Καθηγητής μεταφράζει την… εξωγήινη γλώσσα

Eφτιαξε πρόγραμμα που θα μπορεί να την αποκωδικοποιεί

Ενα κι ένα κάνουν… όλο το λεξιλόγιο των εξωγήινων! Βρετανός καθηγητής Πληροφορικής και Δημιουργικών Τεχνολογιών δηλώνει μετά βεβαιότητας ότι ο δρόμος για την κατανόηση της γλώσσας των εξωγήινων δεν περνάει μέσα από τα λεξικά, αλλά μέσα από τα μαθηματικά.

Δημιουργώντας αλγόριθμους που αναλύουν τις υπάρχουσες γλώσσες στον πλανήτη μας, ο δρ Τζον Ελιοτ πιστεύει ότι μια μέρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το σύστημά του για να αποκρυπτογραφήσει και κάποιο εξωγήινο μήνυμα. Ο Βρετανός επιστήμονας, με σπουδές στην τεχνητή νοημοσύνη και την αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης, ειδικεύτηκε στην επεξεργασία της φυσικής γλώσσας. «Στόχος μου ήταν να κατανοήσω τη δομή της γλώσσας, έτσι ώστε να την κατανοήσει και ένας υπολογιστής» εξηγεί ο δρ Ελιοτ.

Μελέτησε λεπτομερώς εξήντα διαφορετικές γλώσσες και αφού ανέλυσε τη δομή και τη συχνότητα συγκεκριμένων λέξεων, δημιούργησε αλγόριθμους που όταν τους εφάρμοσε σε διαφορετικές γλώσσες, αποκαλύφθηκαν οι ομοιότητές τους.

«Με τον τρόπο αυτό κατάφερα να δημιουργήσω μια εικόνα της κοινής δομής της ανθρώπινης γλώσσας» λέει ο Βρετανός επιστήμονας, υποστηρίζοντας ότι οι ήχοι, οι λέξεις και τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται στους διάφορους πολιτισμούς αποτελούν ουσιαστικά μια συγκάλυψη της υποκείμενης κοινής δομής που υπάρχει σε όλες τις γλώσσες.

«Ετσι λοιπόν, αν κάποια μέρα λάβουμε ένα εξωγήινο μήνυμα, θα πρέπει απλώς να το αναλύσουμε μέσω του ίδιου προγράμματος για να βρούμε τη δομή του και, αν φέρει κάποια πληροφορία, να την αποκωδικοποιήσουμε» καταλήγει ο δρ Ελιοτ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ