Αλλαγή φρουράς στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης επελέγη από το ΚΥΣΕΑ νέος αρχηγός της Αστυνομίας.

Υστερα από μια επιτυχημένη θητεία περίπου 2,5 χρόνων ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος άφησε τη θέση του στον αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη με απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Μάλιστα, η αλλαγή φρουράς στην ΕΛ.ΑΣ. έρχεται σε μια περίοδο που ο νέος αρχηγός έχει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη τρομοκρατική ενέργεια.

Ο Δημήτριος Τσακνάκης γεννήθηκε στο χωριό Τρίκωμο Γρεβενών το 1957, κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το 1976 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το 1985. Με το βαθμό του υπαστυνόμου και του αστυνόμου Β’ υπηρέτησε στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και από τον Ιανουάριο του 1987 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, μέχρι και τον Μάρτιο του 1994.

Με την προαγωγή του τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στην οποία υπηρέτησε αρχικά ως υποδιευθυντής και στη συνέχεια ως διευθυντής, έως το 2010. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών και γνωρίζει την αγγλική γλώσσα. Για την υπηρεσιακή του απόδοση του απονεμήθηκαν πολλές ηθικές αμοιβές, παράσημα και μετάλλια αστυνομικής αξίας. Είναι έγγαμος κι έχει έναν γιο και δύο κόρες.

Επίσης, ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός του Σώματος Αδαμάντιος Σταματάκης κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας την καριέρα του και πλέον τη θέση του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνει ο Σπύρος Παπασπύρου, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και κατετάγη στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων το 1979. Την 1η Μαρτίου 2013 τοποθετήθηκε στη θέση του προϊσταμένου του επιτελείου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. έγιναν και για τους βαθμούς των υποστρατήγων και των ταξιάρχων. Διατηρητέος κρίθηκε ο σημερινός γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ενώ στον βαθμό του υποστρατήγου προήχθη ο σημερινός διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Δημήτριος Γεωργαντζής, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει στη συγκεκριμένη θέση. Οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχιστούν και σήμερα για τους βαθμούς του αστυνομικού διευθυντή και υποδιευθυντή.

ΘΕΟΔ. Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ