Μαύρα μεσάνυχτα χτύπησε ο Γιώργος

Νέα ανακοίνωση του Παπανδρέου με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου.

Μεσάνυχτα «χτύπησε» πάλι με ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βάλλοντας κατά της κυβέρνησης, ενώ αφήνει υπαινιγμούς για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Ομως «στης νύκτας τα καμώματα…» αντέδρασαν έντονα «πράσινοι» βουλευτές.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης στην υπόθεση Μπαλτάκου, η οποία χαρακτηρίζεται «οικογενειακή υπόθεση της Δεξιάς», είναι «προφανείς» και η απομάκρυνση του Γ.Γ. του υπουργικού συμβουλίου «δεν αρκεί», τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, η οποία εξεδόθη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το «κυρίαρχο διακύβευμα είναι η δημοκρατία».

Γι αυτό, όπως τονίζεται, είναι «επιτακτική η ανάγκη ενότητας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της δημοκρατίας και την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους, χωρίς δεύτερες σκέψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

«Πώς είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ’ ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων;» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, θέτοντας έτσι -εμμέσως- θέμα παραμονής του ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβέρνηση.

Στη μεταμεσονύχτια ανακοίνωση του Παπανδρέου αντέδρασαν έντονα «πράσινοι» βουλευτές.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως «όσοι σήμερα κάνουν δηλώσεις για άλλα πράγματα, και όχι γι’ αυτές τις εξηγήσεις, η συμπεριφορά τους είναι εκτός λογικής».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία είπε: «Με το παρελθόν δεν ξεκινάμε καινούργια σελίδα».

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως «η Κεντροαριστερά χρειάζεται ανανέωση. Σέβομαι την πορεία καθενός, αλλά οι νέες σελίδες γράφονται και με νέους ανθρώπους, με το παρελθόν δεν ξεκινάμε καινούργια σελίδα».

Οπως επισημαίνουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «ο δρόμος της σύγκρουσης Βενιζέλου – Παπανδρέου θα είναι μακρύς».

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ