Βγήκαν μαχαίρια στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Ηθοποιοί εναντίον ηθοποιών! Πριν από λίγες μέρες καλλιτέχνες κατήγγειλαν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών συναδέλφους τους οι οποίοι είναι παράλληλα θεατρικοί επιχειρηματίες.

Ηθοποιοί εναντίον ηθοποιών! Πριν από λίγες μέρες καλλιτέχνες κατήγγειλαν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών συναδέλφους τους οι οποίοι είναι παράλληλα θεατρικοί επιχειρηματίες.

Ούτε ένα ούτε δυο, αλλά δεκατέσσερα ονόματα αναφέρθηκαν, μεταξύ των οποίων των Νίκου Δαφνή, Βάσιας Παναγοπούλου, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και Μάρκου Σεφερλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα των καλλιτεχνών για διαγραφή των συναδέλφων τους απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΗ, αφού οι τελευταίοι -εκτός από επιχειρηματίες- είναι και ηθοποιοί και πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους στο σωματείο.

Μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν ότι οι καλλιτέχνες οι οποίοι διατηρούν και θεατρικές επιχειρήσεις θα έπρεπε κανονικά να εγγραφούν στην ΠΕΕΘ (Πανελλήνια Ενωση Ελεύθερου Θεάτρου), όπου ανήκουν αρκετοί ηθοποιοί-επιχειρηματίες, όπως η Κάτια Δανδουλάκη, ο Βασίλης Πλατάκης, ο Χάρης Βορκάς και πολλοί ακόμη, το πού θέλει να ανήκει κάποιος όμως είναι στη διακριτική του ευχέρεια και κανείς δεν μπορεί να του το επιβάλλει.

Ενας εξ αυτών που ζητήθηκε να διαγραφούν από το ΣΕΗ ήταν και ο Μάρκος Σεφερλής, ο οποίος πληροφορήθηκε από την Τέτα Κωνσταντά (μέλος του σωματείου) το θέμα, καθώς ο καλλιτέχνης διαχειρίζεται το Δελφινάριο και το Περοκέ. «Μακάρι όλοι οι επιχειρηματίες να ήταν και ηθοποιοί, που ξέρουν ποιες είναι οι αγωνίες του κλάδου, που γνωρίζουν πώς είναι να παίρνεις τα ένσημά σου, τον μισθό σου, όλα» ήταν η απάντηση του ηθοποιού.

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ