Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Διαζύγιο-βόμβα στο Χόλιγουντ

Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου και ο σύζυγός της Κρις Μάρτιν, ο τραγουδιστής του δημοφιλούς συγκροτήματος Coldplay, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να χωρίσουν ύστερα από 10 χρόνια γάμου.

Τίτλοι τέλους σε ακόμα ένα λαμπερό γάμο στον χώρο της διεθνούς showbiz μπήκαν με την ανακοίνωση του διαζυγίου της Γκουίνεθ Πάλτροου και του Κρις Μάρτιν. Ο χωρισμός του ζευγαριού ύστερα από δέκα και πλέον χρόνια γάμου κάθε άλλο παρά κεραυνός εν αιθρία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, καθώς το τελευταίο διάστημα οργίαζαν οι φήμες περί κρίσης στη σχέση τους αλλά και εξωσυζυγικής σχέσης εκείνης.

Η 41χρονη ηθοποιός και ο 37χρονος τραγουδιστής των Coldplay, που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου τον Δεκέμβριο του 2003, φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει σε όλα, ακόμα και στο θέμα της κηδεμονίας των δ;yο παιδιών τους, καθώς, όπως αναφέρουν, θα τα φροντίζουν «από κοινού». Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν πως πρόκειται μακράν για το πιο πολιτισμένο διαζύγιο του Χόλιγουντ, καθώς η ανακοίνωση του χωρισμού τους ήρθε ενώ το ζευγάρι βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές στις Μπαχάμες, μαζί με την 9χρονη κόρη τους Απλ και τον 7χρονο γιο τους Μόζες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα μάλιστα, ο Μάρτιν δώρισε στην Πάλτροου έναν πίνακα της Μίλα Φίρστοβα που αναπαριστά ένα πετούμενο πουλί για να σηματοδοτήσει τη νέα φάση στην οποία περνά η σχέση τους.

Πηγή από το στενό τους περιβάλλον δήλωσε στην εφημερίδα «New York Daily News» ότι οι δυο τους προσποιούνταν τους ευτυχισμένους για χάρη των οικογενειών και της καριέρας τους, ωστόσο στην πραγματικότητα είχαν πάψει να είναι ζευγάρι εδώ και χρόνια. Στα τέλη του 2013 η Πάλτροου είχε αναγκαστεί να διαψεύσει τη φήμη που την ήθελε να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με τον σύζυγο της Ελ Μακφέρσον, Τζεφ Σόφερ, στην προσπάθειά της να προλάβει φημολογούμενο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Vanity Fair» επ’ αυτού.

Την εποχή που ο Κρις Μάρτιν ονειρευόταν μια καριέρα ροκ σταρ, ενώ τραγουδούσε στην εκκλησιαστική χορωδία του Ντέβον, η Γκουίνεθ Πάλτροου θεωρούνταν ήδη η νέα «πριγκίπισσα» του Χόλιγουντ και έβγαινε με τον Μπραντ Πιτ. Οι κόσμοι τους δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότερο διαφορετικοί, γι’ αυτό πολλοί ήταν εκείνοι που εξεπλάγησαν, όταν οι δυο τους αποφάσισαν να παντρευτούν, το 2003. Ο Μάρτιν ήταν τότε μόλις 25 ετών και εξαιτίας, όπως λέει, της πολύ συντηρητικής του ανατροφής, είχε την πρώτη του σεξουαλική επαφή μόλις τρία χρόνια πριν. Η Πάλτροου, από την πλευρά της, στα 30 της είχε ήδη στο βιογραφικό της ένα Οσκαρ και σχέσεις με δύο από τους πιο περιζήτητους εργένηδες τότε του Χόλιγουντ, τον Μπραντ Πιτ και τον Μπεν Αφλεκ.

Τον πρώτο καιρό ο δυνατός έρωτας έκανε τις μεταξύ τους διαφορές να μοιάζουν ασήμαντες. Η Πάλτροου έδειχνε αποφασισμένη να μεγαλώσει τα παιδιά τους αποκλειστικά στη Βρετανία για χάρη του, ωστόσο με τα χρόνια άρχισε να νοσταλγεί τη ζωή στο Λος Αντζελες, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να μετακομίσει στη Δυτική Ακτή, κάτι που ο Μάρτιν δεν ήθελε ούτε στο ελάχιστο. Οπως αποδείχτηκε όμως, ούτε εκεί κατάφερε να ευτυχήσει. Ο Μάρτιν απέφευγε συστηματικά να τη συνοδεύει στις εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί επιθυμώντας μια ζωή μακριά από τα εκτυφλωτικά φλας, τη στιγμή που εκείνη ζούσε γι’ αυτά.

Η περιουσία τους αγγίζει τα 108.000.000 ευρώ

Την ώρα που η Πάλτροου και ο Μάρτιν απολαμβάνουν τις «οικογενειακές» διακοπές τους στις Μπαχάμες, οι δικηγόροι τους σπαζοκεφαλιάζουν για το μοίρασμα της κοινής τους περιουσίας, η καθαρή αξία της οποίας εκτιμάται ότι αγγίζει τα 108 εκατομμύρια ευρώ. Μόλις μία εβδομάδα πριν από την ανακοίνωση του χωρισμού τους άλλωστε είχε γίνει γνωστό πως είχαν δαπανήσει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση της παραθαλάσσιας κατοικίας τους στο Μαλιμπού, ενώ είχαν βάλει πωλητήριο στο σπίτι τους στο βόρειο Λονδίνο, αντί 8,4 εκατομμυρίων ευρώ. Η πώληση αυτή ωστόσο αναμένεται να «παγώσει», καθώς ο Μάρτιν μετά τον χωρισμό τους θα επιστρέψει πιθανά στη βάση του στο Λονδίνο, το οποίο άλλωστε ουδέποτε ήθελε να αποχωριστεί.

Το κυρίως σπίτι της οικογένειας, όπου ζει το ζευγάρι με τα δύο παιδιά του, βρίσκεται στην περιοχή του Μπρέντγουντ στο Λος Αντζελες και δεδομένου ότι τα παιδιά πηγαίνουν εκεί σχολείο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα συνεχίσει να αποτελεί την έδρα της Πάλτροου. Το ζευγάρι έχει ακόμα δύο ακίνητα, σε Νέα Υόρκη και Χάμπτονς, τα οποία μάλλον θα μοιραστούν εύκολα, καθώς κανείς από τους δυο δεν περνά πολύ χρόνο στην Ανατολική Ακτή.

Η ανακοίνωση του χωρισμού

«Με τις καρδιές μας γεμάτες θλίψη αποφασίσαμε να χωρίσουμε. Προσπαθήσαμε σκληρά για περισσότερο από ένα χρόνο, άλλοτε από κοινού, άλλοτε χωριστά, να βρούμε τι θα μπορούσε να γίνει μεταξύ μας, αλλά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι παρά το γεγονός όπως αγαπιόμαστε πάρα πολύ, θα παραμείνουμε χώρια. Είμαστε όμως και θα παραμείνουμε οικογένεια και αισθανόμαστε ότι κατά κάποιον τρόπο είμαστε πιο κοντά από όσο ήμασταν ποτέ. Πάνω απ’ όλα είμαστε γονείς δύο υπέροχων παιδιών» αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφεται από κοινού και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Πάλτροου Goop.com, με τον καθ’ όλα ασυνήθιστο τίτλο «Un-coupling» (συνειδητό ξε-ζευγάρωμα).

Ο όρος, όπως εξηγεί ο προσωπικός της σύμβουλος, δρ Χαμπίμπ Σαντέγκι σε διαφορετικό post στο σάιτ της, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη διαδικασία του «πνευματικού διαζυγίου», κατά την οποία οι δύο σύζυγοι κάνουν μια ενδοσκόπηση προκειμένου να εντοπίσουν τι είναι αυτό που δεν τους ικανοποιεί μέσα τους και όχι στον άλλον.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...