Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Εσβησε» ο παππούς των καφέ

Ο Μιχάλης Κυριακάκης, πατέρας του ιδρυτή της γνωστής αλυσίδας “Mikel” άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών.

Ηταν η πηγή έμπνευσης και το σήμα κατατεθέν της επιτυχημένης αλυσίδας καφέ Mikel. Ο «παππούς» των διάσημων καφέ και πατέρας του ιδρυτή της εταιρίας Λευτέρη Κυριακάκη, Μιχάλης, το πρόσωπο του οποίου φιλοξενείται στο λογότυπο της φίρμας, άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη σε ηλικία 85 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του.

Ολα ανεξαιρέτως τα καταστήματα της αλυσίδας, από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα και την Πάτρα, σεβόμενα την οικογενειακή παράδοση του ομίλου, πρόσφεραν χθες στους πελάτες τους δωρεάν καφέ και ροφήματα, από νωρίς το πρωί έως το μεσημέρι, θέλοντας με αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο να τιμήσουν τη μνήμη του αγαπημένου «παππού» των καφέ.

Η κηδεία του Μιχάλη Κυριακάκη πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρισα, στον τόπο που γεννήθηκε και έζησε, αλλά και τον τόπο όπου ο γιος του Λευτέρης δημιούργησε δειλά δειλά το 2008 το πρώτο κατάστημα των Mikel, που έμελλε τα επόμενα χρόνια, αψηφώντας την κρίση, να αποτελέσει έναν από τους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους ομίλους στη χώρα.

Ο οικογενειακός χαρακτήρας των Mikel και ο σεβασμός στην παράδοση διατηρείται αναλλοίωτος και στα 84 καταστήματα που μετρά σήμερα η αλυσίδα, καθώς εκτός από το πρόσωπο του πατέρα του, το οποίο επέλεξε για το λογότυπο του ομίλου, ο ιδρυτής Λευτέρης Κυριακάκης τίμησε και τη μητέρα του, επιλέγοντας το όνομά της (Γεωργία) για την εταιρία παραγωγής φρέσκων αρτοσκευασμάτων και γλυκών Georgia. Στο πλευρό του στη διοίκηση της εταιρίας βρίσκονται δύο από τα εννέα αδέλφια του, ο Μιχάλης και ο Κυριάκος, οι οποίοι έχουν αναλάβει τα οικονομικά και την οργάνωση του σχεδιασμού των νέων καταστημάτων, ενώ τα ονόματά τους, σε συνδυασμό με το δικό του, σχηματίζουν το brand της εταιρίας Mikel.

Η ραγδαία εξάπλωση σε πείσμα των καιρών της κρίσης

Σε πείσμα των καιρών και της οικονομικής κρίσης, η αλυσίδα Mikel αποτελεί υπόδειγμα ενός όχι απλώς υγιούς ομίλου, αλλά ραγδαία αναπτυσσόμενου, καθώς μέσα σε ελάχιστα χρόνια κατόρθωσε να επεκταθεί εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων!

Η αυτοκρατορία του καφέ, που ξεκίνησε από τη Λάρισα το 2008, γρήγορα επεκτάθηκε στη συμπρωτεύουσα και λάτρισσα του καφέ Θεσσαλονίκη και από εκεί η κάθοδος στην Αθήνα για την επιτυχημένη εταιρία ήταν πλέον μονόδρομος. Με 33 καταστήματα στην πρωτεύουσα, 22 στη νύφη του Θερμαϊκού, επτά στη Λάρισα και πολλά ακόμη σε Βόλο, Πάτρα, Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη, Λαμία, Βέροια, Καβάλα, Τύρναβο, Ηράκλειο, αλλά και Κύπρο, η αλυσίδα Mikel αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σύγχρονο success story!

Στην πορεία προς την επιτυχία το… άστρο του ιδρυτή μοιράστηκαν άλλωστε και αρκετοί επώνυμοι που αποφάσισαν να επενδύσουν στο όνομα Mikel, μέσω franchise. Μεταξύ αυτών, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, που είναι συνιδιοκτήτης σε δύο καταστήματα της εταιρίας, στα Βριλήσσια και στο Περιστέρι, ο διεθνής ποδοσφαιριστής Αβραάμ Παπαδόπουλος που διατηρεί κατάστημα στον Αλιμο, ενώ προσφάτως νέο Mikel άνοιξε η αδελφή του Μάκη Τσέλιου στο Κολωνάκι, στο οποίο ο σχεδιαστής δίνει καθημερινά το «παρών».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...