Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

«Βασιλιάς» χωρίς θρόνο

Ο Μέσι ανανέωσε το συμβόλαιό του με 20.000.000 € ετησίως, αλλά έχασε το πρωτάθλημα (στο Καμπ Νόου) από την Ατλέτικο

Η ανανέωση του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα έκανε την Παρασκευή τον γύρο του κόσμου. Ενα 24ωρο αργότερα η τραγική εμφάνισή του στον «τελικό» του ισπανικού πρωταθλήματος τον έβαλε στη δίνη του κυκλώνα. Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο (άφησε πίσω του Κριστιάνο Ρονάλντο και Ιμπραΐμοβιτς) με τα 20.000.000 ευρώ ετησίως που θα παίρνει πλέον από την ομάδα της Καταλονίας. Ομως, στο φινάλε της Πριμέρα Ντιβιζιόν οι «μάγκες» του Ντιέγκο Σιμεόνε του πήραν (πανάξια) το στέμμα! Οι βασιλικές αποδοχές του Αργεντινού δεν έκαναν τη διαφορά στο τερέν του Καμπ Νόου το βράδυ του Σαββάτου. Η ψυχωμένη Ατλέτικο πήρε το αποτέλεσμα (1-1) που ήθελε, και μάλιστα χάνοντας με τραυματισμούς τους Ντιέγκο Κόστα και Αρντά Τουράν, και πανηγύρισε τον τίτλο μέσα στο σπίτι των «μπλαουγκράνα»! Σε καμία στιγμή του πιο καθοριστικού παιχνιδιού της χρονιάς ο Μέσι δεν δικαιολόγησε στο γήπεδο το… μεροκάματο των 57.000 ευρώ! Τόσα χρήματα αναλογούν σε κάθε 24ωρο της παρουσίας του στην Μπαρτσελόνα. Ή, αν το δούμε ανά μήνα, ο 26χρονος άσος θα βάζει στον λογαριασμό του το εξωπραγματικό (για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα) ποσό των 1.700.000 ευρώ! Και φυσικά, σε αυτά τα χρήματα δεν υπολογίζονται οι άλλες χορηγικές συμφωνίες που έχει συνάψει ή θα κάνει από δω και στο εξής ο Αργεντινός σούπερ σταρ.

Σκληρή κριτική

Ασφαλώς τα χρήματα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία κι αυτό επιβεβαιώθηκε το βράδυ του Σαββάτου μετά το τέλος του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο. Ο Λιονέλ Μέσι έμεινε στη σκιά του καλού του εαυτού και δέχτηκε πολύ σκληρή κριτική τόσο για την απόδοσή του στον «τελικό» του ισπανικού πρωταθλήματος όσο και για την ενέργειά του στο τέλος της αναμέτρησης να μην πάει να συγχαρεί τους πρωταθλητές. Στο παιχνίδι ήταν σχεδόν «εξαφανισμένος». Εκτός από την ασίστ που έκανε στο γκολ του Αλέξις Σάντσες (η ισοφάριση έγινε από τον Ντιέγκο Γοδίν), τίποτε άλλο στο τερέν δεν θύμιζε τον παίκτη που όλοι θαύμασαν στο παρελθόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε μόλις ένα σουτ και ένα κερδισμένο φάουλ. Τα σχόλια των ισπανικών ΜΜΕ εστίασαν στην άσχημη εμφάνιση του Μέσι, ο οποίος τα άκουσε και από την εξέδρα μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ακόμη και η δήλωση παραίτησης του Τάτα Μαρτίνο πέρασε σε δεύτερη μοίρα…

Το πάρτι στη Μαδρίτη

Οι «ροχιμπλάνκος» αναδείχτηκαν πρωταθλητές κι έτσι έσπασαν το «δίπολο» Ρεάλ – Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά μετά τον τίτλο της Βαλένθια τη σεζόν 2003-04. Η Μαδρίτη (όχι ολόκληρη βέβαια!) πανηγύρισε έξαλλα τον τίτλο, ενώ οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε γιόρτασαν με μέτρο, αφού ακολουθεί ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ με τη συμπολίτισσα Ρεάλ. Πάντως, οι οπαδοί της Ατλέτικο πανηγύρισαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του πρωταθλήματος (έπειτα από 18 χρόνια). Με τη λήξη του αγώνα ξεχύθηκαν σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας και έστησαν ένα μεγάλο πάρτι. «Πάντα είχα πίστη στους παίκτες μου και αυτό μας οδήγησε σε μία από τις σημαντικότερες μέρες της ιστορίας της Ατλέτικο. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι νιώθω» τόνισε ο τεχνικός των «ροχιμπλάνκος». Επιβράβευση των κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς χαρακτήρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο «χρυσός» σκόρερ του προχθεσινού παιχνιδιού Ντιέγκο Γοδίν.

Υπάρχουν όμως και τα άσχημα νέα για την Ατλέτικο. Δύο εβδομάδες μένει εκτός ο στράικερ Ντιέγκο Κόστα (άρα χάνει τον τελικό), ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι και ο Τούρκος μέσος Αρντά Τουράν.

Χρήστος Τέλιος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...