Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αρχιφύλακας νεκρός με δύο μαχαιριές

Συγκλονίζει την Ανδραβίδα η άγρια δολοφονία του 35χρονου από έναν 30χρονο Τσιγγάνο διαρρήκτη

Εφυγε ξαφνικά και άδικα, δίχως να προλάβει να αποχαιρετήσει τους μικρούς γιους του, τη σύζυγό του, τους γονείς του… Ο 35χρονος αστυνομικός Βασίλης Μαρτζάκλης από την Ανδραβίδα Ηλείας άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο της οδού Παναγιώτη Παύλου όπου έπεσε αιμόφυρτος, λίγα λεπτά μετά τις δύο μαχαιριές που δέχτηκε από σεσημασμένο διαρρήκτη, τον οποίο προσπάθησε να καταδιώξει, αν και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Ηταν 11.25 το βράδυ της Κυριακής, όταν ο αρχιφύλακας μαζί με έναν συνομήλικο φίλο του επέστρεφε στην Ανδραβίδα από τα Λεχαινά όπου βρισκόταν σε προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού του Ανδρέα Κορομηλά, στον οποίο το άτυχο παλικάρι ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Λίγα μέτρα πριν από το σπίτι του είδε έναν διαρρήκτη να προσπαθεί να διαρρήξει την πόρτα ενός σπιτιού, ενώ είχε ήδη τραυματίσει τον γείτονα και φίλο του. Ο τελευταίος και η γυναίκα του, βλέποντας τον αστυνομικό να κινείται προς το μέρος τους, προσπάθησαν να του πουν ότι ο δράστης κρατούσε μαχαίρι, αλλά δεν πρόλαβαν.

Ο αδίστακτος 30χρονος Αθίγγανος μαχαίρωσε μία φορά τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στην αριστερή πλευρά του θώρακα τραυματίζοντάς τον ελαφρά και στη συνέχεια τον 35χρονο αστυνομικό δύο φορές στην αριστερή ωμοπλάτη. Ο 35χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος όπου άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Δίπλα στο θύμα έσπευσαν φίλοι, γείτονες και συνάδελφοι να τον βοηθήσουν, αλλά ήταν αργά. Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όμως οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς τον θάνατό του.

Ανθρωποκυνηγητό

Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δολοφόνου και λίγο αργότερα προσήχθη από τοπικό καταυλισμό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου ως ύποπτος ο 30χρονος Αθίγγανος. Τα ματωμένα ρούχα που φορούσε σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την εξέτασή του επιβεβαίωναν ότι είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας. Ο ίδιος ομολόγησε τελικά την πράξη του, ενώ προέκυψε ότι είχε απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές για ληστείες και κλοπές και μάλιστα είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα. Από την έρευνα επίσης αποκαλύφθηκε ότι το Σάββατο είχε κάνει μία ακόμη διάρρηξη στην Ανδραβίδα, αφαιρώντας κοσμήματα από το σπίτι μιας 34χρονης, τα οποία βρέθηκαν πάνω του.

Οι έρευνες συνεχίζονται ώστε να εντοπιστεί το μαχαίρι με το οποίο έκοψε το νήμα της ζωής του Βασίλη Μαρτζάκλη, το οποίο ο δράστης ισχυρίστηκε ότι πέταξε σε αγροτική περιοχή κοντά στο σημείο του φονικού.

Σπαραγμός στην κηδεία του Βασίλη

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του αστυνομικού χθες το απόγευμα στην Ανδραβίδα, με τη σύζυγό του Ανθή να αναλύεται σε λυγμούς και να σπαράζει μπροστά στο συγκινημένο πλήθος που πήγε για να πει το τελευταίο «αντίο» στο άτυχο παλικάρι. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και τα παιδιά του που έδειχναν συντετριμμένοι, δίχως να μπορούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν ποτέ πια τον πολυαγαπημένο τους άνθρωπο.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας έδωσε εντολή να κυματίζουν οι σημαίες μεσίστιες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες: «Η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί τον θάνατο ενός ακόμη αστυνομικού, του 35χρονου αρχιφύλακα Βασιλείου Μαρτζάκλη, πατέρα δύο παιδιών, που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, εκτός υπηρεσίας, αλλά εν ώρα καθήκοντος προς την κοινωνία».

Ο Μαρίνος Αχτύπης, αντιπρόσωπος των αστυνομικών του νομού Ηλείας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, έκανε λόγο για ένα εξαίρετο, χαμογελαστό παιδί, που δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα, έναν τέλειο αστυνομικό, έναν άνθρωπο-διαμάντι.

Πατέρας δύο αγοριών και λάτρης του ποδοσφαίρου

Ο άτυχος Βασίλης Μαρτζάκλης, που ήταν πατέρας δύο αγοριών, υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου και όπως λένε όλοι, ήταν ένα παιδί με χρυσή καρδιά, όλο χαμόγελο, που όλοι εκτιμούσαν. Ο 35χρονος αστυνομικός αγαπούσε τη ζωή και τον αθλητισμό, ενώ το πάθος του ήταν το ποδόσφαιρο με το οποίο ασχολιόταν εντατικά παίζοντας ο ίδιος και διδάσκοντας τα μυστικά της μπάλας στα μικρά παιδιά της ακαδημίας της Δάφνης Ανδραβίδας. Ανθρωπος δραστήριος, είχε βάλει υποψηφιότητα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με την παράταξη του Ανδρέα Κορομηλά «Ενας δήμος, ένα μέλλον». Συγκινητικά είναι τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα φίλων, συναδέλφων και μαθητών του στο facebook.

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...