Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

To Star ο μεγάλος νικητής

Οι τηλεθεατές γύρισαν την πλάτη σε Mega και ΑΝΤ1 και έδωσαν… ψήφο εμπιστοσύνης στον Ν. Χατζηνικολάου για τις ευρωεκλογές

Ο μεγάλος νικητής του δεύτερου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αλλά και των ευρωεκλογών στην τηλεόραση ήταν το Star Channel καιο Νίκος Χατζηνικολάου. To τηλεοπτικό κοινό γύρισε την πλάτη του τόσο σε Μega όσο και σε ΑΝΤ1 τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Στο μεν Mεγάλο κανάλι, όπως φάνηκε, το «συστημικό» και «μνημονιακό» δελτίο του καναλιού κούρασε τους πολίτες. Στον δε ΑΝΤ1 σημειώθηκαν πολύ χαμηλές «πτήσεις» στην τηλεθέαση, αλλά εκεί μάλλον θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στους ιθύνοντες του σταθμού, εξαιτίας της… προπαγανδίστικης εμφάνισης του Νίκου Ρογκάκου στο δελτίο ειδήσεων το βράδυ του Σαββάτου με παρουσιάστρια τη Ρίτσα Μπιζόγλη.

Ο δημοσιογράφος του σταθμού έκανε σαφείς τοποθετήσεις υπέρ της κυβέρνησης ξεπερνώντας κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Χρησιμοποιώντας προτάσεις όπως «Ενα πολιτικό ατύχημα με χαλαρή ψήφο μπορεί να φέρει την καταστροφή», «Η ανατροπή που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένη αστάθεια», «Είναι πισωγύρισμα στην οικονομία και ακύρωση των θυσιών του λαού», «Η πολιτική αστάθεια μπορεί να μπλοκάρει όλες τις ευεργετικές αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση», προκάλεσε την οργή του τηλεοπτικού κοινού.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση: «Η φιλοκυβερνητική προπαγάνδα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 ξεπέρασε κάθε όριο. Το χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας προπαγανδιστικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού παραβιάζει κατάφωρα την εκλογική νομοθεσία και επιβάλλει την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας και του ΕΣΡ για την εφαρμογή του νόμου».

Πέρα από τις αναλύσεις όμως, οι αριθμοί «μίλησαν» από μόνοι τους. Ετσι η μεγάλη βραδιά του εκλογικού μαραθωνίου έφερε το Star πρώτο σε τηλεθέαση με 20,7% στο γενικό σύνολο (21,4% στα νεανικά κοινά). Ακολούθησαν ο Αlpha με 14,8% στο γενικό σύνολο (14,6% στα νεανικά), το Mega με 14,5% στο σύνολο (12,4% στα νεανικά), ο ΑΝΤ1 με 10,6% στο γενικό σύνολο (10,7% στα νεανικά), η ΝΕΡΙΤ με 7,4% στο σύνολο (και μόλις 2,5% στα νεανικά) και ο Σκάι με 6,7% στο σύνολο (7,6% στα νεανικά).

Ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσα σε οκτώ μήνες στο κανάλι έκανε τους τηλεθεατές να εμπιστευθούν το Star στην ενημέρωση. Από ψυχαγωγικός σταθμός -με ρεπορτάζ από τη σοουμπίζ και τη Μύκονο- κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να γίνει μάχιμα ενημερωτικός. Μάλιστα δέχτηκε με χαρά την επόμενη μέρα το πρωί τα συγχαρητήρια της Ολγας Τρέμη, ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε σιβυλλικά: «Η παραίτηση συχνά είναι η μόνη αξιοπρεπής λύση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...