Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς...

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 27 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Η υλική αναβάθμιση στον επαγγελματικό και τον οικονομικό...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η αρχόντισσα και ο «αλήτης»

Πώς η 47χρονη όμορφη και ισχυρή πλοιοκτήτρια βρέθηκε στην Κορέα και γύρισε στο… πλάι του Μιλτιάδη.

Είναι νέα, όμορφη, πλούσια, χωρισμένη με παιδί και, από ό,τι λέγεται, (πάλι) ερωτευμένη. Η 47χρονη Κεφαλλονίτισσα Μελίνα Τραυλού είχε καταφέρει να διατηρήσει μέχρι τώρα χαμηλό προφίλ, παρά την ισχύ που έχει αποκτήσει ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και -πάνω απ’ όλα- ως πλοιοκτήτρια ενός πολύ σημαντικού στόλου εμπορικών πλοίων.

Κατάφερε να κρατήσει low profile ακόμα και κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον πολύ μεγαλύτερό της Μιχάλη Χανδρή. Ισως όμως αυτή η μεγάλη διαφορά ηλικίας με τον Ελληνα εφοπλιστή να την κούρασε και έτσι να στράφηκε πλέον σε μικρότερό της. Παντρεμένη και χωρισμένη ήδη με έναν γιο, στον οποίο έχει μεγάλη αδυναμία, δεν έχει κανένα λόγο να επιμείνει σε έναν δεσμό που λέγεται ότι την κούρασε. Μόνο που η καινούργια της σχέση, αυτή τη φορά με τον «ορκισμένο» εργένη και υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τη βάζει στο επίκεντρο της δημοσιότητας – ίσως λίγο άτσαλα.

«Ισως να χόρτασε τα βερνισάζ και τις δημοπρασίες πανάκριβων έργων τέχνης όπου συχνάζει ο Μιχάλης Χανδρής, τα οποία έχει άλλωστε βαρεθεί από την κούνια της» λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι που την ξέρουν καλά. Γνωρίζουν εξάλλου και τον καλό χαρακτήρα της όσο και το μεγάλο οικονομικό εκτόπισμα με το οποίο την έχει προικίσει ο πατέρας της, Νίκος.

Στενή φίλη της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Μελίνα (ή Μελπομένη, όπως είναι το βαφτιστικό της όνομα) είναι διευθύνουσα σύμβουλος της Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises S.A. Η Neptune είναι η ιδιοκτήτρια εταιρία ενός ολοκληρωμένου δικτύου αντιπροσώπων και ανεξάρτητων τερματικών σταθμών διαχείρισης οχημάτων.

Με την παραλαβή προ ολίγων εβδομάδων στη Νότιο Κορέα, όπου ταξίδεψε μαζί με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του νεότευκτου «Neptune Galene» ο στόλος της Neptune Lines έφτασε στα 16 ποντοπόρα car carriers, εκ των οποίων τα 12 ιδιόκτητα! Είναι δε στόλος με έναν από τους χαμηλότερους μέσους όρους ηλικίας παγκοσμίως στον κλάδο τακτικών γραμμών μεταφοράς οχημάτων. Κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται κολοσσοί, όπως ο Εμανουέλ Γκριμάλντι.

Η Μελίνα κατάγεται από την Κεφαλλονιά, αλλά γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Det Norske Veritas και του Malta International Shipping Council. Είναι, ακόμα, Honorary Danish Consul στον Πειραιά (επίτιμος πρόξενος της Δανίας).

Τα φοιτητικά της χρόνια τα πέρασε στην Αμερική, όπου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων (Bachelor Degree στο Business Administration) στο Northeastern University της Βοστόνης. Μπήκε από νωρίς στη δουλειά τόσο λόγω της αδυναμίας που λέγεται ότι της έχει ο πατέρας της όσο και λόγω των ικανοτήτων της. Είναι χαρακτηριστικό ότι μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Της αρέσει η Μύκονος, όπου συχνά μπορεί να τη δει κανείς να δειπνεί στο Nobu Matsuhisa στη Χώρα, αλλά και η Πάτμος, όπου προτιμά το Bennetto’s και την Αστοιβή. Στον στενό της κύκλο περιλαμβάνεται και η Ιωάννα Παπαδοπούλου, της ομώνυμης βιομηχανίας μπισκότων, με την οποία άλλωστε συνταξίδεψε στις αρχές Φεβρουαρίου στη Νότιο Κορέα, όπου λέγεται ότι  γεννήθηκε το ειδύλλιο με τον υπουργό.

Ειδύλλιο που «για να μετατραπεί σε σχέση θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ ο Μιλτιάδης, για να συγκινήσει μια γυναίκα η οποία καμία σχέση δεν έχει με άλλες (τις περισσότερες φορές μικρότερές του) που έχουν σταθεί στο πλευρό του περιστασιακά» λένε με σκωπτική διάθεση κάποιοι που γνωρίζουν πράγματα από το παρελθόν της προσωπικής του ζωής. Και προσθέτουν πως «το αφοπλιστικό του χαμόγελο δεν αρκεί». Ηταν αρκετό πάντως -όπως φαίνεται τουλάχιστον- να πείσει τη Μελίνα, με την οποία πέρασε πολλές ώρες μαζί στο Ulsan της Κορέας, να δοκιμάσει.

Ηταν Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου όταν πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής του νεότευκτου «Neptune Galene» της Neptune Lines Shipping & Management Enterprises, παρουσία του Μιλτιάδη (ως υπουργού, όχι ως φίλου) και πλήθους παραγόντων της εταιρίας της αλλά και της τράπεζας που χρηματοδότησε την επένδυση, της HSH Nordbank.

Η γνωριμία με τη Μελίνα είχε γίνει πολύ παλαιότερα, αφού οι δυο τους έχουν συναντηθεί τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά. Ομως η αίσθηση της απόστασης από την ελληνική καθημερινότητα που επικρατεί στη μακρινή και παγωμένη εκείνες τις ημέρες Κορέα φαίνεται πως έσπασε τον πάγο. Κάτι για το οποίο φημίζεται άλλωστε ο Μιλτιάδης ούτως ή άλλως.

Το «Galene» ύψωσε την ελληνική σημαία όπως αρέσει στον όμιλο Τραυλού, που την έχει επιλέξει και για τα άλλα πλοία της, κάνοντας χαρούμενο τον πολιτικό προϊστάμενο ενός υπουργείου που παγίως η επιτυχία του προσμετράται και από το πόσα πλοία θα καταφέρει να εγγράψει στο ελληνικό νηολόγιο!

Ναυπηγήθηκε από τη Hyundai Mipo Dockyard και είναι πλοίο μεταφοράς οχημάτων (PCTC), όπως και όλα τα πλοία του στόλου της Neptune Lines. Εχει μήκος 170 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 3.500 αυτοκίνητα! Σε σύγκριση με τα προηγούμενα τέσσερα πλοία της Neptune Lines που κατασκευάστηκαν στη Hyundai, το «Galene» έχει προηγμένες περιβαλλοντικές τεχνολογίες.

Ανάδοχος του πλοίου ήταν η φίλη της Μελίνας, επιχειρηματίας Ιωάννα Παπαδοπούλου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., Βιομηχανίας Μπισκότων.

Δυναμική, αλλά και περήφανη Ελληνίδα

Η Μελίνα θεωρεί, ως Ελληνίδα, τη θάλασσα σπίτι της και το θαλάσσιο εμπόριο στενά συνδεδεμένο με την ιστορία της. Το δήλωσε άλλωστε στην τελετή που φαίνεται ότι αποτέλεσε το ορόσημο για το ειδύλλιο με τον Μιλτιάδη. Δεν είναι όμως κανένα κοριτσάκι:

Η ναυτιλιακή της, η οποία ιδρύθηκε το 1973 από τον πατέρα της, μεταφέρει πλέον περισσότερα από 800.000 οχήματα μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών τον χρόνο και επισκέπτεται περισσότερα από 30 διαφορετικά λιμάνια σε 17 χώρες (της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας), στις αγορές των οποίων προορίζονται να πουληθούν. Είναι έτσι μια από τις σημαντικότερες εταιρίες στον τομέα μεταφοράς αυτοκινήτων παγκοσμίως και η μόνη ελληνική ναυτιλιακή που ειδικεύεται στον δύσκολο αυτό κλάδο των car carriers.

Δεν τη θαμπώνει η μεγάλη ζωή. Βρίσκεται από μικρή στα μεγάλα σαλόνια και είναι όχι μόνο καλεσμένη σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις-ορόσημα, αλλά και περιζήτητη. Οπως στον προ ετών γάμο του πρίγκιπα Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ, οπότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημοσίως στο πλευρό του Μιχάλη Χανδρή μετά το διαζύγιό της από τον πρώτο άνδρα της ζωής της.

Ο Μιχάλης Χανδρής δεν ήταν κανένα «παιδάκι». Αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και ευρύτερα γνωστός από την πώληση το 1997 της Celebrity Cruises (αξίας 1,3 δισ. δολαρίων) στη Royal Caribbean Cruises, ελέγχει έναν εκ των παλαιότερων και μεγαλύτερων ελληνικών ομίλων, ο οποίος ξεκίνησε τη διαδρομή του το 1911 από τον Γιάννη Δ. Χανδρή για να εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους στην κρουαζιέρα παγκοσμίως, με παράλληλη δε δραστηριοποίηση και στην ποντοπόρο. Σήμερα ο Μιχάλης (που θεωρείται από τους γνωρίζοντες και κορυφαίους συλλέκτες έργων τέχνης) ελέγχει στόλο 24 ποντοπόρων, που διατηρούν ως διακριτικό σήμα στα φουγάρα τους το γνώριμο «Χ».

Αυτόν τον κύριο, ο οποίος είναι επίσης διαζευγμένος με μία κόρη, λέγεται ότι τον άφησε λίγο μετά το καλοκαίρι. Οχι πάντως για τα μάτια του Μιλτιάδη.

Στα σαλόνια από μικρή

Η Μελίνα δεν φαίνεται να πελαγώνει εύκολα. Ξέρει να χειρίζεται σημαντικούς ανθρώπους και δεν της λείπει η αντοχή, αφού εκτός όλων των άλλων συμμετέχει και στην Endeavor Greece από το 2012, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και των startups.

Στην Endeavor η Μελίνα έχει επιτελική θέση σε ένα διοικητικό συμβούλιο μέλη του οποίου είναι ο Μιχάλης Χανδρής (sic), ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita, ο Τάκης Θεοχαράκης, ο Γιάννης Κούστας, ο Θοδωρής Κυριακού, η φίλη της Iωάννα, ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος της ΤΙΤΑΝ, ο συνομήλικός της Γιάννης Στασινόπουλος του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ και η εφοπλίστρια και μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, Μαρίλυ Φραγκίστα.

Γι’ αυτό πολλοί είναι εκείνοι πλέον στο περιβάλλον του Μιλτιάδη που δεν ξέρουν κατά πόσο θα έχει αρκετό καιρό να κουμαντάρει και το υπουργείο του και τη Μελίνα. «Αν τα καταφέρει, τότε θα έχει περάσει με επιτυχία σε άααλλη πίστα» λέει παλιός του συμμαθητής από το Κολλέγιο Αθηνών.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...