Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Φόβοι για νέα Ρίχτερ μετά τον σεισμό από το βίντεο «βόμβα»

Σκληρό ροκ στην Βουλή και απειλή Παναγιώταρου για καινούργιο υλικό.

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκεται η κυβέρνηση από την «εξομολόγηση» Μπαλτάκου στον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ προσπαθεί να «μαντέψει» το περιεχόμενο της νέας οπτικοακουστικής αποκάλυψης που προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής χθες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, αλλά και ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος. Ο πολιτικός σεισμός που ξεκίνησε προχθές φαίνεται πως θα έχει διάρκεια και πιθανότατα μεγαλύτερο μέγεθος και το Μαξίμου ανησυχεί ότι αυτές οι πρωτοφανείς εξελίξεις θα έχουν εκλογικές επιπτώσεις.

Ενταση υπήρξε και στη Βουλή, όπου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος είπε προς τους βουλευτές «ετοιμαστείτε και για άλλες ανοησίες» σχολιάζοντας τα όσα είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη, ότι, δηλαδή, «πρέπει να αντιμετωπιστεί η κίνηση Μπαλτάκου ως ανοησία και ατομική ευθύνη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί εκλογές και άμεσα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέμα. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος τόνισε ότι το κόμμα του στηρίζει μεν την κυβέρνηση, αλλά τίθενται ζητήματα λειτουργίας της. Το Μαξίμου «φορτώνει» τα πάντα στον Τάκη Μπαλτάκο, τονίζοντας σε όλους τους τόνους πως ό,τι έκανε, το έκανε εν αγνοία του Αντώνη Σαμαρά. Βέβαια, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης το ίδιο υποστήριξε μιλώντας χθες στον Real FM, λέγοντας όμως και άλλα πολλά, που τρόμαξαν το Μαξίμου.

Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος έδωσε πρωτοφανείς εξηγήσεις προσπαθώντας να απαλλάξει τον πρωθυπουργό από κάθε ευθύνη και να δώσει στον εαυτό του ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή της παράταξης της Ν.Δ., ενώ εμφανίστηκε ως σωτήρας της χώρας λέγοντας: «Κάποιος έπρεπε να είχε επαφή για το καλό της χώρας με αυτούς τους ανθρώπους. Τους έλεγα ό,τι ήθελαν για να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους…». Κι εκεί που μιλούσε, έριξε τη «βόμβα»:

«Εχω συναντηθεί και με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Χρήστο Παππά και άλλους από τη Χ.Α.». Οταν ερωτήθηκε αν έχει πει χειρότερα από αυτά που ακούγονται στο βίντεο, απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι. Ο,τι και να έχω πει εξυπηρετούσε έναν σκοπό. Δεν μιλούσα με καθηγητή πανεπιστημίου, έπρεπε να τον προσεγγίσω». Τέλος, ανέφερε ότι έκανε τα πάντα για να φέρει πίσω ψηφοφόρους της Ν.Δ. που είχαν «εγκλωβιστεί» σε άλλους χώρους.

Στο μεταξύ, εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθη το βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου – Κασιδιάρη έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Παναγιώτα Φάκου. Στόχος της έρευνας, την οποία θα διεξάγει η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα, είναι να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί από τον Ηλία Κασιδιάρη το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Τη Δευτέρα, το κατώφλι του γραφείου της εισαγγελικής λειτουργού θα περάσει με την ιδιότητα του μάρτυρα ο παραιτηθείς γ.γ. της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για το πότε, πώς και κάτω από ποιες συνθήκες τραβήχτηκε το επίμαχο βίντεο.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Εξαφανισμένος ο ΟΥΚάς γιος του πρώην Μπαλτάκου έπειτα από το «θερμό» επεισόδιο στο Κοινοβούλιο

Από προσώπου γης έχει εξαφανιστεί ο γιος του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Δημήτριος-Γεώργιος Μπαλτάκος, μετά την εισβολή του στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και την επίθεσή του στους βουλευτές Ματθαιόπουλο, Αρβανίτη και Κούζηλο. Μετά τις μηνύσεις που κατέθεσαν οι βουλευτές οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν στο σπίτι του, στην Πεντέλη, αλλά δεν τον βρήκαν.

Η έρευνα επεκτάθηκε και στα νοσοκομεία της Αθήνας, για το ενδεχόμενο ο νεαρός ΟΥΚάς να είχε καταφύγει σε κάποιο από αυτά, σε περίπτωση που έχει τραυματιστεί, αλλά πάλι δεν εντοπίστηκε. Μετά το επεισόδιο που προκάλεσε σε βάρος του έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα.

Η ΕΛ.ΑΣ. έστειλε επείγον σήμα στην υπηρεσία του Λιμενικού όπου υπηρετεί, ότι μόλις εμφανιστεί -όπως οφείλει- για να παραλάβει τη διαθεσιμότητά του, θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα η αρμόδια αστυνομική υπηρεσία για να τον συλλάβει.

«Στη διαδικασία του Αυτοφώρου οποιοσδήποτε επιλέγει αν θα πάει ή όχι. Μπορεί να εμφανιστεί αμέσως μετά που θα έχει παρέλθει το Αυτόφωρο. Δεν ξέρω πού βρίσκεται, είναι 26 ετών, αξιωματικός, έχει ορισμένες αντιλήψεις και κώδικα τιμής και είναι αυτεξούσιος…» δήλωσε ο πατέρας του Τάκης Μπαλτάκος.

Ο νεαρός, ο οποίος είναι πτυχιούχος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής, αλλά ασχολείται με το kick boxing και συχνάζει σε στέκια φανατικών οπαδών του Παναθηναϊκού στους Αμπελόκηπους, αποφοίτησε από τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λιμενικού. Χωρίς να υπηρετήσει υποχρεωτικά τρία χρόνια στην παραμεθόριο, τοποθετήθηκε στη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών και τελείωσε την ειδική εκπαίδευση πριν από περίπου έξι μήνες.

Ενοχλημένη η εισαγγελέας του Αρ. Πάγου

Την ενόχλησή της για την ανάμιξη του ονόματός της στη συνομιλία-φωτιά Μπαλτάκου – Κασιδιάρη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής εξέφρασε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

«Για τον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης ενήργησα με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και τον νόμο. Οσα διαλαμβάνονται στις δημοσιευθείσες συνομιλίες είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός.

Στο πλευρό της κυρίας Κουτζαμάνη τάχθηκε η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος, τονίζοντας πως προήχθη στη θέση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ως η αρχαιότερη και διαθέτουσα κάθε απαιτούμενο προσόν. «Δημοσιοποιούμενες δηλώσεις ή υπαινιγμοί σχετικά με την ανεξαρτησία των δικαστών και εισαγγελέων που σε διάφορα στάδια χειρίστηκαν ή χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αποκρούονται ως αστήρικτοι και υπηρετούντες άλλους σκοπούς από την ορθή απονομή του δικαίου και την καλή λειτουργία του πολιτεύματος» αναφέρουν οι εισαγγελείς.

Ο αρεοπαγίτης Φ. Καϋμενάκης νέος γεν. γραμματέας της κυβέρνησης

Τη θέση του Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, παίρνει ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, αρεοπαγίτης Φώτης Καϋμενάκης.

Ο Φώτης Καϋμενάκης κατάγεται από τον Αστακό. Πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος εξελέγη ομόφωνα στη θέση του κοσμήτορα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Μέχρι σήμερα ήταν πρόεδρος κι επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών.

Ο νέος γ.γ. της κυβέρνησης είχε «βγάλει» πέρυσι αντισυνταγματικό το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Με παρατήρησή του είχε αναφέρει ότι το νομοσχέδιο είναι και αντισυνταγματικό και περιττό, αφού το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει όλες τις διατάξεις που ζητούσε να ψηφιστούν από τη Βουλή. Η κόντρα αυτή είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...