Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Στο σκαμνί για το φρικτό τέλος του δύτη

Η υπεύθυνη της ιχθυοκαλλιέργειας στη Ρόδο και ο σύζυγός της θα δικαστούν για τον πνιγμό του 25χρονου παλικαριού από την Κρήτη.

Ενάμιση χρόνο μετά το φρικτό τέλος που είχε ο 25χρονος ιχθυολόγος και δύτης Νίκος Τζανόπουλος από τον Αγιο Νικόλαο, κατά τη διάρκεια κατάδυσης σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας της Ρόδου, δύο άτομα παραπέμπονται σε δίκη στις 10 Φεβρουαρίου 2021.
Η πολύκροτη υπόθεση είχε συγκλονίσει Κρήτη και Δωδεκάνησα τον Δεκέμβριο του 2018 και πολλά ερωτήματα δεν έβρισκαν απαντήσεις. Πλέον, η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με τον εισαγγελέα Ρόδου να παραπέμπει σε δίκη για ανθρωποκτονία από αμέλεια τη νόμιμη εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρίας και τον σύζυγό της, ιχθυολόγο και ιδιοκτήτη καταδυτικού κέντρου όπου εργαζόταν ο 25χρονος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζευγάρι φέρεται ότι χρησιμοποιούσε για καταδυτικές εργασίες στη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρίας τον θανόντα και έναν ακόμα Πακιστανό εργαζόμενο. Όμως, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, αυτό συνέβαινε χωρίς εκείνοι να διαθέτουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και χωρίς η εταιρία να διαθέτει εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο, όπως αυτό ορίζεται από τον σχετικό Κανονισμό Λιμένος 10.

Η τραγική μητέρα του Κρητικού δύτη ξέσπασε μιλώντας για τον άδικο χαμό του παιδιού της και τη σημαντική δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης: «Αν αυτή τη στιγμή μιλάτε με μια μητέρα, η οποία μπόρεσε μέσα από τον πόνο της να βρει τη δύναμη και να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει για να δικαιώσει τη μνήμη του παιδιού της, ένας άλλος γονιός, είτε λόγω της ψυχολογικής φόρτισης είτε λόγω και της άγνοιας κάποιων στοιχείων της νομοθεσίας, ίσως δεν θα μπορούσε να το κάνει» ανέφερε στη «Νέα Κρήτη» και την Κρήτη TV η μητέρα του ιχθυολόγου, Μαρία Χουρδάκη και πρόσθεσε:

«Για μας κάθε μέρα που περνάει μετριέται πολύ δύσκολα. Ακριβώς 19 μήνες μετά ήρθε στα χέρια μας το κατηγορητήριο που συνέταξε ο αρμόδιος εισαγγελέας για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας του γιου μου. Η αλήθεια είναι ότι για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα ασχοληθήκαμε πάρα πολύ για να συλλέξουμε όλα τα στοιχεία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...