Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Παγίδα θανάτου στο facebook

Νέα στοιχεία-σοκ για την άγρια δολοφονία του ενεχυροδανειστή στη Δάφνη.

Πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την άγρια δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη, που βρέθηκε νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα πριν από έναν χρόνο στο σπίτι του στη Δάφνη!

Αρχικά είχε θεωρηθεί πως ο άτυχος άνδρας είχε πέσει θύμα παγίδας από ληστές που τον πλησίασαν μέσω facebook, όμως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως «πλήρωσε» τις οικονομικές διαφορές που είχε ο πατέρας του, ο οποίος είχε δεχτεί απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του!

Ο Γιώργος Κοτσιλίδης είχε βρεθεί δολοφονημένος στις 13 Απριλίου 2013 μέσα στο διαμέρισμά της οικογένειας των ενεχυροδανειστών. Οι δράστες -τρεις άνδρες και μία γυναίκα, όπως αποκαλύφθηκε τρεις εβδομάδες αργότερα οπότε και ομολόγησαν την πράξη τους- τον είχαν δέσει χειροπόδαρα με μονωτική ταινία και με ένα κομμάτι της τον είχαν στραγγαλίσει!

Το σπίτι ήταν αναστατωμένο, ενώ από το χρηματοκιβώτιο, που βρέθηκε ανοιχτό, είχαν εξαφανιστεί 139.000 ευρώ και δύο κιλά χρυσαφικά, όμως οι δολοφόνοι δεν είχαν ανακαλύψει άλλα 8.000 ευρώ που το θύμα είχε στην τσέπη του μπουφάν του!
 
Τα αίτια

Μέσα από την ογκωδέστατη δικογραφία προκύπτουν νέα στοιχεία που δίνουν νέα διάσταση στην πραγματική αιτία της δολοφονίας. Τα άγνωστα μέχρι σήμερα στοιχεία του ανακριτικού υλικού, τα οποία φέρνει στην δημοσιότητα η «Espresso», προκαλούν ανατριχίλα, αφού δείχνουν ότι η υπαρχηγός της τετραμελούς σπείρας δεν «ψάρεψε» μέσω facebook τον 30χρονο, αλλά εκτελούσε πληρωμένη παραγγελία με σκοπό να πλήξει ένα από τα μέλη της οικογένειας Κοτσιλίδη!

Οπως αποκάλυψε ο πατέρας του θύματος στην κατάθεσή του στον ανακριτή, δεχόταν απειλές και για τη δική του ζωή, οι οποίες -όπως υποστηρίζει- ξεκινούσαν από τις οικονομικές διαφορές που είχε με πρώην συνεταίρο του, με τον οποίο διατηρούσαν ενεχυροδανειστήριο στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

«Σχετικά με τον … (σ.σ.: ο πρώην συνεταίρος ) τον γνώρισα τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2011 στο Μοναστηράκι όπου πήγαινα και αγόραζα παλιά ασημένια σκεύη και αυτός είχε εκεί, στην οδό Αβησσυνίας, μαγαζί με παλιά αντικείμενα.

Ετσι γνωριστήκαμε και αποφασίσαμε να ανοίξουμε ένα κατάστημα αγοράς χρυσού στον Νέο Κόσμο, στην οδό Αναλάτου, στο όνομά του. Το μαγαζί το δουλεύαμε μαζί, αλλά πιο πολύ το κράταγε αυτός. Τον Μάιο του 2012 ο … μου είπε να κλείσουμε το μαγαζί, χωρίς εγώ να το θέλω, αλλά επέμενε. Και όταν τον ρώτησα τι θα γίνει με τα 14.000 ευρώ συν κάποια ακόμη λεφτά που είχα δώσει για το μαγαζί, με έδιωξε και δεν μου τα έδωσε. Εγώ τον απείλησα ότι θα του κάνω μήνυση και τον Ιούνιο του 2012 ήρθαν στο μαγαζί και με απείλησαν να με σκοτώσουν (σ.σ.: αναφέρει ονόματα Αθίγγανων που μένουν στο Ζεφύρι)».

Οπως εξήγησε στην κατάθεσή του ο πατέρας του 30χρονου Κώστας Κοτσιλίδης, αυτή δεν ήταν η τελευταία φορά που είχε δεχτεί απειλές από τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Επειτα από λίγες ημέρες που είχε βρεθεί για δουλειές στο Μοναστηράκι, τον απείλησαν πως θα σκοτώσουν εκείνον και την οικογένειά του.

Η προσφορά

Η υπόθεση ωστόσο περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς ο Κώστας Κοτσιλίδης ισχυρίζεται ότι την ίδια περίοδο τον επισκέφθηκε ένας παλαιοπώλης και του πρότεινε να βγάλει μια για πάντα από τη μέση τον πρώην συνεταίρο του, με αμοιβή 20.000 ευρώ!

«Με πλησίασε κάποιος (σ.σ.: αναφέρει όνομα) γύφτος παλαιοπώλης και μου ζήτησε 20.000 ευρώ για να βάλει φωτιά στο σπίτι του … (σ.σ.: πρώην συνεταίρου) και να τον σκοτώσει. Εγώ είχα αρνηθεί τότε και αυτός μου είπε “δώσε μου 700 ευρώ για να πάμε αυτή τη στιγμή στην Αστυνομία και να καταθέσω τα ονόματα των ατόμων που θα σου κάνουν μεγάλο κακό σε τρεις μέρες”. Εγώ δεν δέχτηκα και αυτός μετά μου είπε ότι αν πάω στην Αστυνομία, θα με σκοτώσει».

Σε επόμενη κατάθεσή του, ο πατέρας του θύματος προσθέτει μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον φερόμενο ως πρόθυμο να εξοντώσει τον άλλοτε συνεργάτη του: «Τον ρώτησα αν κρύβεται ο … (σ.σ.: πρώην συνεταίρος) πίσω από αυτό το κακό που πρόκειται να μου έκαναν. Κι αυτός μου απάντησε “ναι”…».

«Δάνεισα στον Κώστα 56.000 ευρώ και εξαφανίστηκε»

Ο πρώην συνέταιρος του Κώστα Κοτσιλίδη κατέθεσε στον ανακριτή ότι εκείνος είχε δανείσει στον πατέρα του 30χρονου ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, που δεν του το επέστρεψε ποτέ. Στην κατάθεσή του υποστηρίζει ότι ο άτυχος 30χρονος είχε κακή σχέση με τον πατέρα του, αλλά και ότι ο Κώστας Κοτσιλίδης παρίστανε σε όλους πως έχει πολλά χρήματα:

«Με τον Κοτσιλίδη Κώστα γνωριστήκαμε το 2010, στο Μοναστηράκι, όπου ερχόταν και αγόραζε ασημικά και πολύτιμα μέταλλα από εμένα και από άλλα μαγαζιά εκεί. Αφού γνωριστήκαμε και ήρθαμε κοντά, το 2012 μου πρότεινε να ανοίξουμε ένα μαγαζί αγοράς χρυσού, το οποίο είναι αυτό που έχω και τώρα στον Νέο Κόσμο. Το κατάστημα το ανοίξαμε τον Δεκέμβριο του 2011 στο όνομά μου, επειδή μου το ζήτησε ο ίδιος, καθαρά για λόγους Εφορίας.

Το μαγαζί πήγαινε καλά στην αρχή και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Τέλη Μαΐου του 2012 ο Κώστας ήρθε στο μαγαζί και μου ζήτησε 56.000 ευρώ, επειδή είχε βρει κάποιο μεγάλο εμπόρευμα και αυτός δεν είχε χρήματα, γιατί είχε βγάλει όλα του τα χρήματα στο εξωτερικό.

Πολλές φορές μού είχε ζητήσει χρήματα και πάντα μου τα επέστρεφε άμεσα. Μόλις μου τα ζήτησε, εγώ του είπα ότι δεν τα έχω, αλλά αυτός μου είπε να ζητούσα από κανέναν φίλο μου. Τελικά τα βρήκα τα λεφτά και του τα έδωσα. 26.000 ευρώ έβαλα εγώ και από 10.000 ευρώ μού έδωσαν τρεις συνάδελφοί μου από το Μοναστηράκι (αναφέρει ονόματα).

Μάλιστα, όταν έδωσα τα λεφτά αυτά στον Κώστα, ήταν μπροστά και οι τρεις τους. Από όταν του έδωσα τα λεφτά εξαφανίστηκε. Σταμάτησε να έρχεται στο μαγαζί και άρχισα να τον παίρνω τηλέφωνο και όλο μου έλεγε ότι θα μου τα δώσει, ώσπου μία μέρα μου είπε να πάω από το μαγαζί του να μου τα δώσει. Οταν πήγα, με έδιωξε. Τότε κατάλαβα ότι δεν θα μου τα επέστρεφε».

Δεχόταν απειλές μέχρι που το κατήγγειλε στην Αστυνομία

Ο μάρτυρας εξηγεί στην κατάθεσή του τις κινήσεις που έκανε προσπαθώντας να πάρει πίσω τα χρήματα τα οποία υποστηρίζει ότι δάνεισε στον Κώστα Κοτσιλίδη, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ, αφού -όπως υποστηρίζει- δεχόταν απειλές από αυτόν: «Αρχισε να με παίρνει τηλέφωνο και να με βρίζει και να με απειλεί διάφορες ώρες, κάνοντάς μου τη ζωή δύσκολη. Είχε πάθει εμμονή μαζί μου. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Αυτό σταμάτησε πριν από 15-20 μέρες, που πήγα και το κατήγγειλα στο Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης».

Ο συνέταιρος του Κώστα Κοτσιλίδη αναφέρθηκε και στη σχέση πατέρα και γιου: «Ο γιος του ήταν ένα πολύ ήσυχο παιδί, που είχε κάποια διανοητική καθυστέρηση, και ο Κώστας του συμπεριφερόταν πάρα πολύ άσχημα.

Χειρότερα και από ζώο. Ακόμη και μπροστά μου τον προσέβαλλε και τον έβριζε χυδαία και το παιδί δεν μιλούσε… Ο Κώστας παρίστανε πως είχε λεφτά και πως είχε γνωστούς στην Αστυνομία και ακόμη στο Μοναστηράκι είχε “κυκλοφορήσει” πως η γυναίκα του ήταν δικαστικός στην Ευελπίδων. Στο μαγαζί μπαινόβγαιναν πολλοί Αθίγγανοι, που τους είχαν δει κάποιοι γνωστοί μου και που δεν τους έκαναν καλή εντύπωση…».

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι των δολοφόνων

Η δολοφονία διαπράχθηκε στις 13 Απριλίου 2013 και εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία στις 6 Μαΐου 2013 με τη σύλληψη του φερόμενου ως εγκεφάλου Γιώργου Μάρκου, της φίλης του Αλεξάνδρας Σταματάκη και των συνεργών τους Κωνσταντίνου Αραπάκη και Δημήτρη Θεοδώρου, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί.

Οι δικηγόροι του φερόμενου ως «αρχηγού» Γιάννα Παναγοπούλου και Δημήτρης Βιδάκης, που μίλησαν στην «Espresso», υποστηρίζουν ότι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν μέσα από τη δικογραφία επιβεβαιώνουν την υπερασπιστική τους γραμμή: «Από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε πως ο Γιώργος Μάρκου δεν ήταν ο εγκέφαλος, όπως του αποδόθηκε ο ρόλος στη δολοφονία του 30χρονου, αφού ουδεμία σχέση είχε με το θύμα, σε αντίθεση με άλλα πρόσωπα που είχαν οικονομικές δοσοληψίες και διαφορές με το θύμα και την οικογένειά του».

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...