Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Το… ιερό δισκοπότηρο

Οι «αιώνιοι» συγκρούονται απόψε στον πρώτο τελικό με στόχο να κατακτήσουν την πολυπόθητη κούπα

Τζάμπολ στη μάχη των «αιωνίων» απόψε στο ΟΑΚΑ (22.00, ΝΕΡΙΤ), στην πρώτη αναμέτρηση της σειράς των τελικών της Α1. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρίσκονται αντιμέτωποι για ένατη σερί φορά (και για 14η στα χρονικά), με στόχο -τι άλλο;- την κατάκτηση του τροπαίου. Σε μια χρονιά μάλιστα που δεν υπήρξε και συμμετοχή στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, το πρωτάθλημα φαντάζει ως ο ιδανικότερος επίλογος.

«Ξεκινάει μία δύσκολη σειρά για εμάς, ο στόχος όπως πάντα το πρωτάθλημα. Οδηγός μας είναι τα ευρωπαϊκά ματς. Πρέπει να δώσεις τα πάντα για να φτάσεις εκεί που θέλεις, κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τους τίτλους» ήταν το σχόλιο του Φραγκίσκου Αλβέρτη στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τους τελικούς, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα από την πλευρά του να επισημαίνει: «Το πλεονέκτημα της έδρας είναι πολύ σημαντικό πάντα. Το να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ δεν είναι εύκολο. Αντίθετα είναι δύσκολο, σε συνδυασμό με την ποιότητα του Παναθηναϊκού. Οι πρωταγωνιστές όμως είναι οι παίκτες κι αυτοί θα πάρουν τις αποφάσεις μέσα στο παρκέ».

Χωρίς επεισόδια

Στο αβαντάζ έδρας στάθηκε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης: «Ξεκινάω με μία ευχή: Να γίνουν καλά παιχνίδια, χωρίς επεισόδια και ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο. Το πλεονέκτημα της έδρας είναι ένα “συν”, αλλά αυτό δεν δείχνει τίποτα. Πρέπει να το αποδείξουμε στο παρκέ ότι είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι υπάρχει θέληση και πάθος από τις δύο ομάδες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε ακόμη έναν τίτλο».

Ο Βασίλης Σπανούλης δέχτηκε τη συνήθη ερώτηση σχετικά με το γεγονός ότι οι άμυνες προσαρμόζονται πάντα στο παιχνίδι του. «Να ευχηθούμε να γίνουν καλά ματς χωρίς ακρότητες και να κερδίσει ο καλύτερος. Ετσι πρέπει να γίνεται. Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ, όχι ατομικό. Δεν είναι εύκολο να εστιάζουν όλοι πάνω σου, αλλά καλούμαι να το αντιμετωπίσω και να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Οταν η συζήτηση πήγε στα επεισόδια και στην επικινδυνότητα των αναμετρήσεων, τόσο οι δύο προπονητές όσο και οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν ότι οι μοναδικοί πρωταγωνιστές στα ματς θα πρέπει να είναι οι παίκτες και κανείς άλλος.

«Το γόητρο της τρίτης θέσης»

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μίλησαν και οι προπονητές των Πανιωνίου και ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες θα κονταροχτυπηθούν για την τρίτη θέση, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο για λογαριασμό των «κυανερύθρων» (που έχουν πλεονέκτημα έδρας) να επισημαίνει: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βρισκόμαστε εδώ για άλλη μία χρονιά. Καλούμαστε να υπερασπιστούμε την τρίτη θέση αντιμετωπίζοντας μια πολύ καλή ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ. Μένει η τελευταία στροφή του μαραθωνίου για να τερματίσουμε όσο καλύτερα». Στην αντίπερα όχθη ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε: «Είναι μόνο για το γόητρο η τρίτη θέση. Και να μη γίνονταν αυτοί οι αγώνες, δεν θα επηρέαζε το πρωτάθλημα. Ο Πανιώνιος είναι δυνατός, συγκροτημένος. Με εξιτάρει ο τρόπος που παίζει, οι παίκτες του προσπαθούν πολύ και είναι κάτι που δεν το βλέπεις σε όλες τις ομάδες. Εχουμε όμως τις δυνατότητες να σπάσουμε την έδρα του και να βγούμε τρίτοι».

Παύλος Κατώνης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...