Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Ο νέος «βασιλιάς» της Χρυσής Ακτής

Ο 44χρονος Ρος Μακρής (παντρεμένος με τη Μις Αυστραλία 2003) βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του Κώστα που έχει κατακτήσει την χώρα των καγκουρό

Είναι ένας από τους πλουσιότερους νέους επιχειρηματίες στην Αυστραλία και ο διάδοχος του «βασιλιά των ακινήτων» της Χρυσής Ακτής Κώστα Μακρή! Ακολουθώντας την παράδοση που θέλει το μήλο να πέφτει κάτω από τη μηλιά, ο 44χρονος Ρος Μακρής βαδίζει στα χνάρια του δισεκατομμυριούχου πατέρα του, αποδεικνύοντας ότι στην περίπτωσή του το «άγγιγμα του Μίδα», που θέλει οτιδήποτε πιάνει να γίνεται χρυσός, ήταν απλώς θέμα γονιδίων.

Ο ομογενής με την αμύθητη περιουσία και το γούστο στις ωραίες γυναίκες είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και ελπιδοφόρα ονόματα στον χώρο των επιχειρήσεων στη μακρινή Αυστραλία. Τρανή απόδειξη είναι ότι πριν από μερικά χρόνια κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα του οικονομικού περιοδικού «Business and Review Weekly» με τους 100 πλουσιότερους νέους κάτω των 40 ετών. Με προσωπική περιουσία που άγγιζε τότε τα 420.000.000 δολάρια, το «χρυσό αγόρι της ομογένειας» ξεπέρασε μεγαθήρια του πλούτου, όπως ο επενδυτής Γκρεγκ Κόφι και ο ιδιοκτήτης της εξορυκτικής εταιρίας Whitehaven Coal, Νάθαν Τίνκλερ, ο οποίος τελευταία γνωρίζει μεγάλες απώλειες κερδών. Ηταν μάλιστα τέτοια η εκτίναξή του στον τομέα των ακινήτων και της διοίκησης επιχειρήσεων, που έκανε τους διεθνείς αναλυτές να «παραμιλούν» και να λένε με ενθουσιασμό ότι «ξεπέρασε ακόμη και τον πατέρα του»!

Ο Ρος και ο Κώστας Μακρής πλέον έχουν ενώσει τις επιχειρήσεις τους, συγκεντρώνοντας μια περιουσία που εγγίζει το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια και η οποία τους κατατάσσει ψηλά στον κατάλογο με τους πλουσιότερους κατοίκους της Αυστραλίας. Εκτός από την ξεχωριστή ικανότητά του να παράγει πλούτο, ο 44χρονος είναι γνωστός και για το γούστο του στο «ωραίο φύλο», αφού έχει παντρευτεί τη Μις Αυστραλία 2003, Ολίβια Στράτον.

Ο Ρος Μακρής, πρώτος από τα τέσσερα παιδιά του Κώστα, άρχισε να εργάζεται με τον πατέρα του το 1987 και ίδρυσε την εταιρία Precision Investment Corporation σαν δικό του όχημα επενδύσεων το 1995, σε ηλικία 25 ετών. Το πρώτο του ακίνητο ήταν ένα εμπορικό κέντρο που απέκτησε από τον πατέρα του, γρήγορα όμως με δικές του πρωτοβουλίες ακολούθησαν κι άλλα, εκτινάσσοντας τον διάδοχο του «βασιλιά της Χρυσής Ακτής» στην πρώτη θέση μεταξύ των πλουσιότερων νέων της Αυστραλίας για το 2009. Την επόμενη χρονιά, ο Ρος κατρακύλησε από την εν λόγω λίστα, όχι επειδή έχασε τα… εκατομμύριά του αλλά γιατί αποφάσισε να ενώσει τις επιχειρήσεις του με εκείνες του πατέρα του. Αυτή τη στιγμή η περιουσία των δύο αντρών, σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό «BRW» που δημοσιεύει τους σχετικούς καταλόγους, ξεπερνά το 1,5 δισ. δολάρια και τους καθιστά τους μοναδικούς δισεκατομμυριούχους ομογενείς στην Αυστραλία.

Οπως σημειώνεται στο προφίλ της εταιρίας, ο όμιλος Μακρή περιλαμβάνει εμπορικά κέντρα στην Αδελαΐδα, στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη καθώς επίσης και αμέτρητα άλλα ακίνητα. Στο τελευταίο απόκτημα του ομίλου, το Oracle, ενσωματώνονται δύο σύγχρονοι ουρανοξύστες, που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Χρυσής Ακτής, της πιο κοσμοπολίτικης τουριστικής περιοχής της Αυστραλίας, ενώ η αντικειμενική αξία τους αγγίζει τα 350.000.000 δολάρια. Επίσης, ο όμιλος Μακρή έχει στην κατοχή του το Optus House στην Αδελαΐδα και το Bonnyridge Plaza στα περίχωρα του Σίδνεϊ, ενώ η επιχειρηματική του δραστηριότητα έχει φτάσει μέχρι την Ελλάδα.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους ο 44χρονος Ρος Μακρής παντρεύτηκε την 32χρονη Ολίβια Στράτον, επιβεβαιώνοντας με την επιλογή του τον κανόνα που θέλει πίσω από έναν ισχυρό άνδρα να κρύβεται σχεδόν πάντα μια επιτυχημένη γυναίκα. Στη δική του περίπτωση βεβαίως το άλλο του μισό δεν διαθέτει μόνο εξυπνάδα αλλά και ξεχωριστή ομορφιά. Η εντυπωσιακή εμφάνιση και οι τέλειες αναλογίες της Ολίβια τής χάρισαν τον τίτλο της Μις Αυστραλία 2003, βάζοντάς την μια για πάντα στο «πάνθεον» των ωραιότερων γυναικών της χώρας της.

Εκτός από πρώην εστεμμένη, η 32χρονη καλλονή έχει διαγράψει επιτυχημένη πορεία στα μίντια, ως παρουσιάστρια, ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό τίτλο στη γαστρονομία με εμπειρία 10 και πλέον ετών στον χώρο του φαγητού και του κρασιού. Αυτή ακριβώς η ειδίκευση που έχει λάβει αλλά και τα ιδιαίτερα προσόντα της, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή εμφάνισή της, της έχουν «κολλήσει» τον τιμητικό τίτλο της πρεσβευτού της χώρας της, αφού διαπρέπει σε ό,τι κι αν κάνει. Επιπλέον, η κυρία Μακρή μπορεί να καυχιέται ότι έχει δειπνήσει σε μερικά από τα πιο ονομαστά ρεστοράν του κόσμου και έχει γράψει κριτικές για κορυφαίους χώρους εστίασης και οινοποιητικές μονάδες στην Αυστραλία και την Ευρώπη. Ανάμεσα στα πιο αξιοσημείωτα γαστρονομικά επιτεύγματά της θεωρείται η ίδρυση του πρώτου φεστιβάλ κρασιού της νότιας Αυστραλίας το 2011, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 100 οινοποιοί.

Στην τηλεόραση η όμορφη Ολίβια έχει παρουσιάσει και έχει λάβει μέρος σε διάφορες ταξιδιωτικές εκπομπές και εκπομπές γαστρονομίας, με πιο χαρακτηριστική την εμφάνισή της στην ταξιδιωτική σειρά «Bon Voyage», η οποία προβάλλεται σε 25 ασιατικές χώρες. Τέλος, έχει καταφέρει να πάρει συνεντεύξεις από μερικές από τις πιο ποθητές γυναίκες του πλανήτη, όπως το τοπ μόντελ Μιράντα Κερ, η πρώην τραγουδίστρια των Black Eyed Peas Φέργκι, η βασίλισσα του νεο-μπουρλέσκ, Ντίτα Φον Τιζ, από γνωστούς πολιτικούς, μύθους της γαστρονομίας, καθώς επίσης και από το «πιο πρόστυχο κορίτσι της βιομηχανίας του πορνό», τη Bella Donna.

Ο Ελληνοαυστραλός «βασιλιάς» των Mall

Ο Ρος Μακρής φέρει όνομα «βαρύ» στον χώρο των επιχειρήσεων, καθώς είναι γιος του δισεκατομμυριούχου ομογενούς Κώστα Μακρή ή «Con Makris», όπως τον αποκαλούν στη μακρινή ήπειρο. Η ζωή του αυτοδημιούργητου κροίσου από το Λυγουριό της Επιδαύρου και πρώην προέδρου της Παναχαϊκής θα μπορούσε να εμπνεύσει τη συγγραφή σεναρίου για το Χόλιγουντ, αφού από την απόλυτη ένδεια κατόρθωσε να κατέχει τεράστιο πλούτο. Οπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος, ξεκίνησε από το χωριό του το 1963, σε ηλικία 16 ετών, και έφτασε στη χώρα των ευκαιριών, την Αυστραλία, έχοντας στις αποσκευές του, εκτός από τα λιγοστά προσωπικά του αντικείμενα, την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Αρχισε να εργάζεται σε χυτήρια και, όταν μάζεψε τα πρώτα χρήματα, αγόρασε μια αλυσίδα μαγαζιών fast food. Στη συνέχεια άλλαξε πορεία και από τον χώρο της εστίασης στράφηκε στον κλάδο των ακινήτων. Η έμπνευσή του αποδείχτηκε «χρυσοφόρος», καθώς με τα χρόνια και με πολλή δουλειά κατόρθωσε να φτάσει στην οικονομική κορυφή. Την πρώτη αγορά εμπορικού κέντρου έκανε το 1987 και σήμερα κατέχει μια αυτοκρατορία στον χώρο των ακινήτων. Ανάμεσα στα πολλά «αποκτήματά» του βρισκόταν κάποτε και η Παναχαϊκή, όμως αποφάσισε να παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια. Η Ελλάδα παραμένει μία από τις μεγάλες αγάπες του και την απολαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ταξιδεύοντας με το πολυτελές σκάφος του, το «Ouzo Palace».

Γάμος χλιδή στη Νέα Υόρκη

Ο γάμος της 32χρονης καλλονής και του «χρυσού αγοριού» από την Αδελαΐδα τελέστηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2013, με τα αυστραλιανά μίντια να χαρακτηρίζουν την ένωση του ζευγαριού το «κοσμικό γεγονός της χρονιάς». Η γαμήλια τελετή, η οποία διακρινόταν από διάχυτη πολυτέλεια, έγινε σε στενό κύκλο στη Νέα Υόρκη -που είναι και ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των δυο τους-, ενώ ο μήνας του μέλιτος ήταν κατά τι μεγαλύτερος, αφού διήρκεσε έξι ολόκληρες εβδομάδες! Οπως σημείωναν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η 32χρονη νύφη έλαμπε μέσα στο εντυπωσιακό νυφικό που έφερε την υπογραφή του Paolo Sebastian, ενώ ο γαμπρός φορούσε μαύρο σμόκιν με παπιγιόν. «Οι καμπάνες αντήχησαν σε όλη την περιοχή καθώς διασχίζαμε τον διάδρομο της εκκλησίας» δήλωνε περιχαρής τότε η κυρία Μακρή, συμπληρώνοντας: «Για το “κάτι μπλε”, ο Ρος έραψε σε μια κρυφή ραφή του νυφικού μου μια μπλε κλωστή. Η Νέα Υόρκη, δε, ήταν πανέμορφη»! Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2010 και σχεδίαζε να παντρευτεί στην Αυστραλία, ωστόσο τελικά επέλεξε να κάνει τον γάμο του στην Αμερική. Το ζευγάρι έρανε με ροδοπέταλα η επτάχρονη κόρη του γαμπρού.

Μαρία Μεϊμάρη

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...