Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

Playmobil ο… Τσε, ο Χέντριξ, ο Ηρακλής και ο Ξυλούρης

Ο 39χρονος Κρητικός που έκανε πραγματικό το όνειρο της επτάχρονης αγαπημένης κόρης του

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο Τσε Γκεβάρα, ο μυθικός Ηρακλής, ο Μανώλης Χιώτης και ο Τζίμι Χέντριξ; Ολοι τους έγιναν… playmobil! Την ιδέα σκαρφίστηκε ένα κοριτσάκι που λάτρευε να «ρουφάει» τα παραμύθια με την ελληνική μυθολογία που του αγόραζε ο μπαμπάς του. Κάποια στιγμή ευχήθηκε η Αθηνά, η Ηρα, ο Δίας και ο Ηρακλής να μπορούσαν να «ζωντανέψουν» μέσω των playmobil με τα οποία ήταν γεμάτο το παιδικό της δωμάτιο. Η επιθυμία της έγινε αμέσως πράξη, αφού ο πατέρας της Στέλιος Μυλωνάς, που επίσης είναι λάτρης της μυθολογίας, της ιστορίας και των playmobil, βρήκε τον τρόπο να κάνει τους ήρωες φιγούρες αποκλειστικά με τα υλικά της διάσημης γερμανικής σειράς παιχνιδιών. 

Οι φιγούρες του κ. Μυλωνά είναι εμπνευσμένες από ιστορικές στιγμές της Ελλάδας και του εξωτερικού, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία και τέχνη, με ιδιαίτερο ρόλο να έχει ο τόπος καταγωγής του, η Κρήτη.

Εκατό άλμπουμ

Ο 39χρονος και τα playmobil του έχουν αποκτήσει μεγάλο φαν κλαμπ (κυρίως Κρητικούς) και δεν αποκλείεται να δούμε και έκθεση με τις δημιουργίες του, ενώ μόνο στο facebook περιλαμβάνονται περίπου 100 άλμπουμ με σχετικές φωτογραφίες. Εξάλλου το τελευταίο διάστημα στους προσωπικούς λογαριασμούς πολλών Κρητικών στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν φωτογραφίες του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Νίκου Ξυλούρη.

«Ολα ξεκίνησαν από την κόρη μου, η οποία εντυπωσιασμένη από τη μυθολογία που της διάβαζα, ευχήθηκε να υπήρχαν σε playmobil ο Ηρακλής και κάποιοι θεοί του Ολύμπου» είπε στην «Espresso» ο κ. Μυλωνάς, ο οποίος ζει με την οικογένειά του στην Αθήνα, και πρόσθεσε: «Η κόρη μου σήμερα είναι επτά ετών. Οταν ήταν μικρότερη, επειδή δεν τη στείλαμε προνήπιο, έπρεπε κάπως να την απασχολούμε. Ετσι αρχίσαμε οι δυο μας να διαβάζουμε παραμύθια και κυρίως μυθολογία. Η απορία της ήταν γιατί δεν υπήρχε, για παράδειγμα, ο Ηρακλής που της είχε κάνει εντύπωση σε playmobil, παρά μόνο στρατιώτες και πειρατές. Επειδή κι εγώ από μικρός ήμουν λάτρης της Ιστορίας και των playmobil και πάντα ήθελα να έχω σε φιγούρες τους αρχαίους Ελληνες, τους 12 θεούς κ.λπ., κάθισα ένα απόγευμα που η μικρή είχε πάει σε μία φίλη της και ανακατασκεύασα κάποια από αυτά μετατρέποντάς τα σε δύο θεές: την Αθηνά και την Αφροδίτη. Οταν επέστρεψε σπίτι και τα είδε, ξετρελάθηκε και έπαιζε ώρες με αυτά. Αν και ξεκίνησα με ήρωες της μυθολογίας, στη συνέχεια έφτιαξα διάφορες φιγούρες».

Οι δημιουργίες

Η έμπνευση που ο 39χρονος αντλεί από την Κρήτη είναι εμφανής και όλες οι κρητικές δημιουργίες του εντάσσονται σε μία γενικότερη συλλογή φιγούρων με τον τίτλο «Κρήτες»: «Η αλήθεια είναι ότι οι Κρητικοί μου, ιδιαίτερα η φιγούρα του Νίκου Ξυλούρη -του Ψαρονίκου, όπως τον λέει και η κόρη μου- έδωσε την ώθηση στη σελίδα να γίνει γνωστότερη. Ομολογώ πως η συγκεκριμένη φιγούρα ήταν πολύ πετυχημένη και αφού είναι από τους πιο αγαπητούς τραγουδιστές της Κρήτης, έκανε σε χρόνο μηδέν τον γύρο του διαδικτύου».

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...