Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Στο σφυρί (αντί 3.900.000 ευρώ) το παλάτι της Ντενέβ

Η υπερπολυτελής έπαυλη τής «βασίλισσας του γαλλικού κινηματογράφου» (1.200 τ.μ.!) βρίσκεται κοντά στον ποταμό Ιρ

Σε μια κατάφυτη περιοχή λίγο έξω από το Παρίσι βγαίνει στο σφυρί αντί 3,9 εκατομμυρίων ευρώ το παλάτι της «βασίλισσας του γαλλικού κινηματογράφου» Κατρίν Ντενέβ. Το Chateau de Primard, ένα κτίσμα του 18ου αιώνα, αποδεικνύεται πολύ μεγάλο για τη σταρ, που έχει δηλώσει παλιότερα ότι ονειρεύεται μια ζωή στην εξοχή και ενασχόληση με τον κήπο της.

Το παλάτι, που βρίσκεται κοντά στον ποταμό Ιρ, εκτείνεται σε 1.200 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από πλήρως ανακαινισμένους χώρους. Υπάρχει ακόμα μια κατοικία για τον φύλακα, καθώς και διάφορα άλλα οικήματα. Σε επίπεδο ανέσεων έχει να επιδείξει μια αίθουσα προβολών, μια τεράστια σουίτα με σάουνα, αχανή κουζίνα και οκτώ κρεβατοκάμαρες. Ο κήπος αυτής της οικιστικής υπερπαραγωγής, που διαθέτει και εξωτερική πισίνα, έχει σχεδιαστεί από τον διάσημο κηπουρό Ζακ Γουίτζ, τον άνθρωπο που δημιούργησε τους φράκτες του μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το ισόγειο του τριώροφου παλατιού περιλαμβάνει την κουζίνα των 50 τετραγωνικών, τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, μεγάλο σαλόνι και φυσικά μπουντουάρ. Στον πρώτο όροφο βρίσκεται η μεγάλη σουίτα των 65 τετραγωνικών, δύο δωμάτια, ένα μπάνιο, μια σουίτα-ξενώνας και ένα βοηθητικό δωμάτιο. Ο δεύτερος όροφος διαθέτει άλλη μία μεγάλη κρεβατοκάμαρα 65 τετραγωνικών, δύο δωμάτια για παιδιά, ένα δωμάτιο-γκαρνταρόμπα, μια σουίτα για καλεσμένους, τη σουίτα με σάουνα των 70 τετραγωνικών, ακόμα ένα μπάνιο κι έναν χώρο ανάπαυσης. Στον τρίτο όροφο βρίσκεται η αίθουσα προβολών. Το παλάτι αυτό μετατράπηκε σε φάρμα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60, αλλά έκτοτε υποβλήθηκε σε ανακαίνιση που αποκατέστησε το παλιό του μεγαλείο.

Η Κατρίν Ντενέβ, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα εξαγώγιμα ονόματα του γαλλικού κινηματογράφου, για δεκαετίες μοίραζε τον χρόνο της ανάμεσα σε αυτό το παλάτι και στο διαμέρισμα που διαθέτει στο κέντρο του Παρισιού. Τώρα όμως πουλάει την τεράστια αυτή κατοικία, επειδή θέλει να αποτραβηχτεί στη φύση για να χαλαρώσει και να ασχολείται μόνη με τον κήπο της. Ισως, εκτιμούν κάποιοι, να στραφεί στην αναζήτηση μιας μικρότερης κατοικίας. «Ο κήπος, τα φυτά, όλες αυτές οι ασχολίες με γαληνεύουν, μου κάνουν καλό και στο κάτω κάτω μού αρέσουν πολύ οι περίπατοι στη φύση» είχε δηλώσει πριν από λίγα χρόνια σε γαλλικό περιοδικό.

Η έπαυλη των τεσσάρων ορόφων, την οποία η ηθοποιός έχει χαρακτηρίσει «οικογενειακό σπίτι, βγαλμένο από μυθιστόρημα του Μπαλζάκ», φιγουράρει από τον προηγούμενο μήνα στη λίστα ακινήτων του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s και η ζήτησή της έχει εκτοξευτεί. Οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι η Ντενέβ ζούσε ήσυχα μόνη της σε αυτό το σπίτι, το οποίο βρίσκεται σε ένα χωριό με μόλις 300 κατοικίες. Την έβλεπαν συχνά στις διάφορες αγορές της περιοχής Ιρ-ε-Λουάρ να ψωνίζει φυτά και να πιάνει κουβέντα με τους περαστικούς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...