Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Νέες διώξεις για τον φόνο του Μάριου

Καταιγιστικές εξελίξεις δρομολογεί στην υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου η εφετειακή απόφαση, που φέρνει προ των ευθυνών τους εννέα νέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και οι δύο αστυνομικοί γιοι του «εγκεφάλου» της υπόθεσης Πέτρου Μιχαλεάκου.

Περίπου έναν χρόνο μετά την απόφαση-καταπέλτη που καταδίκασε τον 77χρονο ενορχηστρωτή του σατανικού σχεδίου με θύμα τον άτυχο 26χρονο σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 20 χρόνια, η καθαρογραφή της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας ανοίγει τον δρόμο για την άσκηση κακουργηματικών διώξεων και σε άλλα πρόσωπα, που είχαν μείνει έξω από τη δίνη του κυκλώνα. Το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής τους στην αρπαγή και τη δολοφονία του άτυχου νεαρού, η σορός του οποίου δεν έχει βρεθεί ακόμη, οκτώ χρόνια μετά την εξαφάνισή του.

Εγκληματική οργάνωση

«Τα άτομα που ήσαν συμμέτοχοι στην ανθρωποκτονία και αρπαγή του Μάριου δεν ήσαν άγνωστα, ούτε συμμετείχαν για πρώτη φορά σε εγκληματική οργάνωση» αναφέρει η εφετειακή απόφαση, με τους δικαστές να σημειώνουν: «Ησαν άτομα που ο Πέτρος Μιχαλεάκος εξασκούσε καθηλωτική δύναμη ως αρχηγός της οικογένειας είτε άτομα με ελλειμματική προσωπικότητα που κολακεύοντο από την πλασματική εξουσία που εξέπεμπε και τις μετά πειθούς υποσχέσεις προς λήψη οικονομικών ανταλλαγμάτων… Κυρίως όμως τους έπειθε ότι λόγω των γνωριμιών του είχαν εξασφαλισμένο το “ακαταδίωκτο” και συνεπώς το “ατιμώρητο” κατά την εκτέλεση των ανατιθέμενων εντολών τους» αναφέρουν οι δικαστές.

Μεταξύ των εννέα προσώπων, σύμφωνα με το διατακτικό της δικαστικής απόφασης, είναι η σύζυγος του 77χρονου καταδικασθέντος, η οποία ήταν ο άμεσος εκτελεστής των εντολών του, αλλά και ο αστυνομικός της Κρατικής Ασφάλειας γιος του, ο οποίος ήξερε πού ήταν το αυτοκίνητο του θύματος μετά τη δολοφονία του, διέδωσε ψευδείς ειδήσεις για την τύχη του Μάριου και προέτρεπε την οικογένεια και τους φίλους του «να δώσουν τα χρήματα (σ.σ.: που ζητούσαν ως λύτρα οι απαγωγείς) να τελειώνουμε». Μάλιστα, ο αστυνομικός είχε πρόσβαση στο προανακριτικό υλικό της υπόθεσης, ενημερώνοντας τον πατέρα του και αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ δεν δίστασε να απειλήσει και μάρτυρες να μην μπλέκουν τη μητέρα του!

Την ίδια ώρα, γνώση όσων εγκληματικών συνέβαιναν με πρωταγωνιστές τα μέλη της οικογένειάς του είχε, σύμφωνα με τους δικαστές, και ο δεύτερος γιος του κατηγορουμένου, επίσης αστυνομικός της Κρατικής Ασφάλειας. Αυτός και ο αδελφός του «παρείχαν την κάλυψή τους στην εγκληματική ομάδα με οιονδήποτε τρόπο δυνατό».

Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης βρίσκονται, σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, ακόμη δύο πρόσωπα, στα οποία ο Πέτρος Μιχαλεάκος είχε αναθέσει την εξαφάνιση του πτώματος του Μάριου Παπαγεωργίου. «Είχαν κοινή ενοχή και συνεπώς κοινό συμφέρον να χαθούν τα ίχνη του Μάριου, καθώς είχαν συμμετάσχει στο μοιραίο ραντεβού της 9ης Αυγούστου 2012 και ενδεχομένως στις εγκληματικές πράξεις της ανθρωποκτονίας, αρπαγής ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης» αναφέρει η απόφαση, σημειώνοντας ότι κατά την εξέτασή τους από το δικαστήριο έκαναν μάταιες προσπάθειες να το παραπλανήσουν αναφορικά με το ταξίδι που πραγματοποίησαν στα τέλη Αυγούστου του 2012 και το οποίο είχε ως αντικείμενο να ξεφορτωθούν τη σορό του άτυχου νέου.

Η διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αφορά ακόμη τέσσερα άτομα, που παρείχαν κάλυψη στα μέλη της εγκληματικής ομάδας εφοδιάζοντάς τα με αυτοκίνητα που έφεραν πλαστά έγγραφα.

Μιλώντας στην «Espresso», o δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου Νίκος Ρουσσόπουλος τόνισε πως ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την άσκηση διώξεων για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε αρπαγή, ανθρωποκτονία και απόπειρα εκβίασης και σε άλλα πρόσωπα. Παράλληλα, σημείωσε, ανοίγει ο δρόμος και για νέα δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εις βάρος του ισοβίτη «εγκεφάλου» της πρωτοφανούς υπόθεσης. Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν 20 χρόνια στον εγκέφαλο της απαγωγής και της δολοφονίας Πέτρο Μιχαλεάκο και τα δάκρυα δικαίωσης στα μάτια των συγγενών του 26χρονου Μάριου έπεσε η αυλαία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο ελαφρυντικά. Ταυτόχρονα, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και για άλλα πρόσωπα, που θα βρεθούν πρώτη φορά στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών.

«Είναι η πρώτη ομάδα εμπλεκομένων στην υπόθεση, οι οποίοι θα κληθούν πλέον να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους» ανέφερε ο κ. Ρουσσόπουλος, επισημαίνοντας πως η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου νιώθει δικαίωση για την εξέλιξη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...