Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

«Βροχή» αποκαλύψεων στον κόσμο της showbiz

Καταγγελίες-σοκ του Μάικλ Ιγκαν, που συγκλονίζουν το Χόλιγουντ

Αντρο ακολασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης φαντάζει το Χόλιγουντ έπειτα από καταγγελίες-σοκ σε βάρος υψηλόβαθμων στελεχών της βιομηχανίας του θεάματος, που δεν αποκλείεται να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου προκαλώντας καταιγίδα αποκαλύψεων, που θα φέρουν τα πάνω κάτω στην πόλη των αγγέλων.
Την αρχή έκανε ο 31χρονος Μάικλ Ιγκαν, που έβαλε πρώτα στο στόχαστρο τον σκηνοθέτη Μπράιαν Σίνγκερ. Οπως αναφέρει σε αγωγή του, όταν ήταν έφηβος, έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον σκηνοθέτη της ταινίας «X-Men». Ακολούθησε κι άλλη αγωγή, με την οποία κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση ακόμα τρία ηχηρά ονόματα της showbiz. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του αμερικανικού τμήματος του BBC Worldwide ΓκΑρθ Ανσιερ, τον πρώην πρόεδρο του Disney TV Ντέιβιντ Νιούμαν και τον επικεφαλής εταιρίας σχεδιασμού θεματικών πάρκων Γκάρι Γκοντάρ.
Το φερόμενο ως θύμα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με τη μητέρα του και τον ειδικό σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης δικηγόρο του Τζεφ Χέρμαν στο ξενοδοχείο «Four Seasons», στο Μπέβερλι Χιλς. «Δεν είναι θέμα χρημάτων. Το κάνουμε για να αφοπλίσουμε αυτούς του παιδεραστές» τόνισε κλαίγοντας η μητέρα του Ιγκαν, Μπόνι Μάουντ. Ο δικηγόρος συνέκρινε την υπόθεση αυτή με εκείνη του Τζέρι Σαντάνσκι, του κατά συρροήν βιαστή που αρχικά είχε γλιτώσει τη φυλακή επειδή δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία. Η Μάουντ περιέγραψε τις προσπάθειες που είχε κάνει το 1999 και το 2000 να καταγγείλει την κακοποίηση του γιου της στο FBI και την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι κανένας δεν ασχολήθηκε με τις καταγγελίες.

Τεράστιο κύκλωμα

Ο δικηγόρος του Ιγκαν τονίζει ότι οι άνθρωποι που αναφέρονται στις αγωγές ανήκουν σε ένα τεράστιο κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης που υπάρχει στο Χόλιγουντ, του οποίου τα θύματα φοβούνταν πολύ να μιλήσουν εδώ και χρόνια. «Οι ενήλικες του Χόλιγουντ είναι οπλισμένοι με κάτι που άλλοι ενήλικες δεν έχουν. Την τεράστια εξουσία και την επιρροή να φτιάξουν καριέρες παιδιών» εξήγησε και πρόσθεσε ότι μαθαίνει πως υπάρχουν «πολλοί, πολλοί, πολλοί» μάρτυρες που είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν σε διάφορα κομμάτια της υπόθεσης.
Λεπτομέρειες της κακοποίησης την οποία υπέστη ο Μάικλ Ιγκαν βγήκαν στην επιφάνεια μέσω μιας ένορκης κατάθεσης του 2003. Σε αυτήν αναφερόταν ότι δύο επιχειρηματίες του διαδικτύου, ο Μαρκ Κόλινς – Ρέκτορ και ο Τσάντ Σάκλεϊ είχαν κακοποιήσει επανειλημμένως τον Ιγκαν και ακόμα τρία έφηβα αγόρια. Ο Σάκλεϊ φέρεται να τού γνώρισε στη συνέχεια τον σκηνοθέτη της ταινίας «X-Men». Μέσω του σκηνοθέτη διευρύνθηκε ο κύκλος των πρωτοκλασάτων ονομάτων που εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά τον έφηβο τότε Ιγκαν. Οι δικηγόροι όλων των παραγόντων του Χόλιγουντ που αναφέρονται στην τελευταία αγωγή του πρώην μοντέλου απορρίπτουν τις κατηγορίες ως αβάσιμες, ενώ ο δικηγόρος του Μπράιαν Σίνγκερ δήλωσε ότι σκοπεύει να καταθέσει αγωγή σε βάρος του Ιγκαν για δυσφήμηση. Σημειώνει δε πως την περίοδο που ο Ιγκαν υποστηρίζει πως κακοποιήθηκε από τον σκηνοθέτη, εκείνος βρισκόταν για δουλειές, πολύ μακριά από τη Χαβάη. Επισημαίνει εξάλλου ότι έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να αποδείξει τα λεγόμενά του.

«Ο φωτογράφος των μοντέλων ήθελε μόνο σεξ»

Η έτερη υπόθεση αφορά τον φωτογράφο των διασήμων Τέρι Ρίτσαρντσον, που κατηγορείται όχι πρώτη φορά για σεξουαλική παρενόχληση. Αυτή τη φορά είναι το μοντέλο Εμα Απλτον, που ανέβασε στο twitter φωτογραφία ενός μηνύματος που φέρεται να προέρχεται από τον φωτογράφο, σύμφωνα με το οποίο τής προσφέρει μια φωτογράφιση στη «Vogue» «αν μπορέσω να σε π***», όπως αναφέρει. Το μοντέλο έσβησε λίγες ώρες αργότερα το tweet, αλλά δήλωσε στο BuzzFeed ότι δεν παίρνει πίσω την καταγγελία του. Εκπρόσωποι του φωτογράφου ξεκαθάρισαν ότι αυτό το μήνυμα δεν προέρχεται από αυτόν, ωστόσο εκπρόσωπος του περιοδικού «Vogue» δήλωσε ότι δεν σχεδιάζουν να συνεργαστούν μαζί του στο μέλλον. Ο Ρίτσαρντσον, στενός φίλος της Λίντσεϊ Λόχαν και γνωστός για τις ιδιαίτερα προκλητικές φωτογραφήσεις του, έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και επίθεση. Το πρώην μοντέλο Σαρλότ Γότερς σε συνέντευξή της είχε αποκαλύψει ότι είχε γδυθεί μπροστά της και την είχε αγγίξει με ανάρμοστο τρόπο κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης, ενώ το μοντέλο Τζέιμι Πεκ έχει καταγγείλει ότι της ζήτησε να τον αγγίξει στα γεννητικά όργανα.

Κατερίνα Νικολοπούλου 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...