Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ξεχείλισε η οργή για τον δολοφόνο

Αντιμέτωπος με τις αποδοκιμασίες των συγγενών της άτυχης σολίστ στο εφετείο ο συζυγοκτόνος μουσικός.

Με την οργή των συγγενών της αδικοχαμένης μητέρας δύο παιδιών Παναγιώτας Μαζαράκη να ξεχειλίζει στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου συνεχίστηκε η δίκη του συζυγοκτόνου της Φιλοθέης Γιάννη Κατσιλάμπρου. Ο κατηγορούμενος μουσικός, που τα μεσάνυχτα της 16ης Σεπτεμβρίου του 2008 σκότωσε την 36χρονη σύζυγό του και την έθαψε δίπλα στο σπίτι τους, στο πάρκο Πικιώνη της Φιλοθέης, έμεινε με το κεφάλι σκυφτό καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης.

«Κτήνος, δολοφόνε, τη σκότωσες και την έβαλες σε μια σακούλα!» τον αποδοκίμασαν οι συγγενείς του θύματος. Συγκινημένη, η αδελφή της δολοφονημένης σολίστ Βάσω Μαζαράκη αναφέρθηκε στην πολυτάραχη σχέση του ζευγαριού, περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως έναν άντρα που ζήλευε υπερβολικά και κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο συζυγοκτόνος προσέλαβε μέχρι και τον γνωστό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη για να βρει τη… χαμένη του Παναγιώτα!

«Μετά το φρικτό του έγκλημα ο δράστης παρέμεινε απόλυτα ψύχραιμος, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Επί οκτώ ημέρες προσποιούνταν τον ανήσυχο σύζυγο και προσπαθούσε να μας παραπλανήσει με διαφορετικά σενάρια για το τι απέγινε η Παναγιώτα!» είπε.

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου στην οικογένεια της θανούσης. Αισθάνομαι ντροπή ως πατέρας για την πράξη του κατηγορούμενου γιου μου. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς τους συγγενείς της Παναγιώτας, γιατί ανατρέφουν τα δύο μου εγγόνια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε στην αρχή της κατάθεσής του ο πατέρας του δράστη, ομότιμος καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νικόλαος Κατσιλάμπρος.

Οπως ανέφερε ο κ. Κατσιλάμπρος, «ο Γιάννης λάτρευε την Παναγιώτα και ήταν υπερπροστατευτικός απέναντί της». Υποστήριξε ακόμη πως ο γιος του είχε αφιερωθεί εντελώς στις δουλειές του σπιτιού και στα παιδιά, «σε βαθμό μάλιστα εκνευριστικό». «Κι εγώ πήγαινα στη δουλειά μου, μπαμπά. Γίνονται και τα δύο» ψέλλισε ο κατηγορούμενος, λύνοντας πρώτη φορά τη σιωπή του στη δικαστική αίθουσα.

«Ο Γιάννης κλαίει κάθε ημέρα στη φυλακή και αισθάνεται αληθινή μετάνοια. Εάν μείνει στη φυλακή μέχρι μεγάλης ηλικίας, φοβάμαι πως θα είναι εντελώς άχρηστος» πρόσθεσε ο κ. Κατσιλάμπρος στο δικαστήριο εισπράττοντας τις έντονες αποδοκιμασίες των συγγενών του θύματος.

«Γιατί, τώρα τι είναι;» αναφώνησαν σε έξαλλη κατάσταση.

«Οταν ήρθε στο σπίτι, κυριολεκτικά κατέρρευσε, έκλαιγε με λυγμούς, δεν μπορούσα να καταλάβω τι έγινε. Κατά τη διήγησή του είπε αποσπασματικά ότι έγινε ένας καβγάς στην κουζίνα, ότι η Παναγιώτα τού επιτέθηκε με ένα μαχαίρι πάνω στον καβγά έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της στο μάρμαρο. Οταν τον ρώτησα γιατί δεν φώναξε ασθενοφόρο ή την Αστυνομία, μου είπε “ποιος θα με πίστευε;” κι ότι φοβήθηκε πως θα έχανε τα παιδιά του» ανέφερε στην κατάθεσή του ο θείος του δράστη Νικόλαος Λουκίδης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 8 Απριλίου με καταθέσεις μαρτύρων.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...