Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Εκεί, εκεί στη Β’ Εθνική

Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ που ρίχνονται στη μάχη των πλέι οφ με στόχο την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.


Το φίλαθλο κοινό γνωρίζει τη Β’ Εθνική (πιο εκλεπτυσμένα Football League) περισσότερο χάρη στις φήμες περί «δολοπλοκιών» που συμβαίνουν μεταξύ ομάδων και παραγόντων και λιγότερο για το θέαμα που παράγει και τη συμβολή της στην ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου τροφοδοτώντας με παίκτες τη μεγάλη κατηγορία. Με πενιχρά οικονομικά μέσα και ελάχιστη επιχορήγηση, καθώς η ψαλίδα από τη Super League είναι τεράστια, οι ομάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας προσπαθούν πρώτα να επιβιώσουν κι έπειτα να κάνουν το μεγάλο άλμα που θα τις εκτοξεύσει!


Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα αποτελεί μια μεγάλη δεξαμενή που δέχεται τα πάντα: ομάδες που καλοπληρώνουν και ομάδες που δεν δίνουν ούτε μισθό στους ποδοσφαιριστές τους. Παίκτες στη δύση της καριέρας τους αλλά και παίκτες που διψούν για διάκριση και τρέφουν όνειρα για να παίξουν στην εθνική ομάδα. Προπονητές με γνώσεις και πείρα και προπονητές που «βαφτίστηκαν» έτσι από τη μια μέρα στην άλλη.


Αυτό το πρωτάθλημα που συχνά πυκνά γίνεται «λάστιχο» για να εξυπηρετήσει ανάγκες και καταστάσεις ακόμη και πολιτικών συμφερόντων ολοκληρώθηκε ως προς την κανονική διάρκειά του την περασμένη εβδομάδα, όμως έχει και συνέχεια! Οταν οι μισές ομάδες της Football League θα είναι σε διακοπές, οι άλλες μισές ετοιμάζονται να δώσουν αγώνες πλέι οφ (14 αγωνιστικών) με έπαθλο τα 2+1 εισιτήρια για τη Super League.


Οι δύο πρώτες ομάδες θα πάρουν απευθείας τον προβιβασμό στη Super League, ενώ η τρίτη ομάδα μέσω μπαράζ θα διεκδικήσει την άνοδο με τη 16η ομάδα της Super League.


Τα δύο φαβορί


Κέρκυρα και Ολυμπιακός Βόλου είναι τα δύο ακλόνητα φαβορί για την απευθείας άνοδο, αφού ξεκινούν στην ειδική βαθμολογία από την ίδια αφετηρία (με 6 β.) έχοντας πολύ σημαντικό προβάδισμα από τους διώκτες τους. Οι δύο ομάδες κατέκτησαν την πρώτη θέση στον Βόρειο και Νότιο Ομιλο αντίστοιχα δείχνοντας σταθερότητα και ανωτερότητα από την αρχή της χρονιάς, γι’ αυτό και απέκτησαν σημαντική διαφορά από τους αντιπάλους τους.


Από την 3η θέση θα ξεκινήσει η Νίκη Βόλου (2 β.), η οποία για ακόμη μία φορά θα κονταροχτυπηθεί με τον «αιώνιο» αντίπαλο της Ολυμπιακό σε αγώνες μπαράζ που έχουν τη δική τους ιδιομορφία και συνήθως δεν παίζουν ρόλο ούτε η βαθμολογική διαφορά ούτε και η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Τα Χανιά, που ήταν σταθερά στη 2η θέση στον Νότιο Ομιλο πίσω από τον Ολυμπιακό Βόλου, θα ξεκινήσουν με 1 βαθμό, ενώ χωρίς βαθμό θα μπουν οι υπόλοιπες ομάδες (Φωστήρας, Αιγινιακός, Ηρακλής, Ηρακλής Ψαχνών), οι οποίες έχουν και τις λιγότερες πιθανότητες για να κατακτήσουν τα εισιτήρια της απευθείας ανόδου.


Τα πλέι οφ θα αρχίσουν την ερχόμενη Τετάρτη (9 Απριλίου) και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 1 Ιουνίου. Η πρεμιέρα περιλαμβάνει τις ακόλουθες αναμετρήσεις: Κέρκυρα – Ολυμπιακός Βόλου, Χανιά – Ηρακλής Ψαχνών, Ηρακλής – Φωστήρας, Νίκη Βόλου – Αιγινιακός. Το πρώτο ντέρμπι του Βόλου θα γίνει τη 2η αγωνιστική (Ολυμπιακός – Νίκη) και το δεύτερο την 9η αγωνιστική (Νίκη – Ολυμπιακός).


Αστέρια με άρωμα Super League


Αρκετοί γνωστοί παίκτες (Ελληνες και ξένοι) θα δώσουν τη δική τους λάμψη στη διαδικασία των πλέι οφ της Football League. Ο Ολυμπιακό Βόλου (προπονητής ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς) έχει τα περισσότερα «μεγάλα» ονόματα στις τάξεις του, όπως είναι οι Χρήστος Μελίσσης, Μάριο Μπρέσκα, Κώστας Καπετάνος, Νταβίντ Μόνχε, Θανάσης Κωστούλας, Ηλίας Ιωάννου, Μάριο Γκούρμα. Στην Κέρκυρα (προπονητής ο Μιχάλης Γρηγορίου) μεγάλη πείρα από τη Super League έχουν οι Δημήτρης Σουάνης, Βαγγέλης Κουτσόπουλος, Τάσος Βενέτης. Η Νίκη Βόλου, που έχει προπονητή τον Αλέκο Βοσνιάδη, έχει τους Αρη Σοϊλέδη, Δήμο Μανουσάκη και «αστέρι» της τον Ανιέτε που τον πήρε από τον συντοπίτη της Ολυμπιακό. Στα Χανιά (προπονητής ο Μουράτ Σεροπιάν) παίζουν οι Μανώλης Μαραγκουδάκης, Κώστας Μανωλάς, Ανδρέας Βασιλόγιαννης. Ο ιστορικός Φωστήρας (προπονητής ο Τζάκι Ματάισεν) στηρίχτηκε σε νεαρούς παίκτες από τους οποίους ξεχωρίζουν οι Γιαννιώτης, Γκίνο, Ρογκάλας, πλαισιωμένοι από τον έμπειρο Σωτήρη Λεοντίου. Στον Αιγινιακό (προπονητής ο Κώστας Νικολαΐδης) ξεχωρίζει ο Νταμιάν Μπελόν που αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της φετινής περιόδου στον Παναιτωλικό. Παίζουν ακόμη οι Χρήστος Κουτσοσπύρος, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Κώστας Δερμιτζόγλου. Στον Ηρακλή Ψαχνών (προπονητής ο Θωμάς Γράφας) ξεχωρίζει η παρουσία του Χρήστου Πατσατζόγλου και τον πλαισιώνουν οι Ανδρέας Σταματής, Ολιβιέρ Μπουμάλ, Θανάσης Παλαιολόγος, Μηνάς Τζάνης. Τέλος στον Ηρακλή (προπονητής ο Γκιγέρμο Ογιος) αγωνίζονται οι Μπένζαμιν Ονουάτσι, Αγγελος Παπαστεργιανός, Φώτης Κηπουρός, Μιχάλης Μπουκουβάλας.


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...