Επισκέπτης κτηνίατρος!

Η νέα τάση, που εμφανίζεται ολοένα και πιο συχνά στο εξωτερικό, με τα κατοικίδια να δέχονται τις απαραίτητες φροντίδες στο σπίτι.

Λύση σε όλους τους ιδιοκτήτες που έχουν αγανακτήσει στην προσπάθειά τους να πείσουν το ζωάκι τους να συνεργαστεί για την προγραμματισμένη ή μη επίσκεψη στον κτηνίατρο έρχονται να δώσουν όλο και περισσότερα κέντρα υγείας ζώων, λανσάροντας την υπηρεσία κτηνιατρική κατ’ οίκον.


Οπως έχει υπολογιστεί, περίπου το 85% των κτηνιατρικών επισκέψεων μπορεί να πραγματοποιηθεί κατ’ οίκον, καθώς συνήθως πρόκειται για κάποιο τυπικό τσεκ-απ, εμβολιασμό ή την κλινική εξέταση του ζώου και τη χορήγηση θεραπευτικής αγωγής. Παρ’ όλα αυτά μια απλή επίσκεψη στον κτηνίατρο μπορεί να καταλήξει ακόμα και σε τραυματισμό του ζώου (ή ακόμα και του ιδιοκτήτη του), λόγω επιθετικής αντίδρασής του στην προσπάθεια να πειστεί να πάει έως εκεί.


Σκοπός της νέας υπηρεσίας είναι να καλυφθεί κτηνιατρικά κάθε ζώο που είτε δεν έχει συμφιλιωθεί με την εικόνα της λευκής ρόμπας του κτηνίατρου είτε αντιμετωπίζει αντικειμενική δυσκολία στη μεταφορά του.


Οπως εξηγούν οι αρμόδιοι, η κτηνιατρική κατ’ οίκον μπορεί να προσφέρει ικανοποιητικό αριθμό υπηρεσιών και φροντίδων σε ένα ζώο που νοσεί, όπως κλινική εξέταση, αντιμετώπιση απλών παθολογικών καταστάσεων, εμβολιασμό, αιμοληψία και χορήγηση θεραπευτικής αγωγής. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα για μερικές απλές χειρουργικές πράξεις, όπως ο καθαρισμός και η συρραφή τραυμάτων, αλλά και η τοποθέτηση γύψου ή νάρθηκα. Σε αρκετές περιπτώσεις η υπηρεσία παρέχεται οποιαδήποτε στιγμή της μέρας ή της νύχτας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, συνήθως με οικονομική επιβάρυνση.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εν λόγω υπηρεσία αποτελεί ιδανική λύση για τα νευρικά ζώα, τα οποία στρεσάρονται μόλις αλλάξουν περιβάλλον, ενώ συχνά χρησιμεύει και για τη διάγνωση προβλημάτων που δεν μπορούν να ανιχνευτούν στην κτηνιατρική κλινική, όπως κάποια αλλεργία που οφείλεται στο περιβάλλον του σπιτιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εξωτερικό λειτουργούν κλινικές, όπως η The Neighborhood Vet στο Μπρούκλιν, που στα πλαίσια της ίδιας υπηρεσίας παρέχουν επιπλέον τη δυνατότητα ευθανασίας του ζώου στη ζεστασιά του οικείου χώρου του.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ