Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

«Βίασες το τραγούδι μου»

Η δημόσια κατηγορία του Δημήτρη Ζερβουδάκη στον Ηλία Βρεττό για τα «Ανείπωτα».

Οσα δεν έχουν ειπωθεί του… σέρνει για τα «Ανείπωτα»! Σε μια έκρηξη οργής εναντίον του Ηλία Βρεττού, ο τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης τον κατηγόρησε δημοσίως ότι έκλεψε το τραγούδι του.
Χρησιμοποιώντας ως βήμα τα social media, ο συνθέτης, στιχουργός και πρώτος εκτελεστής του επίμαχου κομματιού ανακοίνωσε πως έχει ήδη κινηθεί νομικά, καθώς νιώθει σαν «πατέρας που το παιδί του βιάστηκε και ο βιαστής του γλίτωσε»!

«Παρά την κατηγορηματική μου άρνηση και απαγόρευση να διασκευάσουν και να δισκογραφήσουν το τραγούδι μου “Τα ανείπωτα”, κάποιοι με περισσό θράσος το έκαναν ερήμην μου!

Απαγορεύω την οποιαδήποτε δημόσια εκτέλεση από τον εν λόγω “κύριο” (“τραγουδιστή”), καθώς και από την “εταιρία” με την οποία συνεργάζεται. Καταγγέλλω με όλη τη δύναμη του δίκιου μου την κλεψιά τους και λυπάμαι για το αισθητικό αποτέλεσμα που σας ταλαιπωρεί» έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στο προφίλ του στο facebook.

Κατόπιν σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος «σκυλεύει» πάνω στη δουλειά του για να «αρπάξει». Στον αντίποδα αυτού ανέφερε και παραδείγματα καλλιτεχνών, όπως η Γλυκερία, που διασκεύασαν τραγούδια του έχοντας ζητήσει και πάρει προηγουμένως την άδειά του.

«Η δισκογραφική, σε συνεργασία με την ΑΕΠΙ, εκδώσαν μία “άδεια” (για β’ εκτέλεση) μεταξύ τους δίνοντας την έγκριση χωρίς να ερωτηθώ καν. Το ηθικό μου δικαίωμα πάνω στη δουλειά μου αποτέλεσε ψιλό γράμμα για αυτούς και προχώρησαν στη δημόσια “εκτέλεση” του τραγουδιού μου, καθώς και στην ηχογράφηση του νέου τραγουδιστή τους. Προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία και να μας πετάξουν ως περιττά φορτία. Τι ζηλεύουν τελικά από το “καταθλιπτικό” έντεχνο; Αυτοί τα έχουν όλα, γκλαμουριά, λεφτά, φώτα, προβολή ατελείωτη και και και… Δεν τους ενόχλησα ποτέ και για τίποτε.

Πρώτα ο Μαζωνάκης με τα “Βαριά ποτά”, τώρα αυτό! Ξέρετε, ο καθένας μπορεί να κλέψει το “παιδί” σου, να το “βιάσει” και να τη γλιτώσει…» συνέχισε ο Ζερβουδάκης σε επόμενη ανάρτηση-βόμβα.

Η απάντηση

Από τα social media ήρθε και η απάντηση του Ηλία Βρεττού, ο οποίος κράτησε χαμηλά τους τόνους και εξέφρασε βαθύτατα τη λύπη του για ό,τι συνέβη. Αφού υπογράμμισε ότι η εταιρία του Cobalt Music τήρησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες παίρνοντας εγγράφως την απαιτούμενη άδεια του τραγουδιού από την ΑΕΠΙ, δήλωσε ότι θεώρησε δεδομένο πως είχε συναινέσει και ο δημιουργός του.

Οπως πρόσθεσε, ενημερώθηκε ότι αυτό δεν είχε συμβεί από τον ίδιο τον κ. Ζερβουδάκη, όταν είχε πλέον παραχθεί ο δίσκος του. «Αν είχα ενημερωθεί από την αρχή για αυτή του την αντίθεση, δεν θα είχα προβεί καν στην ηχογράφηση και εννοείται την κυκλοφορία του τραγουδιού του» σχολίασε, συμπληρώνοντας πως τα «Ανείπωτα» ανήκαν, ανήκουν και θα ανήκουν για πάντα αποκλειστικά και μόνο στον δημιουργό τους.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...