Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βίος και δημαρχία για δύο εκκεντρικούς stars

Οι «στιγμές» στη ζωή του Ψινάκη και του Γκλέτσου

Δήμαρχοι με την πρώτη κι οι δυο τους. Ο Ηλίας Ψινάκης και ο Απόστολος Γκλέτσος. Με ποσοστά σαρωτικά, 53,55% ο πρώτος και 65,7% ο δεύτερος. Και οι δυο τους από τον χώρο της σοουμπίζ, με προφίλ που δεν σηκώνει μεσοβέζικες στάσεις: ή τους λατρεύεις ή τους απορρίπτεις εντελώς. Και εδώ τελειώνουν τα κοινά των δύο αντρών, που συναντήθηκαν πρώτη φορά σε ένα σίριαλ, 20 χρόνια πριν, ο ένας ως πρωταγωνιστής και ο άλλος ως σεναριογράφος!

Ο Ηλίας, μπον βιβέρ, γόνος πάμπλουτης φαμίλιας και glamorous επαναστάτης που έκανε την πάμπλουτη οικογένειά του να τον αποκληρώσει, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί του και συνέχισε την πορεία του, δεν χρειάζεται μάνατζερ. Μανατζάρει ο ίδιος τον εαυτό του με περισσή επιτυχία. Δεν χρειάζεται ούτε στιλίστα, ούτε σύμβουλο επικοινωνίας – είναι μια ομάδα μόνος του. Με όπλα το χιούμορ, τον αυτοσαρκασμό και τη δυναμική άποψη, που δεν φοβάται να τη δηλώσει έξω από τα δόντια με όποιο κόστος, ο «Marathon man», όπως τον αποκαλούν τελευταία, έκανε μέχρι και λίφτινγκ on camera για ρεπορτάζ σε αντρικό περιοδικό.

Ο Απόστολος, παιδί στρατιωτικής οικογένειας και έτοιμος πάντα για καβγά, στον γάμο του ρίχνει με καραμπίνα, δέρνει παραβατικούς συνεργάτες και εργολάβους που του προτείνουν μίζα και χαρακτηρίζει τον εαυτό του «βλαχοδήμαρχο». Την εποχή που ανακοινώνει πρώτη φορά την υποψηφιότητά του για τη Στυλίδα δίνει συνέντευξη και παραδέχεται ότι στα 35 του πέρασε κρίση μέσης ηλικίας και ότι κάποια στιγμή καβάλησε το καλάμι. Θέλει να δείχνει ειλικρινής και συχνά είναι. Μερικές φορές ακόμη και ωμός. Ανεβαίνει στην μπουλντόζα και γκρεμίζει προστατευτικές μπάρες κοντά στα διόδια της Πελασγίας, βουτάει στα παγωμένα νερά τα Θεοφάνια για να πιάσει τον σταυρό και ως Τσακ Νόρις της αυτοδιοίκησης γράφει ιστορία προτείνοντας ακόμη τη σύσταση πολιτοφυλακής για την πάταξη της εγκληματικότητας στον δήμο του. Εξ ου και τα μύρια ανέκδοτα που κυκλοφορούν γι’ αυτόν, με πιο χαρακτηριστικό το «όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, ακόμα και το σύμπαν να συνωμοτήσει, αν δεν εγκρίνει ο Γκλέτσος, δεν πας πουθενά»!

Η showbiz επανάσταση, ο Sakis και το lifting

345tr1324tg3q5 4

Εν αρχή ήταν: Γεννημένος στην Αθήνα στις 8 Απριλίου «πολύ παλιά» (όπως λέει ο ίδιος), γιος γνωστού βιομηχάνου και ανιψιός ενός δαιμόνιου Ελληνα επιχειρηματία που δημιούργησε «αυτοκρατορία» στις Φιλιππίνες, ο γοητευτικός νεαρός Ηλίας βρίσκεται στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη για σπουδές στο μάρκετινγκ, ενώ παράλληλα κάνοντας διακοπές στην Ελλάδα ξεκινά το μόντελινγκ στα 19, ύστερα από στοίχημα που είχε βάλει με τους φίλους του ότι μπορεί να το κάνει, καταφέρνοντας μάλιστα να κάνει καριέρα και στη Νέα Υόρκη. Αφήνοντας τον μικρότερο αδερφό του Γιώργο να ασχοληθεί με τις οικογενειακές επιχειρήσεις, προτιμά ως πολίτης του κόσμου να κάνει μεγάλα ταξίδια, σημαντικές γνωριμίες και δημόσιες σχέσεις που αργότερα θα του εξασφαλίσουν μια εντυπωσιακά πλούσια γκάμα δραστηριοτήτων.

Ενα αστέρι που λάμπει: Μπορεί η παγκόσμια high society και η εγχώρια σοουμπίζ να τον γνωρίζει ήδη πολύ καλά, το πανελλήνιο όμως τον μαθαίνει ως μάνατζερ του Σάκη Ρουβά, ένας ρόλος που γίνεται η αιτία να τον αποκληρώσει η οικογένειά του, αφού «τους ήταν αδιανόητο να με βλέπουν στα καμαρίνια, αντί να είμαι στις επιχειρήσεις». Στα μέσα του ’90 υπογράφει σενάρια σε σειρές («Κάποιος να τη φυλάει», «Τα Μπακούρια», «Ετσι κι αλλιώς») κάνοντας την πρώτη επαφή με τη μικρή οθόνη, στην οποία θα επιστρέψει ξανά το 2004 ως κριτής σε σόου για να γίνει στο εξής μία από τις πιο ισχυρές παρουσίες στην TV. Λίγο αργότερα και ύστερα από 16 χρόνια συνεργασίας η σχέση του με τον Σάκη διαλύεται, ο Ηλίας όμως έτσι κι αλλιώς έχει χαράξει άλλη πορεία.

Το lifestyle: Μελίνα Μερκούρη, Μάνος Χατζιδάκις, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Γιάννης Τσαρούχης, Μίνως Βολανάκης αλλά και σύσσωμη η σύγχρονη ελληνική σοουμπίζ. Μπαινοβγαίνει στα σαλέ της οικογένειας Λάτση, παρέα με τη Μαριάννα και την κόρη της Εριέττα, κάνει ταξίδια με τον σχεδιαστή Valentino. Ο Ηλίας δεν κάνει γνωριμίες, κάνει φιλίες. Γαλαντόμος και άνθρωπος που του αρέσει να προσφέρει, χάρισε έναν αυθεντικό Τσαρούχη στον γάμο της Πέγκυς Ζήνα, στον οποίο ήταν κουμπάρος, κι άλλον έναν στον γάμο της Δέσποινας Βανδή κι ας μην ήταν κουμπάρος. Οργάνωσε την εκστρατεία «για ένα πιάτο φαΐ», με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να προσφέρεται καθημερινά δωρεάν φαγητό σε όσους δεν έχουν ούτε τα προς το ζην. Τη συγκεκριμένη κίνησή του τη γνωστοποίησε μέχρι και στη Μαντόνα.

Η πολιτική: Κάνοντας «ποδαρικό» στην πολιτική του καριέρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, στέλνει το 2011 με την εκλογή του ως δημοτικού συμβούλου το μήνυμα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πλέον στη λίστα με τα ενδιαφέροντά του. Ξεσηκώνει αρνητικά σχόλια, τα οποία αντιμετωπίζει -πάντα- με χιούμορ. Πάντως η συγκομιδή των περίπου 8.500 ψήφων τον φέρνει πρώτο στην κούρσα του δήμου. Τον επόμενο χρόνο δέχεται στενό μαρκάρισμα για να κατέβει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, αλλά απορρίπτει την ιδέα, όπως είχε απορρίψει και το 2010 την πρόταση να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές με τον συνδυασμό του ΛΑΟΣ. Και φέτος ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Μαραθώνα τελευταίος, ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές, και έρχεται πρώτος.

Δύο γάμοι και μία «Τελεία» για έναν γόη

345tr1324tg3q5 1

Εν αρχή ήταν: Ακολουθώντας τον στρατιωτικό και αριστερών καταβολών πατέρα του στις δυσμενείς μεταθέσεις, ο Απόστολος Γκλέτσος, γεννημένος τον Ιούνιο του 1967, δεν προλαβαίνει να ριζώσει φιλίες. Είναι όμως λάτρης των ωραίων κοριτσιών και ένα από αυτά τού ανοίγει την πόρτα της δραματικής σχολής. Ο ίδιος εξηγεί πως έφτασε εκεί ακολουθώντας μια όμορφη κοπέλα και πως για να τον πικάρει ένας καθηγητής τού ζήτησε να διαβάσει ένα κείμενο. Η συνέχεια παίζεται στη μικρή οθόνη, με το σίριαλ «Ανατολικός άνεμος», το «Τμήμα Ηθών» και το «Κάποιος να τη φυλάει», το 1994, το σενάριο του οποίου γράφει ο Ηλίας Ψινάκης! Ο Απόστολος έχει καθιερωθεί στη νεογέννητη ιδιωτική τηλεόραση και ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα.

Ενα αστέρι που λάμπει: Το 1997 ο Μανούσος Μανουσάκης κάνει τη σειρά-φαινόμενο «Ψίθυροι καρδιάς» και ο Απόστολος Γκλέτσος παίρνει τον ρόλο της ζωής του. Ενα χρόνο αργότερα ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι για το αριστουργηματικό έργο του Τενεσί Γουίλιαμς «Λεωφορείο ο Πόθος», δίπλα στην Κάτια Δανδουλάκη, παίζοντας τον σκληροτράχηλο και αντιδραστικό Κοβάλσκι στον πρώτο κλασικό σκηνικό του ρόλο, που του ταιριάζει γάντι και του χαρίζει διθυραμβικές κριτικές. Ακολουθεί άλλο ένα επιτυχημένο σίριαλ, το «Σύνορα αγάπης», ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ακολουθούν με μανία τον Απόστολο, που τους δίνει τροφή με τη στάση του, η οποία συχνά χαρακτηρίζεται προκλητική.

Το lifestyle: Πλασάρονταςκαι στη ζωήτο σκληρό προφίλ του ζεν πρεμιέ, ο Απόστολος Γκλέτσος είναι από τα πιο γνωστά sex symbols στη δεκαετία του ’90 και γοητεύει εξαρχής διάσημες γυναίκες της σοουμπίζ, μεταξύ των οποίων η Μιμή Ντενίση, η Αννα Βίσση, η Λίτσα Γιαγκούση, η Βάνα Μπάρμπα, η Γωγώ Μαστροκώστα και η Μάγκι Χαραλαμπίδου. Παντρεύεται τη Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου σε ένα γάμο-αστραπή διάρκειας μόλις 35 ημερών και τρία χρόνια αργότερα, το 2001, την ενδυματολόγο Μαρία Μαγγίνα, με την οποία αποκτά μια κόρη. Η θυελλώδης ερωτική του ζωή συχνά απορροφά τους δημοσιογράφους που ασχολούνται περισσότερο με αυτήν, παρά με τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες.

Η πολιτική: Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 ο Απόστολος Γκλέτσος θέτει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πειραιά με τον συνδυασμό που υποστηριζόταν από το ΚΚΕ. Ο άγριος καβγάς του on air με τη Βάσια Τριφύλλη, που τον αποκάλεσε «όψιμο αριστερό», μένει στην τηλεοπτική ιστορία, με εκείνη να τον βρίζει και εκείνον να πετά το μικρόφωνο και να φεύγει. Τέσσερα χρόνια αργότερα το ποσοστό 54,59% που συγκεντρώνει, όταν πρώτη φορά βάζει υποψηφιότητα για δήμαρχος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Στυλίδα, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Ως δήμαρχος κρατά τον τσαμπουκά και τη σκληράδα του, και του κολλούν το παρατσούκλι «Τσακ Νόρις». Το σύνθημα και στις δύο προεκλογικές εκστρατείες του είναι χαρακτηριστικό: «Ολα Γκλε». Κι όταν λέμε «όλα», εννοούμε και τη Βουλή, αφού ο Απόστολος Γκλέτσος πριν από λίγα 24ωρα ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος με το όνομα «Τελεία», θέλοντας έτσι να βάλει τη δική του σφραγίδα στην πολιτική σκηνή της χώρας!

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...