Δέκα χρόνια φυλακή στον Μάκη Ψωμιάδη

Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 21.500.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σε δέκα χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Μάκης Ψωμιάδης για την υπόθεση υπεξαίρεσης 21,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ την περίοδο 2001-2003. Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκριναν ένοχο τον «Big Mac» για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος χρημάτων, αλλά η ποινή του, σύμφωνα με νομικές πηγές, θα του επιτρέψει αρκετά πιο σύντομα -και υπό προϋποθέσεις- να βρεθεί εκτός φυλακής, εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου για την υφ’ όρων απόλυση.

Οι ισχυρισμοί του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ ότι είναι «καθαρός, κρυστάλλινος», όπως υποστήριξε -μεταξύ άλλων- στην απολογία του, δεν έπεισαν τους δικαστές της έδρας, οι οποίοι υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα Ανδρέα Κατεβάτη δεν αναγνώρισαν στον Μάκη Ψωμιάδη κανένα ελαφρυντικό.

«Είμαι αθώος»

«Είμαι αθώος. Μου κάνει εντύπωση που δεν το έχετε καταλάβει εδώ και έξι μήνες που γίνεται η δίκη» είχε πει ο «Big Mac» στο δικαστήριο, ωστόσο η συγκεκριμένη τοποθέτησή του δεν φαίνεται να επηρέασε τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι έκριναν πως έφυγε από την ΑΕΚ «σαν κυνηγημένος… χωρίς να καλύψει τα νώτα του».

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή και εξαγοράσιμη τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Χαρίλαο Ψωμιάδη του Γεωργίου και τη λογίστρια Φιλιώ Γεωργίου σε τέσσερα χρόνια, αναγνωρίζοντας στους δύο κατηγορουμένους το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο συγκατηγορούμενός τους Αντώνης Κατσαρός, ο οποίος μέχρι πρόσφατα διέφευγε της σύλληψης. Αθώο έκριναν οι δικαστές  τον πρώην πρόεδρο της ομάδας Χαρίλαο Ψωμιάδη του Παναγιώτη απαλλάσσοντάς τον από τις κατηγορίες. Στο συμπέρασμα ότι… λεφτά υπήρχαν (!) στα ταμεία της ΑΕΚ και ότι οι πέντε κατηγορούμενοι συνέβαλαν, καθένας από το πόστο του, στην… εξαφάνισή τους είχε καταλήξει στην πρότασή του προς την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο εισαγγελέας ζητώντας την ενοχή όλων.

ΝΤ. ΝΤ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ