Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

Ο Νότης στα «σαγόνια» της Εφορίας

Δεν πλήρωνε το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, του δέσμευσαν τις καταθέσεις και του πήραν ήδη 26.000 ευρώ

«Αφού τα χρέη μου τα πλήρωσα, για πες μου πότε θα πάψεις επιτέλους να χτυπάς» λένε οι στίχοι του γνωστού τραγουδιού «Δάνειο Ζωής» που ερμηνεύει με μεγάλη επιτυχία ο Νότης Σφακιανάκης… Στην πραγματική ζωή όμως ο δημοφιλής καλλιτέχνης δεν πλήρωσε ούτε μισό ευρώ από τα χρέη του για το χαράτσι και άλλους φόρους, με αποτέλεσμα να πιαστεί στα «σαγόνια» της Εφορίας, η οποία προχώρησε σε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του για να εισπράξει τα χρωστούμενα! Τώρα, έπειτα από αυτή τη νέα περιπέτεια στην οποία έμπλεξε, ο Notis απειλεί με μηνύσεις το υπουργείο Οικονομικών…

Η οφειλή

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, ο γνωστός τραγουδιστής εδώ και περίπου τρία χρόνια δεν καταβάλλει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ για την πολυτελή κατοικία του στη Βάρκιζα, τον φόρο αλληλεγγύης και της έκτακτης εισφοράς, όπως έχουν βεβαιωθεί από τη ΔΟΥ Ρόδου, με αποτέλεσμα -μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις- η οφειλή να ανέρχεται στο ποσό των 36.000 ευρώ…
«Τις προηγούμενες ημέρες δεσμεύτηκε ένας τραπεζικός λογαριασμός και κατασχέθηκε το ποσό των 26.000 ευρώ» αποκάλυψε στην «Espresso» παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε ότι «έχει κινηθεί ήδη η διαδικασία κατάσχεσης των άλλων 10.000 ευρώ που υπολείπονται από ανεξόφλητους λογαριασμούς».
Ο 55χρονος τραγουδιστής από το 2011, οπότε καθιερώθηκε με απόφαση της κυβέρνησης το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), το γνωστό ως χαράτσι της ΔΕΗ, όχι μόνο δεν μπήκε στη διαδικασία να το πληρώσει, αλλά εντάχθηκε και στο κίνημα «Δεν πληρώνω». Εδωσε μάλιστα εντολή και στον λογιστή του στην Κω να μην πληρώσει ούτε τον φόρο αλληλεγγύης που του αναλογούσε ούτε τις έκτακτες εισφορές. Μάλιστα του είχε ζητήσει να στείλει υπόμνημα προς την Εφορία με το οποίο να ενημερώνει πως ο ίδιος δεν προτίθεται να πληρώσει οποιονδήποτε έκτακτο φόρο.
Τις αποφάσεις του αυτές φρόντισε να τις γνωστοποιήσει και στους Ελληνες πολίτες, με διάφορες συνεντεύξεις που έχει δώσει κατά καιρούς. «Δεν πληρώνω όχι επειδή αδυνατώ, αλλά γιατί αποτελεί συνειδητή επιλογή μου» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος σε συνέντευξή του, ενώ είχε αποκαλέσει «πρόβατα» τους συμπολίτες του που ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ο λογιστής κατέθεσε αυτήν τη «δήλωση αντίθεσης», η οποία -σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες- δεν αποτελεί επίσημο νομικό έγγραφο και, άρα, δεν έχει καμία ισχύ. Ομως ο Νότης Σφακιανάκης, βλέποντας πως ο χρόνος περνά χωρίς να έχει δεχτεί καμία ενόχληση, πίστεψε πως η «επανάστασή» του έπιασε τόπο και πως -αυτός τουλάχιστον- θα γλιτώσει τα χρωστούμενα.
Ομως, υπολόγιζε χωρίς τον… ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλος από την Εφορία.

Αποφασισμένος να κάνει μηνύσεις κατά του υπουτγείου και κατά της τράπεζας

Οπως αποκάλυψε ο ίδιος ο εκκεντρικός τραγουδιστής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Derti, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου η σύζυγός του Κίλι υπέστη σοκ όταν πήγε στην τράπεζα για να πραγματοποιήσει μια συναλλαγή και οι αρμόδιοι την ενημέρωσαν ότι ο λογαριασμός ήταν δεσμευμένος.
«Από το γκισέ ενημερώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός είχε δεσμευτεί λόγω οφειλής στην Εφορία. Το χαράτσι ερχόταν μέσω της ΔΕΗ, τώρα όμως έχει φτάσει στην Εφορία. Και η Εφορία μπορεί, έτσι αντισυνταγματικά, να σου δεσμεύσει τον λογαριασμό σου για τα έκτακτα χρήματα που ζητάει, να σου τα πάρει χωρίς να τα οφείλεις, κάτι που συνεπάγεται φασισμό» είπε ο ίδιος και αποκάλυψε ότι το χρέος ανερχόταν στο ποσό των 35.000 ευρώ.

Για την πολυτελή κατοικία

Η δέσμευση πάντως του τραπεζικού του λογαριασμού δεν αφορούσε μόνο το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά κι άλλους φόρους, όπως της αλληλεγγύης κτλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο ποσό από το συνολικό χρέος προέρχεται από απλήρωτο «χαράτσι» της ΔΕΗ για τη βίλα όπου διαμένει μαζί με την οικογένειά του στην περιοχή της Βάρκιζας. Πρόκειται μια πολυτελή κατοικία, η οποία έχει φτιαχτεί και διακοσμηθεί εσωτερικά και εξωτερικά σύμφωνα με τα ιδιαίτερα γούστα του Νότη Σφακιανάκη. Οσοι περνούν από την περιοχή σταματούν για να θαυμάσουν το ανάκτορο-αντίγραφο της Κνωσού. Ο καλλιτέχνης προσπάθησε να συνδυάσει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με την αρχαιολατρία του, την οποία διατυμπανίζει συχνά-πυκνά στον χώρο όπου μένει. Η οικία του είναι ένα μίνιμαλ κτίριο, το οποίο κοσμείται από κόκκινους κίονες και άλλα στοιχεία που παραπέμπουν στον μινωικό πολιτισμό, με την ελληνική σημαία να κυματίζει μόνιμα σε εμφανές σημείο της εισόδου.
Ο καλλιτέχνης υποστήριξε πάντως ότι έχει ήδη αποφασίσει να κινηθεί νομικά και κατά της τράπεζας στην οποία διατηρούσε τον λογαριασμό, αλλά και κατά του υπουργείου Οικονομικών.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νότης Σφακιανάκης έχει μπλεξίματα με το υπουργείο Οικονομικών. Στο παρελθόν είχε κατασχεθεί και το πολυτελές αυτοκίνητό του, καθώς έφερε ξένες πινακίδες.

Γιούλη Σταρίδα 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...