Και τα ΜΑΤ έχουν ψυχή

Βάζουν στην άκρη στολή και κλομπ και στηρίζουν τα ορφανά παιδιά.

Κάθε Κυριακή αφήνουν στην άκρη τα κλομπ, τα κράνη και τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, «φοράνε» το καλύτερο χαμόγελό τους και «μπουκάρουν» στο Παπάφειο Ιδρυμα για να υποστηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους τα παιδιά που δεν έχουν οικογένεια. Ο λόγος για τους άντρες των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, που αποδεικνύουν έμπρακτα το κοινωνικό πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.


Παίζοντας τον «ρόλο» των γονέων που δεν γνώρισαν ποτέ οι λιλιπούτειοι φιλοξενούμενοι του ιδρύματος, οι ΜΑΤατζήδες μιλούν στα παιδιά για τα πάντα, από τα εφόδια που θα χρειαστούν στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό μέχρι ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού. Τις Κυριακές ο Σάββας Ταχματζίδης, ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης, ο Ιωάννης Πανάγος και ο Μενέλαος Λυμπεράκης… απαρνούνται τις στολές τους και ανοίγουν μια τρυφερή αγκαλιά για τα πιτσιρίκια που φιλοξενούνται στο Παπάφειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας. Με την άδεια του διοικητή τους, του ταξίαρχου Κωνσταντίνου Τζιμόπουλου, οι τέσσερις άνδρες έχουν μια «ιερή αποστολή», να προσφέρουν ερεθίσματα κοινωνικής κατεύθυνσης στα παιδάκια του Παπάφειου.


Οσο για το αν έχουν τα εφόδια να το κάνουν αυτό; Και με το παραπάνω, καθώς ο Σ. Ταχματζίδης είναι πτυχιούχος ΤΕΙ, ο Αλ. Γεωργιάδης πτυχιούχος ψυχολόγος, ο Ι. Πανάγος έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική και ο Μ. Λυμπεράκης είναι φοιτητής Ηλεκτρολογίας. Πάνω, όμως, κι από τα ακαδημαϊκά προσόντα τους, το κυρίαρχο στοιχείο είναι η διάθεση προσφοράς των τεσσάρων αστυνομικών οι οποίοι στέκονται στο πλευρό των παιδιών. Οπως λένε οι ίδιοι, κίνητρο για την πρωτοβουλία τους ήταν να μη μείνουν αυτά τα άτυχα παιδιά στο περιθώριο της ζωής.


«Δεν έχουν οικογένεια για να ακούσουν ένα μπράβο. Πρέπει να τους δοθεί ένα κίνητρο, αλλά και να δημιουργηθεί τέτοιο περιβάλλον που να αποκτήσουν τον υγιή ανταγωνισμό με τα άλλα παιδιά, ώστε στη μάχη της ζωής να μην είναι απροστάτευτα και απροετοίμαστα» λένε οι εθελοντές αστυνομικοί.


Μάλιστα με δική τους πρωτοβουλία μίλησαν στα παιδιά δύο ολυμπιονίκες, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η Τασούλα Κελεσίδου, για το τι προσφέρει ο αθλητισμός στον άνθρωπο.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ