Ερμαφρόδιτος και με τον νόμο

Ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε μετά από δικαστικούς αγώνες να μην έχει φύλο.

Δηλώνει ότι πάντα ήθελε να έχει «το φύλο των αγγέλων», και τα κατάφερε με μια δικαστική απόφαση για την οποία έδινε μάχη επί χρόνια. Το όνομα στην ταυτότητα είναι Μέι Γουέλμπι Νόρι. Τυπικά μέχρι τώρα ήταν άντρας, ωστόσο αυτό δεν του άρεσε καθόλου. Δεν ήθελε όμως να γίνει ούτε γυναίκα. Ηθελε να θεωρείται απ’ όλους, μα, πάνω απ’ όλα, από τον νόμο, ότι δεν έχει φύλο, ότι είναι ουδέτερο. Και τώρα που τα κατάφερε, δεν μπορεί παρά να δηλώνει «ευτυχισμένο», αφού πλέον κατάφερε να αναγνωριστεί ως «άφυλο».

Πρόκειται για ιστορική απόφαση, αφού για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά ο Αυστραλός ακτιβιστής κατάφερε να πετύχει έναν τέτοιο σκοπό. Οπως αποφάσισε το εφετείο της Νέας Νότιας Ουαλίας, «κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα από κάποιον που δεν θέλει να είναι ούτε άντρας ούτε γυναίκα να είναι ένα ον ουδέτερο».

Ετσι ο Νόρι απέκτησε νομική αναγνώριση στο δικαίωμά του να μην ταυτίζεται ούτε με το ανδρικό ούτε με το γυναικείο φύλο, ανατρέποντας τον ισχύοντα νόμο ότι όλοι ανεξαιρέτως στα πιστοποιητικά γέννησης, γάμου και θανάτου θα πρέπει να αναγράφονται με το ένα ή με το άλλο φύλο.

Η υπόθεση της διακαούς επιθυμίας του Αυστραλού ακτιβιστή να είναι επισήμως ένα «ον ουδέτερο» ξεκίνησε το 2010, όταν η κυβέρνηση τού αναγνώρισε το δικαίωμα να αναγράφεται στα πιστοποιητικά του ότι είναι «απροσδιορίστου γένους» (sex not specified).

Ωστόσο, έναν μήνα μετά την αρχική απόφαση, ο Νόρι έλαβε επιστολή από το ληξιαρχείο, στην οποία αναφερόταν ότι «έγινε λάθος και δεν γίνεται να είναι γένους ουδετέρου». Υστερα από δικαστικές περιπέτειες και αφού έφτασε η υπόθεση στο εφετείο, δικαιώθηκε τελεσίδικα. Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να του αφαιρέσει το «φύλο των αγγέλων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ