Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Καρκίνος & σολάριουμ!

Το πρώην μοντέλο που «παλεύει» με την επάρατη νόσο και στέλνει μήνυμα μέσω της περιπέτεια της.

Πρώην μοντέλο το οποίο έκανε σολάριουμ για πάνω από είκοσι χρόνια διαγνώστηκε μ’ ένα σπάνιο είδος καρκίνου στο μάτι και θέλει η δική του ιστορία να μπορέσει να πείσει τους λάτρεις της μεθόδου να μη θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για το μαύρισμα.


Η Ντέμπι Γκίμπσον, μητέρα ενός παιδιού, άρχισε να κάνει σολάριουμ στα 14 της χρόνια και αποφάσισε να μη χρησιμοποιεί τα ειδικά γυαλιά, ώστε να μην της μένουν σημάδια στο πρόσωπο. Το 2012 η 42χρονη σήμερα γυναίκα διαγνώστηκε μ’ ένα σπάνιο οφθαλμολογικό καρκίνο και παρά το γεγονός ότι αφαιρέθηκε το μάτι της, δεν μπόρεσε να νικήσει τον καρκίνο οριστικά, αφού έκανε μετάσταση και στο ήπαρ.


«Αποφάσισα να δημοσιοποιήσω την ιστορία μου γιατί θέλω να βγει κάτι καλό από τη δική μου τραγική περιπέτεια. Να φανταστεί κανείς ότι έφτασα σε αυτό το σημείο μόνο και μόνο επειδή ήθελα πιο μελαψή επιδερμίδα» λέει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική «Daily Mail» η Γκίμπσον.


«Θα πρέπει να αφήσω πίσω την κόρη μου. Τα ξέρει όλα. Δεν τα καταλαβαίνει όλα, αλλά ξέρει ότι η μαμά θα πάει σύντομα στον ουρανό γιατί έχει μια κακιά αρρώστια που θα τη σκοτώσει» συμπληρώνει το πρώην μοντέλο, το οποίο έχει επίσης στο ενεργητικό του τηλεοπτικούς ρόλους, ενώ έχει παίξει και στο μιούζικαλ «Εβίτα» δίπλα στη Μαντόνα.


Αν και σταμάτησε το σολάριουμ το 2005, όταν άρχισαν τα δημοσιεύματα που στοχοποιούσαν αυτή τη μέθοδο μαυρίσματος ως υπεύθυνη για καρκίνο, η ζημιά είχε ήδη γίνει. Τον Απρίλιο του 2012, επειδή είχε θολώσει η όρασή της, πήγε στον γιατρό και διαγνώστηκε με μελάνωμα του χοριοειδούς, σπάνιο οφθαλμολογικό καρκίνο. Εναν χρόνο αργότερα οι γιατροί τής αφαίρεσαν το αριστερό μάτι, καθώς η χημειοθεραπεία δεν κατάφερε να εξουδετερώσει  τον όγκο, ο οποίος κάλυπτε τον μισό βολβό του ματιού. Η τραγωδία όμως που προκλήθηκε από την έλλειψη γνώσης για τους κινδύνους της υπερβολικής χρήσης σολάριουμ αλλά και η αδιαφορία για τις οδηγίες ορθής χρήσης δεν σταμάτησε εκεί: πριν από λίγους μήνες οι γιατροί την ενημέρωσαν για τη μετάσταση.


Η ίδια αποδίδει την παράτολμη στάση της σε ό,τι αφορά τη χρήση σολάριουμ στην επαγγελματική της ιδιότητα αλλά και στην ελλειπή ενημέρωση. «Υπάρχει πίεση όταν κάνεις μόντελινγκ ή είσαι ηθοποιός να έχεις την τέλεια όψη. Οταν ήμουν 14 μάζεψα μόνη μου χρήματα από το χαρτζιλίκι μου για να αγοράσω ένα κρεβάτι σολάριουμ, το οποίο εγκατέστησα στο πατρικό μου. Το χρησιμοποιούσα συνεχώς, καθώς τότε δεν υπήρχαν οδηγίες. Ο κόσμος πίστευε ότι ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος μαυρίσματος» εξηγεί η Γκίμπσον.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...