Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το… χρίσμα στην Ντενίση θα έδινε η Γερονικολού, αν παντρευόταν τον Τσιμιτσέλη

«Η Μιμή είναι πολύ φίλη μας, κάνουμε και παρέα,...

Θυμαρίσιο μέλι 24 καρατίων από πρώην τερματοφύλακα

Ο Γ. Καρυπίδης και η σύζυγός του άνοιξαν βιολογική φάρμα και τα προϊόντα τους έφτασαν μέχρι τα Harrods του Λονδίνου!

Από τις ακαδημίες της Τότεναμ, τα «δεύτερα» της Λίβερπουλ και τα γήπεδα του μακρινού Ροστόφ, στη Ρωσία, βρέθηκε στη Χαλκίδα να φτιάχνει θυμαρίσιο μέλι… 24 καρατίων! Ο πρώην τερματοφύλακας και λογιστής Γιάννης Καρυπίδης κρέμασε τα παπούτσια του ποδοσφαιριστή, πέταξε τα λογιστικά βιβλία και σήμερα διαθέτει μαζί με τη σύζυγό του μια βιολογική φάρμα που δραστηριοποιείται στην παραγωγή αρωματικών φυτών και τελευταία μελιού με φύλλα βρώσιμου χρυσού, το οποίο έφτασε μέχρι στα ράφια του Harrods, στο Λονδίνο!

Ο 32χρονος Γιάννης Καρυπίδης και η σύζυγός του Στέβη Θεοδώρου είναι από τα ζευγάρια που κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, επιτυγχάνοντας το προσωπικό τους «success story». Ο Γιάννης Καρυπίδης από την Αναγέννηση Σερρών σπούδασε λογιστική, ενώ για αρκετά χρόνια διέπρεψε και κάτω από τα δοκάρια ως τερματοφύλακας. Εχει περάσει από τις ακαδημίες των U17 της Τότεναμ και τη «δεύτερη» ομάδα της Λίβερπουλ, αγωνίστηκε στα γήπεδα της Καλλιθέας και του Πανσερραϊκού αλλά και στο μακρινό Ροστόφ, ως μεταγραφή από τον τότε ιδιοκτήτη της ομάδας Ιβάν Σαββίδη.

Ο παππούς της Στέβης 

Από την άλλη, η Στέβη είναι νηπιαγωγός και ήταν ένα βήμα προτού πάει στο Λονδίνο για να κάνει μεταπτυχιακό στο Kingston. Ομως, «ξύπνησε» μέσα της το… γονίδιο του παππού της (ο οποίος ήταν μελισσοκόμος) και αποφάσισε να στραφεί στον πρωτογενή τομέα, δημιουργώντας μαζί με τον σύζυγό της την εταιρία Stayia, από τα αρχικά των ονομάτων τους («Sta» από Σταυρούλα και «Yia» από Γιάννης).

Σήμερα τα προϊόντα τους τα βρίσκει κανείς στα πιο ακριβά ντελικατέσεν της Ευρώπης. Ειδικά η τελευταία καινοτομία της εταιρίας, το μέλι Vasilissa με βρώσιμα φύλλα χρυσού, προσφέρεται και ως δώρο υψηλού πρεστίζ από μερικές από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες αλλά και από μια ελβετική τράπεζα! Το «νέκταρ των θεών» είχε τέτοια επιτυχία που κέρδισε μία θέση στα ράφια των ονομαστών καταστημάτων Harrods στο Λονδίνο, ενώ αρκετά μεγάλη είναι η ζήτηση και από τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, που επιζητούν να εντυπωσιάσουν με το «χρυσό μέλι» τους VIP πελάτες τους.

Οπως λέει στην «Espresso» o Γιάννης Καρυπίδης, η αρχική πρόθεση τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του ήταν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα. Σύντομα όμως το όνειρό τους πήρε συγκεκριμένη μορφή και αποφάσισαν να εντρυφήσουν στη μελισσοκομία και τα αρωματικά φυτά. Πρόσφατα, σε έναν γάμο, δοκίμασαν αφρώδη οίνο με φύλλα χρυσού και η ιδέα δεν άργησε να τους έρθει:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Το 70% εξάγεται σε ένα δίκτυο καταστημάτων στο εξωτερικό. Στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και αλλού. Ομως υπάρχουν και μεμονωμένοι πελάτες που μας ζητάνε να τους στείλουμε τα προϊόντα μας» λέει στην «Espresso» ο Γιάννης Καρυπίδης, προσθέτοντας ότι επόμενος στόχος τους είναι η δημιουργία ενός συσκευαστηρίου, του πρώτου στη Χαλκίδα, όπου θα γίνεται η συσκευασία και η τυποποίηση των προϊόντων.

«Δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχώς θέλουμε το καλύτερο για την επιχείρηση και ήδη έχουμε σκεφτεί στα τέλη Ιουνίου να λανσάρουμε δύο καινούργιες, καινοτόμες προσμείξεις σε ό,τι αφορά το μέλι. Απώτερος σκοπός μας είναι να ασχοληθούμε με το παστέλι, αλλά προς το παρόν έχουμε ήδη πολλά στο κεφάλι μας» τονίζει ο 32χρονος επιχειρηματίας.

Το ίδιο δυναμικός είναι και ο ρόλος της Στέβης Θεοδώρου στην εταιρία, η οποία δεν διστάζει να φορέσει τη στολή του μελισσοκόμου και να μαζέψει η ίδια το μέλι.

«Κάποιες φορές πηγαίνει στα μελίσσια με το κοντομάνικο και δεν βάζει ούτε καν μάσκα! Είναι το “αφεντικό”, από τον τομέα της παραγωγής μέχρι την τελική μορφή του προϊόντος» λέει ο Γιάννης καμαρώνοντας για τη σύζυγό του.

H «Vasilissa» με τις «χρυσές» της ιδιότητες

Οπως μας πληροφορεί στο τέλος ο Γιάννης Καρυπίδης, κάθε χρόνο εξάγονται περίπου 6.000 βαζάκια με «μέλι 24 καρατίων», ενώ η τιμή λιανικής για τη συσκευασία των 250 γραμμαρίων κυμαίνεται από τα 35 έως τα 50 ευρώ, ανάλογα με το κατάστημα και τη χώρα διάθεσης. Οσο ακριβό και αν είναι όμως το συγκεκριμένο μέλι, άλλο τόσο ωφέλιμο είναι για τον οργανισμό. Οπως εξηγεί ο ίδιος: «Εκτός από ωραία εμφάνιση, το μέλι με βρώσιμα φύλλα χρυσού διαθέτει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων και είναι “συλλέκτης” μικροβίων και δηλητηρίων» υπογραμμίζει ο 32χρονος.

Εκτός από μέλι με φύλλα χρυσού, το ζευγάρι παράγει αρωματικά φυτά και μέλι σε συνδυασμό με βασιλικό πολτό, μαστίχα Χίου, ξύλο κανέλας, λεβάντα, θιβετιανό γκότζι μπέρι και καυτερή κόκκινη πιπεριά. Η εταιρία, που τον Μάιο έκλεισε δύο χρόνια ζωής, διακρίθηκε ανάμεσα σε 2.000 άλλες και αναδείχθηκε στην τριάδα των νικητών στον διαδικτυακό διαγωνισμό μεγάλης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

Μαρία Μεϊμάρη 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...