Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Κάτι κρύβει η Θάλεια

Τα κενά στην κατάθεσή για την απαγωγή στο Κολωνάκι, τις κουκούλες και την απελευθέρωσή της.

Πού βρισκόταν επί δώδεκα ολόκληρες ημέρες η Θάλεια Χούντα; Πώς απήχθη, όπως λέει, από το πιο κεντρικό σημείο του Κολωνακίου χωρίς κανείς να δει τη σκηνή; Ποιοι και για ποιο λόγο τη χρησιμοποίησαν ως μέσο πίεσης στον ποινικολόγο σύζυγό της; Και γιατί διακινδύνευσαν να πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας αφήνοντάς την ελεύθερη (νωρίς το απόγευμα της Τρίτης) μόλις 100 μέτρα από το μέγαρο της ΓΑΔΑ;

Σε αυτά τα ερωτήματα προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι έχουν αναλάβει την έρευνα για την εξιχνίαση της περίεργης υπόθεσης. Οι δύο καταθέσεις τις οποίες έδωσε η δημοσιογράφος (αμέσως μετά την απελευθέρωσή της και χθες συνοδευόμενη από τον σύζυγό της ποινικολόγο Νικόλαο Μπούρα) δεν φώτισαν τις έρευνες και άφησαν στους αξιωματικούς την αίσθηση ότι η Θάλεια Χούντα κάτι περισσότερο ξέρει από όσα λέει.Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η δημοσιογράφος και πολιτευτής του ΛΑΟΣ,πέντε άτομα την απήγαγαν έξω από το σπίτι της, στην οδό Υψηλάντου, στο Κολωνάκι (το βράδυ της Παρασκευής 21 Μαρτίου).

Αυτόπτης μάρτυρας

Το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστο και οι αστυνομικοί απορούν πώς δεν έχει βρεθεί κάποιος αυτόπτης μάρτυρας. Ωστόσο ερευνούν πόρτα-πόρτα για να εντοπίσουν κάποιον που να αντιλήφθηκε τι συνέβη ή κάμερες που να έχουν καταγράψει τη σκηνή.

κυρία Χούντα κατέθεσε ότι από τη στιγμή της αρπαγής της μέχρι να φτάσουν στο κτίριο όπου τη φυλάκισαν οι απαγωγείς μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό διευρύνει το πεδίο των ερευνών για τον εντοπισμό του κρησφύγετου, χωρίς να αποκλείεται οι δράστες να έκαναν κύκλους, για να δημιουργήσουν την αίσθηση στο δεμένο και καλυμμένο με κουκούλα θύμα ότι το μετέφεραν σε μεγάλη απόσταση. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας τυχόν συνομιλίες που έγιναν μεταξύ των δραστών στο σημείο της απαγωγής και να ακολουθήσουν ύποπτα στίγματα που να τους οδηγήσουν στο κρησφύγετο.Ενα άλλο ερώτημα που βασανίζει τους αστυνομικούς αφορά το σημείο όπου «απελευθέρωσαν» οι δράστες τη δημοσιογράφο, σε δρόμο κάθετο στην Πανόρμου, μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από τη ΓΑΔΑ, όπου περνούν συνεχώς
περιπολικά και μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Η Θάλεια Χούντα, η οποία πήγε μαζί με τους αστυνομικούς να τους δείξει το ακριβές σημείο, είπε ότι την έβγαλαν από το όχημά τους (πιθανότατα τύπου βαν, καθώς -όπως περιέγραψε- άκουσε θόρυβο συρόμενης πόρτας αυτοκινήτου) ενώ φορούσε ακόμη την κουκούλα. Ομως ούτε αυτή τη φορά είδε κάποιος την ασυνήθιστη σκηνή, αν και ήταν μόλις 4.20 το απόγευμα! Οι δράστες την άφησαν με τα σχοινιά στα χέρια λυμένα και έτσι η 42χρονη έβγαλε την κουκούλα. «Χαμένη» όπως ήταν, είπε, σταμάτησε ένα ταξί και επικοινώνησε με τον άνδρα της από το κινητό του οδηγού. Τότε ο σύζυγός της της είπε να παέι στη Γαδά όπου σε λίγη ώρα θα ερχόταν και εκείνος.Ο ιατροδικαστής που την εξέτασε διαπίστωσε πως είναι καλά στην υγεία της, ενώ εντόπισε μώλωπες στα χέρια και τα πόδια, από το σχοινί με το οποίο την είχαν δέσει οι απαγωγείς, όπως η ίδια ανέφερε.

«Είναι τρομερό να είσαι στο σκοτάδι, ακόμα φοβάμαι»

Στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς η Θάλεια Χούντα έδειχνε να έχει χάσει την αίσθηση του χρόνου, καθώς πίστευε ότι έχουν περάσει μόνο πέντε ημέρες (αντί για 12) από την εξαφάνισή της. Οι δράστες δεν της είχαν βγάλει την κουκούλα ούτε όταν έμεινε μόνη στο δωμάτιο όπου την κρατούσαν και απλώς την ανασήκωναν για να τη βοηθήσουν να φάει: «Μου έδιναν καθημερινά σάντουιτς και νερό και μου έλεγαν να μην ανησυχώ, διότι ο άνδρας μου θα κάνει αυτό που πρέπει και εγώ δεν θα πάθω κανένα κακό…» είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Οπως περιέγραψε, από τη χροιά της ομιλίας τους κατάλαβε πως ήταν πέντε διαφορετικά άτομα που μιλούσαν καθαρά και καλά ελληνικά, όπως και αυτός που επικοινώνησε μία και μοναδική φορά με τον σύζυγό της. Στο διάστημα της κράτησής της η Θάλεια Χούντα φρόντισε να μην προβάλλει αντίσταση:

«Κράτησα την ψυχραιμία μου, δεν είμαι μαγκάκι, σε αυτές τις στιγμές δεν είσαι μαγκάκι, απλώς άρχισα να σκέφτομαι πώς μπορώ να αντεπεξέλθω» είπε η δημοσιογράφος, ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τις στιγμές που έζησε: «Είναι κάτι το τρομερό να είσαι στο σκοτάδι και να μην ξέρεις τι γίνεται γύρω σου, τι ώρα είναι και τι μέρα. Δύσκολη κατάσταση, πολύ δύσκολη κατάσταση. Ακόμα και τώρα που είμαι ελεύθερη δεν μπορώ να κοιμηθώ, ακόμα και με τα φώτα ανοιχτά. Βέβαια αυτή η κατάσταση είχε κι ένα καλό για εμάς, εμένα και τον Νίκο, διότι κατάλαβα πια πως ο Νίκος είναι τελικά ο άνδρας της ζωής μου…» είπε.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...