Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Στον εισαγγελέα 30 άτομα για το «κανένα παιδί με μάσκα»

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν περίπου 30 άτομα που σχετίζονται με την ομάδα των social media «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» και περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με σοβαρά αδικήματα που διώκονται ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος.

Η δικογραφία αφορά ιστοσελίδες με ψευδείς και ανυπόστατες αναρτήσεις, σχετικά με τον κορονoϊό, από την ομάδα «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο». Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για την άσκηση διώξεων, τόσο για τους διαχειριστές όσο και για μέλη της ομάδας που εκφράζουν δημόσια θέσεις που κρίνονται επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και εν δυνάμει θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανηλίκων που βρίσκονται υπό την επίβλεψή τους.
Ένας από τους διαχειριστές της ομάδας, ο οποίος συστήνεται ως «Αγγελος» και δηλώνει απόστρατος αξιωματικός, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status fm 107,7 της Θεσσαλονίκης.

Επικεφαλίδα

«Είναι ένα φρέσκο σάιτ που βάλλεται πανταχόθεν για διάφορους λόγους. Δεν είναι επίθεση η φράση “Κανένα παιδί στο σχολείο με μάσκα”, είναι μία επικεφαλίδα. Με την ίδια λογική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επίθεση και αυτό που κάνει η κυβέρνηση στα παιδιά. Έγκριτοι καθηγητές έχουν αποφανθεί ότι η χρήση της μάσκας δεν προστατεύει και δυνητικά μπορεί να αφήσει και προβλήματα» ανέφερε. Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας στο facebook τη χαρακτηρίζει ως «κίνημα» κατά της κυβερνητικής οδηγίας: «Ξέρετε τι μπορεί να δημιουργήσει μία μάσκα; Μέτρησα τον κορεσμό μου, το έχετε κάνει ποτέ; Ήταν πάντα 98 και πήγε στο 82 […] Ο κάθε λοιμωξιολόγος μπορεί να λέει ό,τι θέλει ή ό,τι του πούνε να πει. Είμαστε γονείς και θέλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας» δήλωσε.

Η ομάδα «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» δεν είναι τόσο νέα, όπως επιδιώκουν να την παρουσιάσουν οι διαχειριστές. Δημιουργήθηκε στις 12 Μαΐου 2016, στις 9 Φεβρουαρίου φέτος μετονομάστηκε σε «Το γέλιο βγήκε από τον Παράδεισο» και στις 16 Μαρτίου άλλαξε πάλι όνομα σε «Γέλιο μέχρι δακρύων».

Ονομασία

Την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές, άλλαξε πάλι ονομασία και μέσα σε λίγες ώρες ξεπέρασε τα 20.000 μέλη.

Εν τω μεταξύ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβάστηκαν χθες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 21 δικογραφίες για παρόμοιες περιπτώσεις με διαδικτυακές αναρτήσεις σχετικές με τον κορονοϊό, προκειμένου να γίνει αξιολόγηση.

Πρόκειται για δέκα περιπτώσεις ομάδων για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μια περίπτωση βίντεο για το ίδιο θέμα και δέκα υποθέσεις με αναφορές και ιστολόγια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...