Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ιπτάμενος Σουηδός!

Ο επιθετικός του τριφυλλιού πρωταγωνίστησε στον τελικό (του ΟΑΚΑ) που βάφτηκε πράσινος

Μία κούπα μόνος του! Ο Μάρκους Μπεργκ, που πρόσθεσε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του Παναθηναϊκού, δεν το φανταζόταν ούτε στα πιο τρελά του όνειρα, κατά δική του ομολογία, ότι με την απόφαση που πήρε το καλοκαίρι αφήνοντας τη Γερμανία για να έρθει στην Ελλάδα θα άλλαζαν η ζωή και η καριέρα του. Ο νέος «βασιλιάς της Αθήνας», σύμφωνα με τους συμπατριώτες του που τον αποθεώνουν, είναι πλέον αυτός!
Τα τρία γκολ στον τελικό του Κυπέλλου, κάτι που δεν μπόρεσε να πετύχει κανένα από τα «ιερά τέρατα» που έχουν φορέσει στο παρελθόν το τριφύλλι στο στήθος, ισοδυναμούν όχι μόνο με ένα τρόπαιο αλλά και με την επιστροφή του Παναθηναϊκού και του ίδιου στις «αγορές του ποδοσφαίρου», όντας αμφότεροι ξεχασμένοι τα τελευταία χρόνια.
Γιατί είναι αλήθεια ότι ο Σουηδός σταρ του Παναθηναϊκού «παιδεύτηκε» πάρα πολύ μέχρι να βρει την ισορροπία του. Νιώθοντας παρατημένος από το Αμβούργο, έχοντας συνεχείς τραυματισμούς και κακή ψυχολογία, πείστηκε από τα επιχειρήματα του Γιάννη Αναστασίου ότι μπορεί να κάνει στη χώρα μας μια νέα αρχή. Τώρα πια τον περιμένει μια θέση στην εθνική ομάδα της πατρίδας του για την τελική φάση του Μουντιάλ στο πλευρό του τεράστιου Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεγάλη επιστροφή.
Ο Μάρκους Μπεργκ δεν προκάλεσε έκσταση μόνο στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού αλλά και στους συμπαίκτες του. Η εικόνα του Κάρλος Ζέκα που άπλωσε τη φανέλα του Σουηδού στο χορτάρι και υποκλίθηκε τα «λέει όλα». Η αποθέωση σε όλο το μεγαλείο της.
Στα μπουζούκια όπου πήγε μαζί με την Τζοσεφίν, τη γυναίκα που τον έχει κάνει να κοιμάται ήρεμος τα βράδια και να απολαμβάνει την οικογενειακή θαλπωρή, ήταν πάλι ο πρωταγωνιστής. Μια φορά έκανε το μεγάλο… λάθος να σηκωθεί από το τραπέζι και αμέσως δημιουργήθηκαν ατελείωτες ουρές από τους θαμώνες του κέντρου που ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του.
Πώς αντιμετωπίζει όλα αυτά; «Δεν ξέρω τι να πω. Ηρθα εδώ για να κάνω μία νέα αρχή. Ηταν μία ανάμειξη με νέους παίκτες και πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ολοι είμαστε εδώ για να βοηθάμε. Το αποδεικνύει η κατάκτηση του τροπαίου. Δούλεψα σκληρά και θα συνεχίσω. Ελπίζω την επόμενη σεζόν να έχουμε μεγαλύτερους στόχους και να πάμε καλά στην Ευρώπη» παραδέχτηκε, αν και είναι βέβαιο ότι οι σειρήνες από την Ευρώπη θα τον καλέσουν ξανά το καλοκαίρι, όμως εκείνος δείχνει διατεθειμένος να αντισταθεί!

Παράσταση για έναν ρόλο

Το 18ο Κύπελλο της ιστορίας του σήκωσε ο Παναθηναϊκός νικώντας τον ΠΑΟΚ 4-1 στον μεγάλο τελικό με (απόλυτο) πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ. Οι «πράσινοι», που επέστρεψαν στην κατάκτηση ενός τίτλου ύστερα από τέσσερα χρόνια, μετέτρεψαν το παιχνίδι σε υγιεινό περίπατο, καθώς με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο τέλος του α’ ημιχρόνου κυριάρχησαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Επιπλέον είχαν τον Μπεργκ σε «τρελά κέφια» να βλέπει τεράστια την εστία του Γλύκου πετυχαίνοντας χατ τρικ.
Στο 15′ με «κανονιά» μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ, στο 50′ ξεγέλασε τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ που περίμενε σέντρα αλλά είδε τελικά την μπάλα στα δίχτυα του (2-0) και στο 88′ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με «χορευτικό» τρόπο προκαλώντας παραλήρημα στην κερκίδα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Ενδιάμεσα ο Καρέλης με δυνατή κεφαλιά (54′) πέτυχε το 3-0, ενώ μείωσε ο Βούκιτς στο 70′ με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Λίνο. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε πάντως να είχε ισοφαρίσει σε δύο κραυγαλέες φάσεις με τον Σαλπιγγίδη (37′ δοκάρι, 45′).
Αγγιξε το τέλειο η διαιτησία του Τάσου Κάκου στον τέταρτο και τελευταίο τελικό της καριέρας του.
ΣΚΟΡΕΡ: Βούκιτς (70′ πέν.) – Μπεργκ (15′, 50′, 88′, Καρέλης (54′).
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Λάζαρ (55′ Βούκιτς), Κάτσε, Σκόνδρας (77′ Κουλούρης), Λούκας (55′ Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Μέντες, Αμπέντ (75′ Λαγός), Ζέκα, Μπεργκ, Καρέλης (71′ Ατζαγκούν).
 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...