλεκτρονικό σήμα που εντοπίστηκε γίνεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να δώσει στοιχεία.


Οργισμένοι συγγενείς επιβατών του αεροσκάφους συγκρούστηκαν άγρια με την αστυνομία στο Πεκίνο έξω από την πρεσβεία της Μαλαισίας, καθώς έκαναν διαμαρτυρία ζητώντας από την κυβέρνηση της Κουάλα Λουμπούρ εξηγήσεις για το δυστύχημα.


Οι συγγενείς εκσφενδόνισαν μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από την πύλη της πρεσβείας. Πολλοί από τους διαδηλωτές απωθήθηκαν, ενώ μια γυναίκα που έχασε τις αισθήσεις της απομακρύνθηκε από το σημείο με φορείο.
 
Στο μεταξύ, ο Μαλαίος υπουργός Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσέιν ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία που ελήφθησαν από δορυφόρους και επιβεβαίωσαν ότι το Μπόινγκ 777 συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό περιλάμβαναν και ένα τελευταίο ηλεκτρονικό σήμα, το οποίο είναι ακόμη υπό διερεύνηση. «Υπάρχουν ενδείξεις για μερική επικοινωνία μεταξύ του αεροσκάφους και ενός επίγειου σταθμού» είπε ο Χουσέιν, προσθέτοντας: «Επί του παρόντος δεν κατανοούμε τη μετάδοση του σήματος, το οποίο εξετάζεται».


Διευκρίνισε, δε, ότι η έρευνα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο νότιο τμήμα του Ινδικού, σε περιοχή η οποία έχει περιοριστεί σε έκταση 469.407 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων, αντί για 2,24 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια που περιλάμβανε έως τώρα.


«Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο βόρειο αεροδιάδρομο έχει ανασταλεί. Σταματήσαμε επίσης την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο βόρειο τμήμα του νότιου αεροδιαδρόμου, κοντά στην Ινδονησία» σημείωσε.
 
Η αμερικανική συσκευή εντοπισμού που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανεύρεση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους αναμένεται να φτάσει στην περιοχή των ερευνών στις 5 Απριλίου, σύμφωνα πάντα με τον Χουσέιν. Σήμερα θα βρίσκεται στο Περθ της Αυστραλίας και θα τοποθετηθεί σε αυστραλιανό πλοίο, το οποίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι την Παρασκευή. «Το πλοίο Ocean Shield εφοδιασμένο με το Towed Pinger Locater αναμένεται να φτάσει στην περιοχή των ερευνών στις 5 Απριλίου» κατέληξε.


Τα μαύρα κουτιά του Μπόινγκ 777 εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να εκπέμπουν σήμα για λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα, οπότε θα εξαντληθεί η μπαταρία τους.


Αναστολή των γυρισμάτων ταινίας με θέμα πτώση αεροσκάφους στον Ινδικό Ωκεανό!


Η πραγματικότητα ξεπέρασε τη φαντασία στην υπόθεση του μοιραίου Μπόινγκ. Ξεπέρασε ακόμα και τη φαντασία Αυστραλών κινηματογραφιστών οι οποίοι βρίσκονται σε φάση παραγωγής ταινίας το σενάριο της οποίας ήθελε αεροσκάφος να πέφτει στον ωκεανό και τους επιζήσαντες επιβάτες να δίνουν μάχη να σωθούν από τεράστιους καρχαρίες.
 
Το «Deep Water», όπως είναι ο τίτλος της ταινίας, παραγωγής της Arclight Films, αφηγείται την ιστορία ενός αεροσκάφους που πετά με προορισμό την Κίνα. Το αεροπλάνο συντρίβεται υπό μυστηριώδεις συνθήκες στον ωκεανό, σε περιοχή από την οποία δεν περνά ούτε πλοίο. Κάποιοι από τους επιβάτες καταφέρνουν να ζήσουν, ωστόσο η διαδικασία διάσωσής τους προϋποθέτει να ξεπεράσουν και έτερο κίνδυνο, που δεν είναι άλλος από τους καρχαρίες οι οποίοι ζουν στην περιοχή. Κάτι που πρέπει να το κάνουν γρήγορα, προτού το κουφάρι του αεροσκάφους βυθιστεί για πάντα στην άβυσσο του ωκεανού.


Η εν λόγω εταιρία ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλει τη διαδικασία παραγωγής της ταινίας σεβόμενη το δράμα των συγγενών όσων επέβαιναν στο μοιραίο Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών.


Οσον αφορά το πότε θα συνεχιστεί η παραγωγή, οι υπεύθυνοι εκτιμούν πως θα καθυστερήσει αρκετά (δεν αναμένεται να προβληθεί στις σκοτεινές αίθουσες προτού περάσουν δύο χρόνια).


ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ


 

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...