Ουρά έκαναν οι… πελάτες φοιτητές!

Τουλάχιστον 1.200 τα άτομα που ήταν στη λίστα του κυκλώματος που πουλούσε κατά παραγγελία μέσω facebook πανεπιστημιακές εργασίες και θυσαύριζε

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 47χρονο απατεώνα, ο οποίος είχε θησαυρίσει πουλώντας -μέσω facebook- πανεπιστημιακές εργασίες κατά παραγγελία και με το αζημίωτο. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψαν στα ηλεκτρονικά αρχεία του 47χρονου -εκτός από τα 200 ονόματα φοιτητών που πήραν πτυχίο με αγορασμένες εργασίες- ένα νέο πελατολόγιο με 1.000 περίπου άτομα, τα οποία είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη σύνταξη εργασίας, είτε για διπλωματική είτε για master ή ακόμη και μεταπτυχιακή! Μάλιστα, είχαν πληρώσει ήδη μια προκαταβολή, ώστε να ξεκινήσουν οι συνεργάτες του 47χρονου την έρευνα και τη σύνταξη της εργασίας.

Από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμάται πως ο 47χρονος και οι συνεργάτες του είχαν θησαυρίσει από την πώληση πανεπιστημιακών εργασιών μέσω facebook, ενώ θεωρούν πως τα κέρδη του απατεώνα είναι δυνατόν να ανέρχονται στα 3.000.000 ευρώ! Αλλωστε, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του κατηγορουμένου βρέθηκαν δύο τραπεζικοί λογαριασμοί με καθημερινή κίνηση λόγω καταθέσεων τρίτων, με αποτέλεσμα να ζητηθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η άρση απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών του 47χρονου, προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές ποσό που αποκόμισαν ο ίδιος και οι συνεργάτες του από την παράνομη δραστηριότητα.

Μάλιστα, στη συνέχεια των ερευνών θα εμπλακεί και το ΣΔΟΕ, καθώς φαίνεται πως η αρμόδια ΔΟΥ δεν είχε γνώση αυτών των ποσών, αφού ο κατηγορούμενος δεν έκοβε βέβαια… αποδείξεις στους φοιτητές που αγόραζαν την εργασία. Σύμφωνα με τον «τιμοκατάλογο» του απατεώνα, οι εργασίες, ανάλογα με το εύρος και τον βαθμό δυσκολίας, κόστιζαν στους πελάτες του κυκλώματος από 200 έως και 10.000 ευρώ η μία! Πάντως, το νέο αρχείο που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στην κατοχή του 47χρονου θα διερευνηθεί ενδελεχώς και βέβαια μετά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών όλα αυτά θα ενσωματωθούν στη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Από την έως τώρα διερεύνηση των στοιχείων που βρέθηκαν στους υπολογιστές του 47χρονου και κυρίως από το αναλυτικό πελατολόγιο που κρατούσε, έχουν ήδη προκύψει ονόματα φοιτητών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι οποίοι είχαν αγοράσει την εργασία τους από τον απατεώνα και μάλιστα είχαν πάρει πτυχίο, χωρίς οι ίδιοι να κοπιάσουν καθόλου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», αυτά τα πρώτα ονόματα που προέκυψαν από την έρευνα έχουν ήδη διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση. Τώρα αναμένεται να ενημερωθούν οι πρυτανείες στα ΑΕΙ όπου σπούδασαν οι φοιτητές που αγόρασαν τις εργασίες τους, ώστε να προβούν ακόμη και σε αφαίρεση πτυχίων!

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ