Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ελένη τα βρήκε με τον Λάτσιο!

Η μοιρασιά της περιουσίας, οι δικαστικές διαμάχες τους και οι εκατέρωθεν αγωγές.

Οριστική παύση πυρός ή μια… μικρή ανακωχή στον «πόλεμο των Ρόουζ»; Η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος φέρονται να κατέβασαν προσωρινά τα ξίφη τους, καθώς κανένας από τους δύο δεν παρέστη χθες ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, όπου αναμενόταν να συζητηθεί η αγωγή που είχε ασκήσει η παρουσιάστρια σε βάρος του πρώην συζύγου της.

Οι δύο αντίδικες πλευρές δεν έδωσαν το «παρών» στο δικαστήριο αλλά ούτε και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους, με αποτέλεσμα να μη συζητηθεί η αγωγή-απάντηση στις νομικές κινήσεις του Γιάννη Λάτσιου που είχαν προηγηθεί. Στην επίμαχη αγωγή η Ελένη Μενεγάκη επιχειρούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του πρώην συζύγου της, σύμφωνα με τους οποίους εκείνος κάλυπτε όλα τα έξοδα της οικογένειάς τους, ενώ εκείνη προχωρούσε σε επενδύσεις αυξάνοντας την περιουσία της.

Πάντως, η εκατέρωθεν κίνηση να μην προσέλθουν στη συζήτηση της αγωγής ερμηνεύεται από ορισμένους και ως προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι για τη μοιρασιά της περιουσίας μεταξύ του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού -που το τελευταίο διάστημα είχαν ανέβει επικίνδυνα-, ενώ δεν θεωρείται απίθανη η προσπάθεια εξωδικαστικής επίλυσης των οικονομικών διαφορών τους.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 18 Μαρτίου, η έδρα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που τον Δεκέμβριο του 2013 είχε εκδικάσει την αγωγή του Γιάννη Λάτσιου σε βάρος της Ελένης Μενεγάκη, δικαίωσε εν μέρει τον ισχυρό άνδρα του ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 1161/2014 απόφασή του, το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή Λάτσιου για συμμετοχή στα αποκτήματα της παρουσιάστριας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αντίδικες πλευρές δεν έχουν πάρει ακόμη στα χέρια τους την επίμαχη δικαστική απόφαση, καθώς αναμένουν από στιγμή σε στιγμή την καθαρογραφή της, με αποτέλεσμα να τηρούν σιγήν ιχθύος αναφορικά με το ακριβές περιεχόμενό της.

Με την πολυσέλιδη αγωγή του, ο διευθυντής Προγράμματος του ANT1 διεκδικούσε από την Ελένη Μενεγάκη το ήμισυ από την περιουσία της παρουσιάστριας που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους. Ειδικότερα, ζητούσε να του καταβληθεί το ποσό των 1.626.438,90 ευρώ καθώς, όπως υποστηρίζει, το χρονικό διάστημα που έμειναν παντρεμένοι τη βοήθησε να αυξήσει την περιουσία της κατά 3.252.877,80 ευρώ!

«Αύξησε την περιουσία της κατά 3.252.877,80 ευρώ»

Στις 48 σελίδες της αγωγής που είχε καταθέσει κατά της ωραίας Ελένης ο Γιάννης Λάτσιος σημείωνε ότι κατά τα εννέα χρόνια του έγγαμου βίου τους εκείνος είχε αναλάβει όλα τα έξοδα της κοινής τους ζωής, με αποτέλεσμα η σύζυγός του να βλέπει τα περιουσιακά στοιχεία της και τις καταθέσεις της να αυξάνονται με… γεωμετρική πρόοδο.

«Εάν δεν της παρείχα και δεν κάλυπτα με την ανάλωση της δικής μου περιουσίας τα έξοδα, η εναγόμενη δεν θα είχε τη δυνατότητα να τα διαθέσει στην απόκτηση ακινήτων, τα οποία την οδήγησαν στην τεράστια επαύξηση της περιουσίας της…» αναφέρει η αγωγή.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Προγράμματος του ANT1, την περίοδο που το ζευγάρι ήταν παντρεμένο αποκτήθηκαν η βίλα στα Μελίσσια, δύο οικόπεδα στην Κορώνεια Βοιωτίας (7,5 και 3 στρεμμάτων) καθώς και πέντε οικόπεδα στην Κάρυστο συνολικής έκτασης περίπου 100 στρεμμάτων. Απ’ όλα αυτά τα ακίνητα, μόνο το 25% της οικίας των Μελισσίων ανήκει στον Γιάννη Λάτσιο, ενώ, όπως επισημαίνεται στην αγωγή, «η εναγόμενη κατά τον χρόνο διακοπής της έγγαμης συμβίωσής τους διέθετε περιουσία συνολικής αξίας -λαμβανόμενης υπόψη της πραγματικής (εμπορικής/αγοραίας) αξίας των άνω ακινήτων- 4.572.877,80 ευρώ».

Οπως υποστηρίζει στην κατατεθείσα αγωγή ο Γιάννης Λάτσιος, ο ίδιος συνέβαλε στην εντυπωσιακή αύξηση της περιουσίας της παρουσιάστριας κατά 3.252.877,80 ευρώ, με αποτέλεσμα να ζητεί από το δικαστήριο να του επιδικάσει τα μισά.

«Επειδή σύμφωνα με τα παραπάνω και με βάση το άρθρο 1400 ΑΚ δικαιούμαι να απαιτήσω από την εναγόμενη την απόδοση του μέρους εκείνου της αύξησης της περιουσίας της που προέρχεται από δική μου συμβολή, ήτοι δικαιούμαι κατά το άρθρο 1400 παρ. 1 εδ.β ΑΚ να ζητήσω να μου αποδώσει η εναγόμενη το 1/2 επί της αύξησης της περιουσίας της, λαμβανόμενης υπόψη κατά τον υπολογισμό αυτής (της επαύξησης) της πραγματικής (αγοραίας/εμπορικής) αξίας των επίδικων ακινήτων της, ήτοι να μου καταβάλει ποσό 1.626.438,90 (3.252.877,80 : 2)» αναφέρει η αγωγή.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...