Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Η… χυλόπιτα της Τριερβελέρ στον Σαρκοζί

Βιβλίο αποκαλύπτει το «άγριο» φλερτ του πρώην προέδρου της Γαλλίας στην τότε δημοσιογράφο και τη σκληρή απάντησή της («άντε, ρε βλάχο»)

Ο προεδρικός θώκος της Γαλλικής Δημοκρατίας δεν είναι το μοναδικό κοινό «πάθος» του Φρανσουά Ολάντ και του Νικολά Σαρκοζί. Οπως αποκαλύπτει νέο βιβλίο, ο Σαρκοζί, όταν εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας, φλέρταρε εντόνως την Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία διατηρούσε ήδη κρυφή σχέση με τον Γάλλο σημερινό πρόεδρο. Ομως η δημοσιογράφος του «Paris Match» δεν κολακεύτηκε καθόλου. Του γύρισε την πλάτη, αργότερα τον «έλουσε» με κάθε άλλο παρά κολακευτικό χαρακτηρισμό και έκτοτε τους χωρίζει μια έντονη και αμοιβαία απέχθεια.

Ο Σαρκοζί φέρεται ότι προσπάθησε να γοητεύσει τη 42χρονη τότε δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μέγαρο των Ηλυσίων, δύο μήνες μετά την εκλογή του το 2007. Σύμφωνα με το βιβλίο του Πατρίς Μασιρέ «L’ Enfant Terrible», ο τότε πρόεδρος, του οποίου ο γάμος με τη Σεσιλιά Σιγκανέ ήταν στα πρόθυρα της διάλυσης, «την έπεσε» στην Τριερβελέρ ψιθυρίζοντάς της στο αυτί: «Είσαι όμορφη. Πρέπει να συναντηθούμε».

Μα ποια είναι;

Η μέχρι πριν από λίγο καιρό πρώτη κυρία της Γαλλίας φέρεται ότι απέρριψε την πρόταση του Γάλλου τότε προέδρου, τον οποίο χαρακτήρισε αργότερα «βλάχο». Ο Σαρκοζί, από την πλευρά του, συγχυσμένος από την περιφρόνησή της, φέρεται να είπε έξαλλος σε συνεργάτες του: «Μα ποια νομίζει ότι είναι;»

Ο Μασιρέ αποδίδει σε αυτό το περιστατικό την εχθρότητα ανάμεσα στην Τριερβελέρ και στον Σαρκοζί, που ήταν έκδηλη μετά την εκλογή του Ολάντ στην προεδρία το 2012. Μάλιστα στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα στο Γιοχάνεσμπουργκ τον Δεκέμβριο, ο σύζυγος της Κάρλα Μπρούνι βρήκε ευκαιρία να ρίξει το δηλητήριό του για την Τριερβελέρ λέγοντας ότι όπως είχε ντυθεί και κυρίως λόγω του μεγάλου καπέλου που φορούσε έμοιαζε με τον Φρανσουά Μιτεράν. «Υπήρχαν τρεις Γάλλοι πρόεδροι στην κηδεία: εγώ, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Φρανσουά Μιτεράν» είπε χαρακτηριστικά, πάντα σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου.

Ο Μασιρέ εκτιμά ότι το έντονο φλερτ που έκανε ο Σαρκοζί στην Τριερβελέρ είχε ως στόχο να προκαλέσει μεγαλύτερη ταπείνωση στον Ολάντ, ο οποίος εκείνο το διάστημα χώριζε επισήμως από τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, τη μητέρα των παιδιών του. Μετά την κυκλοφορία του βιβλίου το περιβάλλον του Σαρκοζί έσπευσε να διαψεύσει αυτούς τους ισχυρισμούς με έναν τρόπο αρκετά υποτιμητικό για τη δημοσιογράφο. «Η Βαλερί Τριερβελέρ σίγουρα δεν είναι ο τύπος του πρώην προέδρου» δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Κατερίνα Νικολοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...