Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

Η ΕΠΟ μαδάει την… τουλίπα

Ακλόνητο φαβορί ο Ολλανδός προπονητής Μάρτιν Γιολ για τον πάγκο της εθνικής ομάδας

Ολλανδική φινέτσα με την υπογραφή του Μάρτιν Γιολ θα έχει ο πάγκος της εθνικής ομάδας τα επόμενα δύο χρόνια. Η διοίκηση της ΕΠΟ βρίσκεται στην τελική φάση της αναζήτησης νέου προπονητή, έπειτα από την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κλήρος θα πέσει στον 58χρονο πρώην τεχνικό της Φούλαμ, που είναι άνεργος από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε έλυσε τη συνεργασία του με την αγγλική ομάδα. Τις τελευταίες μέρες οι συζητήσεις των δύο πλευρών έχουν πυκνώσει και η επίτευξη κοινής συνισταμένης που θα τις οδηγήσει στην τελική συμφωνία είναι πολύ κοντά.

Ο Γιολ, που έχει πλούσια θητεία στους πάγκους ευρωπαϊκών συλλόγων και πρώτη φορά στην καριέρα του ετοιμάζεται να αναλάβει τον πάγκο μιας εθνικής Ομάδας, έριξε νερό στο κρασί του ως προς το ύψος των αποδοχών του, που κυμαίνονται πλέον πολύ κοντά στις δυνατότητες της ελληνικής ομοσπονδίας (650.000 ευρώ τον χρόνο). Ετσι, σε συνδυασμό με το (πιο) πλούσιο βιογραφικό του συγκριτικά με τους υπόλοιπους διεκδικητές του πάγκου, οι πιθανότητες να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αυξήθηκαν σε τέτοιο βαθμό που να θεωρείται σχεδόν βέβαιη η πρόσληψή του.

Συνάντηση

Την περασμένη εβδομάδα πάντως ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Σαρρής είχε συνάντηση με τον (επίσης) Ολλανδό Φαν Ντε Μπρομ, που έχει δουλέψει την τελευταία τετραετία σε ομάδες της χώρας του (Ντε Χαγκ, Φίτεσε, Αντερλεχτ), αλλά έχει μικρότερη εμπειρία από τον Γιολ. Η περίπτωση του Ιταλού Μάρκο Ταρντέλι, που αρχικά ήταν το φαβορί, δείχνει να απομακρύνεται, γιατί δεν έχει καθόλου παραστάσεις ως πρώτος προπονητής και εκφράζονται αμφιβολίες για το αν είναι σε θέση να διαχειριστεί τον πάγκο μιας (πολύ ανταγωνιστικής) εθνικής ομάδας, όπως είναι η Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι το τέλος του μήνα η ΕΠΟ θα ανακοινώσει τον νέο προπονητή της Εθνικής, ο οποίος θα ταξιδέψει στη Βραζιλία για να παρακολουθήσει από κοντά το Μουντιάλ. Ετσι, όταν πιάσει δουλειά, θα γνωρίζει καλά το έμψυχο δυναμικό που θα διαχειριστεί, εν όψει της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016, που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο.

Παύλος Κατώνης

Η ευχή του Οτο για το Μουντιάλ

Την ευχή του στην Ελλάδα εν όψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου έδωσε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Οτο Ρεχάγκελ (φωτό) σε συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες από τη Novasports. «Ελπίζω οι οπαδοί να δείξουν εξίσου μεγάλο ενθουσιασμό όταν παίξει η ομάδα στη Βραζιλία. Να τη στηρίξετε, όπως το 2004. Εύχομαι στους Ελληνες καλή τύχη», ενώ από τους παίκτες που συνεργάστηκε τόνισε ότι ξεχώρισε τους Δέλλα και Καραγκούνη. «Ο “Κολοσσός της Ρόδου” αποτελούσε εγγύηση ότι όποιος είναι πίσω του δεν κινδυνεύει. Αν δεν βάλουμε γκολ, συνεχίζουμε. Αν πήγαινε καλά στην αρχή, τίποτα δεν τον σταματούσε. Ο Καραγκούνης είχε απίστευτο πάθος για την επιτυχία. Πίστευε περισσότερο από εμάς ότι μπορούμε να νικήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.
Χθες συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η προετοιμασία των εφτά διεθνών (Μανιάτης, Μανωλάς, Σάμαρης, Χολέμπας, Καραγκούνης, Σαμαράς, Μήτρογλου) στον Αγιο Κοσμά.
* Στη λίστα του Λεονάρντο Ζαρντίμ για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας βρίσκεται ο Ορέστης Καρνέζης, ως υποψήφιος αντικαταστάτης του Ρουί Πατρίσιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...