Πρωτότυπη «διάλυση» του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

Αλαλούμ στην ψηφοφορία ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών.

Εναν… πρωτότυπο τρόπο βρήκε το ΠΑΣΟΚ για να μη δυσαρεστεί κανέναν από τους εναπομείναντες βουλευτές του. Ενα νομοσχέδιο μπορεί, λοιπόν, να τύχει διαφορετικής αντιμετώπισης από τους βουλευτές του κόμματος. Ο ένας το ψηφίζει, ο άλλος το καταψηφίζει και η ασυνεννοησία -και όχι μόνο- οδηγεί το ΠΑΣΟΚ και τη συγκυβέρνηση σε δύσβατα μονοπάτια.

Ας δούμε τι συνέβη την Τρίτη στη Βουλή, τη δεύτερη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που περιλάμβανε αλλαγές στον Καλλικράτη. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν άρθρο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για τον Καλλικράτη, ενώ διαφορετική γραμμή είχαν για το άρθρο 24, καθώς ο Πάρις Κουκουλόπουλος (φωτό) ψήφισε υπέρ, ενώ ο Γιώργος Ντόλιος το καταψήφισε!

Στα δύο διαιρέθηκε και η κυβέρνηση, αφού ένα άρθρο (το 21) καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση αλλά και από το ΠΑΣΟΚ. Το δε άρθρο 24 καταψηφίστηκε από τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, ψηφίστηκε όμως από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και ο εισηγητής του κόμματος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος ήρθαν σε  αντιπαράθεση στη Βουλή.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε το άρθρο 24, το οποίο ορίζει ότι οι αιρετοί που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη τίθενται σε αργία μόνο όταν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση σε περίπτωση πλημμελημάτων και όταν υπάρχει πρωτόδικη απόφαση σε περίπτωση κακουργημάτων, και όχι αυτοδικαίως – όπως ίσχυε.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ επέμεινε μέχρι τέλους στην αρχική του θέση, ότι η διάταξη πρέπει να γίνει πιο αυστηρή. Εκεί ήταν που παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μπροστά στον κίνδυνο να μην ψηφιστεί η διάταξη, ακύρωσε την ψήφο του κ. Ντόλιου τονίζοντας ότι το κόμμα του την υπερψηφίζει!

Ολα αυτά βέβαια είναι ενδεικτικά της εικόνας διάλυσης που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ, με τους 27 βουλευτές τους να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις από αυτές που προσπαθεί να χαράξει ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος, δημιουργώντας προβλήματα στη συγκυβέρνηση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ