Το… τσάμικο ΓΑΠ – Βενιζέλου

Η επίθεση του πρώην πρωθυπουργού και η απάντηση με… «Μπολιβάρ» από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Με γαλλικά και στίχο από το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου «Σιμόν Μπολιβάρ» απάντησε στον Γιώργο Παπανδρέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος και στα όσα είχε πει νωρίτερα για το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο, στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη ΔΗΜ.ΑΡ. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αιχμηρός εμφανίστηκε κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο βιβλιοπωλείο Ιανός (του οποίου μέτοχος είναι και ο Τσοχατζόπουλος). Οπως επισήμανε, το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, να ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου και να μην παρακολουθεί τη δεξιά ή την αριστερή συντήρηση. Η συγκέντρωση θύμιζε παλαιό ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ εμφανίστηκε με πρώην υπουργούς και οπαδούς που φώναζαν «Παπανδρέου», ενώ έβαλε ευθέως εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Κατά την παρουσίαση του βιβλίου καταχειροκροτήθηκε τόσο κατά την είσοδό του στον χώρο της εκδήλωσης όσο και σε διάφορα σημεία του λόγου του. Μάλιστα, κάποια μέλη της νεολαίας και οπαδοί του φώναζαν ρυθμικά «Παπανδρέου». Το «παρών» έδωσαν και πολλοί στενοί του συνεργάτες, στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην εποχή του, όπως ο Χάρης Παμπούκης, η Ρεγγίνα Βάρτζελη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Ντίνα Λάζαρη και ο Σπύρος Δανέλλης (πρώην ευρωβουλευτής). Το στοίχημα των ευρωεκλογών είναι η κυβερνητική σταθερότητα και το στοίχημα της σταθερότητας είναι η Ελιά, ανταπάντησε λίγες ώρες αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Μάλιστα, την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έμπαινε στην αίθουσα του ξενοδοχείου για να μιλήσει, άρχισε να μιλάει γαλλικά. Οταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν «προς τι το γαλλικό», τους απάντησε: «Ξέρετε το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου “Μπολιβάρ” που καταλήγει με τη φράση: “Στρατηγέ, τι ζητούσες στη Λάρισα, συ, ένας Υδραίος;”;».

Τους περίμενε και ο…. τσολιάς

ΜΕ ΜΙΑ σακούλα ελιές και μια ανθοδέσμη στα χέρια ο τσολιάς της «Ελληνοφρένειας» περίμενε τον Γιώργο Παπανδρέου να φτάσει στον Ιανό για την παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά. Μάλιστα ο τσολιάς φώναζε: «Πώς τον περιμένω! Εχω και δωράκι!» και κούναγε την ανθοδέσμη και τη σακούλα με τις ελιές. Επίσης όταν εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης του φώναζε: «Με ποιον είμαστε σήμερα; Ποιον στηρίζουμε; Ποια κυβέρνηση; Μόνο μνημόνιο;».

Κώστας Ζαφειρίου  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Κλειδί» ο πρώην της Μυρτώς

Να συνθέσουν τα κομμάτια ενός δύσκολου και πολύπλοκου παζλ...

Γιώργος Λιάγκας: Στον Βόλο με τους γιους του για ξεχωριστό λόγο

Ο Γιώργος Λιάγκας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία μαζί...

Γιώργος Καράβας: Το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί – Τι αποκάλυψε

Ο Γιώργος Καράβας περνά το τελευταίο διάστημα μια μικρή...

Κεφαλονιά: Τρανς μυστικά στο δωμάτιο της κοκαΐνης

Στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλλονιά...

Κεφαλονιά: Ο σύντροφος της Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή του – Η συνάντησή τους το μοιραίο βράδυ

Ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά με την αστυνομία να κάνει έρευνες για τις αιτίες που την οδήγησαν στον θάνατο.

Στέλιος Κρητικός: Η επεισοδιακή συνάντηση με τον Νταλάρα – «Ζητούσε την αστυνομία»

Ο Στέλιος Κρητικός μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής στην...

Νοσηλεύεται γνωστή ηθοποιός – Η μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ηθοποιός που έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση κατα πλάκας από το 2021, τα τελευταία χρόνια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της

Άγγελος Λάτσιος: Το επόμενο βήμα μετά το Ναυτικό – Η επιχειρηματική κίνηση στα Άχλα

Στο Ναυτικό υπηρετεί αυτή την περίοδο ο Άγγελος Λάτσιος,...