Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Τρεις Ελληνες στη λέσχη της συνωμοσίας!

Ποιοι θα βρεθούν σήμερα στη σύνοδο της Μπίλντερμπεργκ στην Κοπεγχάγη

Πολιτικοί, επιχειρηματίες, αλλά και άνθρωποι με πλούσια φιλανθρωπική δράση συναντώνται σήμερα στην Κοπεγχάγη, στο πλαίσιο της συνόδου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ενός «κλαμπ ισχυρών», στους κόλπους του οποίου έχουν κατά καιρούς μετάσχει αρκετοί Ελληνες. Στη φετινή συνάντηση η ελληνική παρουσία είναι τριπλή. Μεταξύ των συνέδρων απ’ όλο το διεθνές κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό φάσμα είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος της οργάνωσης ActionAid Hellas, ο Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής), καθώς και ο Γιώργος Ζανιάς, πρόεδρος του συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, που διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Πικραμμένου. Συνολικά, 140 προσωπικότητες από 22 χώρες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην 62η συνάντηση στην ιστορία του θεσμού, η οποία θα διαρκέσει έως την Κυριακή.

Τα βασικά θέματα που θα κυριαρχήσουν φέτος στην ατζέντα των συζητήσεων, όπως έχει γνωστοποιηθεί επισήμως από τη λέσχη, είναι η κρίση στην Ουκρανία, η νέα αρχιτεκτονική της Μέσης Ανατολής, οι μεγάλες αλλαγές στην εργασία και την τεχνολογία, το κατά πόσο είναι βιώσιμη η οικονομική ανάκαμψη, καθώς και θέματα ηθικής τάξης, όπως η ύπαρξη ιδιωτικότητας και η αξία των σχέσεων στην ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Από το 1954, οπότε διοργανώθηκε για πρώτη φορά συνάντηση, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ έχει ως στόχο τη δημιουργία διαλόγου μεταξύ της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Κάθε χρόνο, 120-150 πολιτικοί ηγέτες και σημαντικοί παράγοντες της βιομηχανίας, της οικονομίας, του ακαδημαϊκού χώρου και των μέσων ενημέρωσης συμμετέχουν σε αυτό το φόρουμ ανεπίσημων συζητήσεων γύρω από τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Χάρη στους κανόνες μυστικότητας που διέπουν τις συνομιλίες, αφού δεν επιτρέπεται να μεταφερθεί εκτός του συνεδριακού χώρου η ταυτότητα του ανθρώπου που έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με ένα θέμα, οι σύνεδροι μπορούν να εκφράζουν πιο ελεύθερα τις απόψεις τους.

Σε αυτό το πλαίσιο φέτος θα λάβουν μέρος και θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, μεγαλοστελέχη της Deutsche Bank, o πρόεδρος του ομίλου FIAT Τζον Ελκάν, ο Ριντ Χόφμαν, συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του LinkedIn, η πριγκίπισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη, ο Αντερς Φογκ Ράσμουνσεν, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι… μαύρες θεωρίες για μυστικές συνεδριάσεις

Το πλαίσιο αυστηρής μυστικότητας βάσει του οποίου διεξάγονται οι συνεδριάσεις έχει αποτελέσει αφορμή να γεννηθούν θεωρίες συνωμοσίας, που παρουσιάζουν τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ως κάτι περίπου καταστροφικό για τον κόσμο. Σύμφωνα με διάφορα σενάρια, η λέσχη είναι ένα λόμπι των ισχυρών που εξυφαίνουν σχέδια επιβολής σε βάρος της ανθρωπότητας. Η λέσχη -μεταξύ άλλων- κατηγορείται ότι προσπαθεί να δημιουργήσει μια παγκόσμια κυβέρνηση που θα εγκαταστήσει ένα οικονομικό καθεστώς που συμφέρει τις πολυεθνικές. Για παράδειγμα, ο Φιντέλ Κάστρο σε άρθρο του το 2010, βασιζόμενος σε αναφορές του βιβλίου του 2006 με τίτλο «Τα μυστικά της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ» του Ντάνιελ Εστούλιν, περιγράφει τη λέσχη ως «ολέθρια κλίκα που χειραγωγεί τον κόσμο ώστε να δημιουργήσει μια παγκόσμια κυβέρνηση χωρίς σύνορα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...