Κινητή μπιραρία γυρίζει το Κατάκολο

Στη Γερμανία οι κινητές μπιραρίες είναι σύνηθες φαινόμενο, καθότι η λατρεία των κατοίκων της ευρωπαϊκής χώρας στο εθνικό ποτό τους αγγίζει τα όρια του εθισμού[…]

Στη Γερμανία οι κινητές μπιραρίες είναι σύνηθες φαινόμενο, καθότι η λατρεία των κατοίκων της ευρωπαϊκής χώρας στο εθνικό ποτό τους αγγίζει τα όρια του εθισμού. Ομως τώρα αυτήν την αγαπημένη συνήθειά τους μπορούν να απολαμβάνουν και στην Ελλάδα όταν έρχονται για τουρισμό και συγκεκριμένα στο Κατάκολο Ηλείας!

Ασφαλώς η πρωτότυπη «μπιράμαξα» δεν απευθύνεται μόνο στους Γερμανούς επισκέπτες αλλά σε όλους τους μερακλήδες της μπίρας, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να δροσιστούν με ένα ποτήρι παγωμένο ποτό κάνοντας τη βόλτα τους στην πόλη και παράλληλα τραβώντας… πετάλι.

Για να κινηθεί βέβαια η «μπιράμαξα» χρειάζονται αρκετά άτομα και συνήθως είναι γεμάτη από τουρίστες που ενθουσιάζονται και περνούν ευχάριστα τις ώρες που τα κρουαζιερόπλοιά τους παραμένουν στο Κατάκολο. Οπως ανέφερε ένας εκ των ιδιοκτητών της άμαξας, ο Γιάννης Γρηγορόπουλος, η κινητή, τροχήλατη μπιραρία ήρθε από το εξωτερικό και χωράνε σε αυτή 15 άτομα, τα οποία και αναλαμβάνουν να την κινούν κάνοντας… πετάλι σαν ποδήλατο ενώ πίνουν μπίρα ή αναψυκτικό, αν επιβαίνουν σε αυτή παιδιά!

Πρόκειται για μια ιδιότυπη κατασκευή, όπου κάτω από κάθε κάθισμα υπάρχει και μια πεταλιέρα για να κάνει πετάλι ο κάθε επιβάτης! Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η απαραίτητη δύναμη για την κίνηση της άμαξας. Εννοείται ότι όσους περισσότερους επιβάτες έχει η άμαξα τόσο μεγαλύτερη δύναμη υπάρχει διαθέσιμη για την κίνηση. Ολο αυτό γίνεται με πέντε ευρώ για τους τουρίστες, που πίνουν έως δύο μπίρες το πολύ.

Στην περίπτωση που κάποιος το παρακάνει και… μεθύσει, δεν υπάρχει λόγος να φοβάται, καθώς υπάρχει και οδηγός στο τιμόνι. Σημειώνεται ότι η ίδια άμαξα το περασμένο καλοκαίρι κυκλοφορούσε και στους δρόμους της Ολυμπίας.

Εύα Παπαδάτου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ